fasola - 7342 przepisów (strona:361/490)

Tarta z z serkiem mascarpone i borówkami amerykańskimi - PYCHA :) 134

stopni z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu. Po wyciągnięciu formy z ciastem z lodówki wykładamy wszystko papierem do pieczenia i na górę stawiamy żaroodporne naczynia lub sypiemy fasolę dla obciążenia (aby nam nie wyrosło ciacho). Pieczemy 15 minut, następnie zdejmujemy obciążenie wraz z papierem i pieczemy kolejne 10 min do zarumienienia się ciacha. Po pieczeniu wyciągamy z piekarnika, studzimy

upichcona
'Siechnicka Tundra' czyli warzywna zalewajka z cynamomen, imbirem, mieszkanką curry i wiórkami kokosowymi 115

jestem z niej bardzo dumna :) Treściwa, bogata w aromat, spójna mimo kontrastu smaków. A przede wszystkim nieabsorbująca. Składniki: - 400g mieszanki warzyw na patelnie Mroźnia Kraina (w składzie: brokuł, cebula, fasola szparagowa, kukurydza, marchew, papryka czerwona, papryka zielona, ziemniak w plastrach) - szklanka bulionu (może być z kostki rosołowej) -1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30% - 3 goździki - 1 łyżeczka imbiru - 1 łyżeczka

upichcona
Słoneczna tarta z kremem waniliowym i brzoskwiniami/ Cukiernia Lidla 159

Wykładamy nim formę do tarty (średnica 26 cm), ciasto nakłuwamy widelcem. Na tak przygotowaną formę z ciastem wykładamy pognieciony papier do pieczenia, a następnie obciążamy go grochem, fasolą albo obciążnikami do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170°C w piekarniku z termoobiegiem (180°C w piekarniku bez termo obiegu) przez około 20 minut. Po upływie 20 minut zdejmujemy papier z obciążeniem

upichcona
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 226

maslem orzechowym🍯 🍶 2.  Wafle z tunczykiem, kapusta kiszona  😊 3. Krewetki w ciescie ryżowym🍤 fasolka szparagowa  4. Owsianka z maslem orzechowym 5.  Burgery z czerwonej fasoli 7 A czasem mój dzień wygląda tak...: 1.  Ciasto z ciecierzycy 2 posilek: ryż, kurczak, warzywa, olej sezamowy 3 posilek (po treningu): dorsz, kasza gryczana, ogorki 4 posilek:  ryż

Czarnawisienka
Tarta z cukinią, rukolą i białymi szparagami 189

papieru do pieczenia. Wyłożyć ciastem formę.  Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Surowe ciasto przykryć  wyciętym z papieru do pieczenia kołem (sporo większym niż tarta). Ciasto obciążyć fasolą lub grochem i  wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok 15 minut, następnie usunąć folię wraz z obciążeniem i piec przez kolejne 15  minut na lekko złoty kolor

Stare Gary
Włoska zupa jarzynowa z fasolą (Zuppa di verdure con fagioli) 125

Prostota, elegancja i smak to główne zalety tej włoskiej zupy. Zrobiłam ją według przepisu z książki, gdzie zalecano użycie fasolki … Przeczytaj cały artykuł Post Włoska zupa jarzynowa z fasolą (Zuppa di verdure con fagioli) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Burrito w pszennej tortilli 94

Blueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam meksykańskie smaki. Kolendra, limonka, kumin, fasola, wołowina i tequila. Te produkty są najważniejsze. Kiedy pierwszy raz zrobiłam meksykańskie danie, … Przeczytaj cały artykuł Post Burrito w pszennej tortilli pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sałatka z pora,fasoli i ananasa przepisu mojej mamy 154

Oryginalna orzeźwiająca i pożywna sałatka przepisu mojej mamy.  Składniki ( 4 duże porcje ) : 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka ananasa biała część 1 pora 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku ozdobić posiekanym koprem Przygotowanie (10 minut): - fasolkę i ananasa odsączyć - ananasa pokroić na ok 1 cm kawałki - pora przekroić wzdłuż na pół a następnie w cieniutki plasterki

Pora na pora i pomidora
Pietruszkowy łosoś z olejem lnianym. 102

Pamiętajcie, że w sklepie Olini, po wpisaniu w koszyk hasła MamaOskarka, macie rabat na zakupy, taki prezent od sklepu :) (banner u góry, po prawej stronie) Potrzebujemy: 2 ziemniaki garść fasoli szparagowej, u nas jeszcze mrożona dzwonek z łososia łyżeczka suszonej natki pietruszki, u mnie od Rafex łyżeczka oleju lnianego, nasz pochodzi ze sklepu Olini Ziemniaki kroimy w słupki

MamaOskarka
Zielona tarta 155

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Rozwałkowanym ciastem wykładamy formę do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Na tak przygotowane ciasto wykładamy papier do pieczenia i wysypujemy np. ryż, albo suszoną fasolę celem obciążenia. Formę wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 min. Po upływie tego czasu wyciągamy papier do pieczenia z obciążeniem i podpiekamy tartę jeszcze ok. 5 minut. Wyciągamy z piekarnika

Plate of Joy
Tarta z owocami 167

truskawki, maliny, borówki, czerwone porzeczki), świeże zioła (bazylia, tymianek) Foremkę o średnicy 20 cm wyłożyć ciastem francuskim, na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a ciasto obciążyć kuleczkami ceramicznymi lub fasolą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec ok. 15 minut. Po tym czasie ściągnąć z tarty obciążenie z papierem i dopiekać kolejne 20 minut, do ładnego zrumienienia tarty

Plate of Joy
Tarta z ricottą i świeżymi owocami 163

czasie nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego piekarnika  do 180 stopni i pieczemy z obciążeniem (na ciasto wykładamy papier do pieczenia i wysypujemy groszki ceramiczne, albo fasolę czy groch) przez 15 minut, a następnie ściągamy obciążenie i dopiekamy jeszcze 10 minut. Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, odstawiamy na kratkę do przestudzenia.  Składniki na tartę: 500 g miękkiej ricotty

Plate of Joy
Konkurs urodzinowy z Doradcą smaku-wyniki 79

dwie Niech kociołek sobie wrze Weź patelnię i wrzuć mięso Mieszaj, mieszaj, byle często Dorzuć czosnek, chili, pieprz I poczekaj kiedy wszystko zacznie wrzeć Syp paprykę albo dwie Wrzuć fasolę to się wie Gdy już wszystko jest mięciutkie Weź muszelki wsyp w miseczkę dorzuć farsz by było cieplutkie dorzuć ser i stwórz kołderkę zanim wtrząchniesz muszli setkę:) Dziewczyny podeślijcie

Wielki apetyt
Tartaletki 93

kawałki papieru do pieczenia i rozwałkować na 3 mm. Schować do lodówki na 200 minut. Następnie wyklej ciastem wysmarowane masłem formy, przełóż je papierem do pieczenia i obciąż fasolą. Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 10 minut.Wystudź. Krem waniliowy: Mleko podgrzać z laską wanilii przekrojoną wzdłuż. W misce ubić cukier z żółtkami, aż powstanie blada, kremowa masa. Stopniowo dodawać

Wielki apetyt
Quiche 129

najkrócej), włożyć między 2 arkusze papieru spożywczego lub folii spożywczej i schłodzić przez 30 minut w lodówce. Ciastem wyłożyć formę do tarty, po nakłuwać widelcem i wstawić obciążoną fasolą do piekarnika na 8 minut w temperaturze 190 stopni. Na podpieczony spód ułożyć pokrojone w plasterki warzywa i ser. Zalać masą jajeczną (jogurt wymieszany z mlekiem i jajami porządnie doprawiony

Wielki apetyt