fasola - 7342 przepisów (strona:353/490)

Makaron z grzybami mun po chińsku 182

Makaron z grzybami mun po chińsku Składniki: - mięso z karkówki - 1 cebula - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 20g suszonych grzybów mun - 1/2 opakowania mrożonej chińskiej mieszanki warzyw (marchew, cebula, kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, por, grzyby Mun, papryka) -1 łyżeczka przyprawy chińskiej: sól, kurkuma, pasternak, pieprz czarny, cukier, papryka, koper, kolendra, szałwia, tymianek, bazylia, estragon, glutaminian (u mnie od Skworcu) - mielona

Kuchnia co dnia
Zupa buraczkowa z cukinią i fasolą 176

Dziś trochę chłodniej i wietrznie to polecam Wam pyszną i sycącą zupę buraczkową z cukinią i fasolą. Pewnie pomyślicie że to dziwne połączenie ale zapewniam Was, że zupa jest smaczna. Wielbicielom barszczu ukraińskiego taka kombinacja na pewno zasmakuje. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sałatka nicejska 141

Ułóżcie rukolę na  talerzu, na środku połóż upieczonego łososia, na bokach rozsyp krążki czerwonej cebuli, kawałki wędzonego łososia  i posyp fasolę szparagową jak bierki oraz wstążki marchewki. Z boku talerza w małym ceramicznym pojemniczku podaj sos vinaigrette tak, żeby każdy mógł dodać tyle sosu ile lubi

AZgotuj!
Zupa z białych warzyw 97

Gorąco jeść się nie chce, ale warzywa zawsze:) Składniki: 1,5 litra bulionu 1 mały kalafior 1 fenkuł korzeń białej pietruszki biała fasola mamut kilka strąków kilka ziemniaków biały por sól koperek z fenkułu Przygotowanie: Wszystkie składniki pokrojone wrzucamy do bulionu.  ponieważ  warzywka są młode,  gotują

AZgotuj!
Uczta morska na talerzu 132

ugotował to ugotował. Przy tym był bardzo szczęśliwy i powiedział, że gotowanie daje niesłychaną radość. Pełna zgoda:)  Składniki  ziemniaki pure krewetki tygrysie halibut filet dorsz filet  fasola mamut cukinia marchew papryka czerwona seler naciowy czosnek biały pieprz gałka muszkatołowa imbir świeży tarty białe wino sos sojowy Marynata do ryb: pieprz  sól oliwa z oliwek papryczka chilli

AZgotuj!
Tarta pomarańczowa z Sunquick 152

minut. Rozwałkować i przełożyć do formy na tartę oprószonej mielonym lnem lub kaszką orkiszową. Przed wożeniem ciasta do piekarnika ponakłuwać spód  ciasta widelcem  lub obciążyć fasolą. Piec 20- 25 minut w 180 stopniach. Wyjąć i dobrze wystudzić.  Krem opakowanie serka mascarpone 2-3 łyżki koncentratu pomarańczowego Sunquick 3 łyżki cukru pudru trzcinowego pół opakowania śmietanki 36% Wyjmij

AZgotuj!
Biała Trufla - restauracja Szczecin 166

rybka była z Ińska...). Potem pojawiła się zupa ze szpinaku, której nie próbowałam, ale ponoć była niedoprawiona i została uznana za najsłabszy posiłek. Za to jadłam tortillę z wołowiną, fasolą i pomidorem, do której podano wyjątkowo dobry chrzan. Farsz w tortilli był bardzo dobry, ale rozczarował mnie trochę ten gotowy placek ;)  Kolejna dodatkowa przystawka: razowe chlebki (jeden z suszonymi

Corner With Recipes
Tarta z kaszy jaglanej i ryżu ze szparagami 198

jest wystarczająca, ewentualnie dopraw jeszcze. Do formy na tartę wyłożonej papierem do pieczenia wylej masę, nakłuj ją widelcem i piecz ok. 20 minut w 200 stopniach (możesz obciążyć ją fasolą przy pieczeniu albo zrobić dodatkowe nacięcia, jeśli zobaczysz, że ciasto się podnosi)*. Farsz:  - 1/2 pęczka szparagów - 1 pomidor pokrojony w kostkę - garść oliwek - 2 jajka - 1 łyżka masła - starty

Corner With Recipes
Zupa minestrone z bobem 162

Dzisiaj mamy dla was propozycję z włoskiej kuchni – zupa minestrone U nas fasolę zastąpił bób – korzystamy z niego póki jeszcze mamy sezon Składniki: - 2 l bulionu z kurczaka - 200 g marchewki - 2 łodygi selera naciowego - 100 g zwykłego selera - 400 g ziemniaków - 200 g cebuli - 3 ząbki czosnku - 500 g bobu - 400 g cukini - 400 g pomidorów

Kuchenne Wariacje
Tarta z kremem waniliowym i owocami 115

zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty lub tortownicę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy. Widelcem ponakłuwać ciasto. Przykryć papierem i obciążyć fasolą, ryżem…. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut, następnie zdjąć papier i piec ciasto jeszcze 10 minut. Odstawić do ostygnięcia. Wanilię przekroić wzdłuż, wycisnąć nasiona. Całość dodać

królestwo garów
Ryż zapiekany z fasolką i pieczarkami 90

sera żółtego, startego Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w krążki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i posmażyć cebulę z pieczarkami. Dodać fasolę, podlać bulionem i dusić pod przykryciem 10 minut. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Ugotowany ryz wymieszać z warzywami, przełożyć do formy do zapiekania. Posypać startym serem. Zapiekać przez 15 minut

Moja Galeria Smaku
Lekka sałatka z makaronem orzo 561

lekkim dresingiem na bazie oliwy i octu winnego. Żeby uczynić ją jeszcze sycącą dodałam podsmażoną pierś z kurczaka. Składniki: 150 g makaronu orzo (waga przed ugotowaniem) 100 g fasoli zielonej (świeżej lub mrożonej) mała puszka kukurydzy lub 1/2 dużej puszki 1 filet z kurczaka pomidorki koktajlowe 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę

Moja Galeria Smaku
Wegetariański smalec z jaglanki ze skwarkami z kaszy gryczanej 331

się przepisem z bloga Jadłonomia - na smalec fasolowy z kaszą gryczaną - przyniosła go do pracy, a ja przepadłam! Rozsmakowałam się w nim tak, że postanowiłam zrobić własną wersję - zamiast fasoli użyłam jednak jaglanki, ilość przypraw także dostosowałam do swoich kubków smakowych (lubię np. dużo majeranki, jeśli nie przepadasz za nim, dodaj mniej). Z Jadłonomii pochodzi również przepis na "skwarki

Moje Qulinaria
WROCŁAW I FESTIWAL FOODTRUCKÓW 205

dość pikantny), chili słodko-kwaśny (taki standardowy, również nardzo ostry) oraz wietnamski curry kremowy (wyrazisty, a jednocześnie delikatny, także nieco pikantniejszy).  Z krewetkami. Z dhalem. Z indykiem. Z fasolą.     Oczywiście, nie mogło zabraknąć czegoś na ochłodę (tak, mamy już po 18 lat) - cherry sour ale. Hm, takiej dziwności jeszcze nie piłam, ale bardzo, bardzo mi zasmakowało. Dokładniej

W kuchni Karmel-itki
Tarta śliwkowa z kremem budyniowym, mleczkiem kokosowym i tymiankiem 232

formy posmarowanej masłem i odstawić do lodówki na 30 minut. Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować, podzielić na ćwiartki. Schłodzone ciasto nakłuć widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia, na wierzch wysypać fasolę lub kulki ceramiczne do pieczenia, piec 15 minut w 200 stopniach, po upieczeniu usunąć obciążenie.  Krem W między czasie przygotować krem. Budynie wymieszać dokładnie z mlekiem kokosowym i cukrem, zagotować

SzczyptaSmaQ