komentarzu do tego posta, na Durszlaku lub Mikserze Kulinarnym. Zgłaszajcie przepisy na dania, w których wykorzystujecie świeże zioła wieloletnie i jednoroczne . Ślijcie przepisy na chłodniki z majerankiem i miętą, fasole z cząbrem i kolendrą, ziemniaki z koperkiem i szczypiorkiem, sałatki z oregano i rukwią, surówki z rukolą i jadalnymi kwiatami, zupy z natką pietruszki i lubczykiem, kotlety z tymiankiem
Weekendy w domu i ogrodzieciastem. Schłodź formę przez 30 minut w lodówce. W tym czasie nagrzej piekarnik do 180 ° C . Wyjmij schłodzone ciasto, górę pokryj papierem do pieczenia i obciąż suchym grochem lub fasolą. Piecz 15 minut , a następnie zdejmij papier razem z obciążeniem i piecz kolejne 10 minut . Spód wyjmij z piekarnika, nie wyłączając go. Nadzienie: 1 duży kubek kwaśnej śmietany 18% (około
Food Squarezarazem pożywnego. Sałatki wpisują się tutaj rewelacyjnie :) Składniki: - 1 główka sałaty masłowej - 2 ogórki gruntowe - 2 pomidory - 2 papryki czerwone - 2 małe czerwone cebule - 1/2 puszki kukurydzy - 1/2 puszki fasoli czerwonej - 1 opakowanie sera feta - 2 suszone pomidory - 1 mały słoiczek czarnych oliwek sos: - 8 łyżek oliwy z oliwek - 2 łyżki octu winnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 2 łyżeczki miodu
Zainspirowana w kuchniPrzyrządzanie kanapkowych smarowideł daje niemałą satysfakcję. Ich wybór jest ogromny, a aspiracje twórcze nieograniczone: spróbuj pastę słonecznikową, z ciecierzycy, awokado czy fasoli. To tylko niektóre przykłady. Zaopatrz się w małe słoiczki i uruchom domową produkcję past kanapkowych -próbuj i eksperymentuj - to niezła frajda! Potem na śniadanie wystarczy zapiec grzankę, a na jej chrupiącym wierzchu rozsmarować roślinne aromaty. Tymczasem
Roślinna - blog wegańskiDUSZENIE Patelnia posiada bardzo wysoką krawędź, a także szklaną pokrywę, co czyni ją idealną do duszenia różnego rodzaju mięs, gulaszy i potrawek. Przygotowałam na niej gulasz wieprzowy z fasolą i sosem pomidorowym . Patelnia rozgrzała się w całości w trybie natychmiastowym, a idealnie dopasowana, ciężka, szklana pokrywa zapobiegła rozpryskiwaniu się sosu wokół patelni. W związku z tym, że patelnia posiada nieprzywierającą
My Culinary Artlodówki w celu schłodzenia. Po upływie tego czasu wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy na grubość ok 3mm i układamy we wczesniej przygotowanej okrągłej formie. Przykrywamy folią i wysypujemy groch lub fasolę, wstawiając ciasto do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 25 minut. Ciasto studzimy. Śmietanę wylewamy do miski i miksujemy do jej ubicia. Delikatnie łyżką przekładamy serek i na małych
ChilliJemyFormę do tarty o średnicy 20 cm, wyłożyć ciastem, obciążyć ( Surowe ciasto przykryć wyciętym z papieru do pieczenia kołem, sporo większym niż tarta, obciążyć fasolą lub grochem lub mniejszą formą do tarty) piec ok 15 - 18 minut. Jeżeli ciasto nie podpiekło się wystarczająco, podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut. Botwinkę zalać
Stare Garypolecam! Składniki: 1/2 szklanki kaszy gryczanej marki Kupiec 1 szklanka wody szczypta soli i pieprzu 1/2 pęczka natki pietruszki 7-8 suszonych pomidorów 50 gram sera gorgonzola 150 gram fasoli szparagowej zielonej Podaną ilość kaszy gotujemy w szklance wody z dodatkiem szczypty soli aż ta wchłonie ją całkowicie. Kasza powinna być ugotowana na sypko. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno
Mango Papajamarnować zrobiłem na tych skrzydłach sałatkę. Czego potrzeba? -mięso ze skrzydeł indyczych gotowanych, pokrojone drobno -obrana i pokrojona w małą kostkę nektarynka -woreczek ryżu naturalnego -sól, pieprz -pół puszki fasoli czerwonej -dwa ogórki kiszone obrane, pokrojone w kostkę -pół puszki kukurydzy -kilka łyżek żółtego ementalera pokrojonego w kostkę -łyżka majonezu Wszystkie składniki poza ryżem i majonezem łączymy razem
BaRepaspoczątku na gorący olej ( można kupić podobny w lidlu "Do Woka") wbć jajko. Intensywnie mieszać. Dodać pokrojoną w słupki marchewkę. Zamieszać. Wrzucić garść kiełków fasoli mung. Zamieszać. Dodać 2-3 listki kapusty pak choi. Zamieszać. Do wszystkiego dołożyć makaron ( sojowy, ryżowy). Zamieszać. Polać sosem sojowym i dodać szczypiorek. Na wierzch dodać ostrą pastę z papryki. Zjeść ze smakiem
Jemy Pijemywyjąć i rozwałkować. Przenieść ( najlepiej na wałku ) do formy na tatrę, moja ma 26 cm średnicy. Spód nakłuć widelcem. Wyłożyć papierem do pieczenia i wsypać na niego np suszoną fasolę, aby ciasto miało obciążenie. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 200*C i piec ok 15 min. Wszystko zależy od naszego piekarnika. W tym czasie można zająć się farszem: 2 pęczki
Jemy Pijemywyjąć i rozwałkować. Przenieść ( najlepiej na wałku ) do formy na tatrę, moja ma 26 cm średnicy. Spód nakłuć widelcem. Wyłożyć papierem do pieczenia i wsypać na niego np suszoną fasolę, aby ciasto miało obciążenie. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 200*C i piec ok 15 min. Wszystko zależy od naszego piekarnika. Farsz: 2 młode cebule 6 plasterków szynki pokrojonych
Jemy PijemyWszystko krótko przysmażać. Dodać sos sojowy, cukier i czosnek . Wbić jajka. Energicznie mieszać. Na koniec dodać chilli i szczypiorek. Bardzo proste w przygotowaniu danie :) Polecam :) Można dodać kilka kiełki fasoli mung i świeżą kolendrę ale akurat nie miałam pod ręką
Jemy Pijemywyłożyć nim formę lub też odrywać po kawałku i wypełniać formę. Ciasto ponakłuwać widelcem. Ciasto można wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową i wysypać na nie groch lub fasolę. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto po upieczeniu odłożyć do wystudzenia. Składniki na owocowy wierzch ciasta: 500g owoców (truskawek, malin, borówek, poziomek itp.) 3-4 łyżki dżemu
Mania Wypiekania