fasola - 7342 przepisów (strona:351/490)

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów 188

Uwielbiam pasty kanapkowe! Moim hitem jest pasta z białej fasoli z majerankiem, której wciąż nie dodałam na bloga (ale obiecuję, że niedługo dodam!). Na fali sukcesu z hummusem postanowiłam przygotować inną pastę z ciecierzycy. Tym razem z dodatkiem suszonych pomidorów. W zależności od tego ile ich dodamy, może zmieniać nam się barwa pasty. Wyszło mi jej naprawdę sporo, więc śniadania

Pasja Smaku
Fasolka adzuki z kalafiorem i marchewką w curry + brązowy ryż 162

dołożyć fasolkę, ew. uzupełnić wodę, dusić przez 2 minuty - Dal lekko schłodzić, np. na parapecie za oknem;) - Ryż przełożyć na talerz i posypać ziarenkami konopi; obok wyłożyć dal z fasoli

Wegańska kuchnia orientalna
Duszone warzywa po włosku + brązowy ryż 143

łyżeczki curry - 50g fasoli szparagowej                      - ½ łyżeczki ziół dalmatyńskich - ½ marchewki

Wegańska kuchnia orientalna
W kuchni Kari: przyprawy 127

przyprawy curry do dania ‘soczewica curry’ nadal trzeba dosypywać małe ilości innych przypraw? Cóż, odpowiem tak: jeśli chcecie gotować byle jak i tylko napełnić żołądek, to najlepiej wsypcie puszkę fasoli do ugotowanego ryżu i danie gotowe. Ale jeśli oczekujecie od potraw czegoś więcej, jak satysfakcji po spożytym posiłku i wrażeń smakowych, to postarajcie się o odpowiednie przyprawienie dania.  Doprawianie

Wegańska kuchnia orientalna
Dal z kiełków + basmati + brokuł 160

łyżeczka garam masali - 80g mieszanki kiełków do smażenia    - ¼ łyżeczki czarnego pieprzu    (soczewica, fasola mung, cieciorka)     - ¼ łyżeczki mielonego kuminu - 120g brokuła

Wegańska kuchnia orientalna
Chiński makaron smażony z tofu, warzywami i sezamem 141

Chiński makaron smażony z tofu, warzywami i sezamem Składniki: - 100g makaronu z fasoli mung                 - ½ łyżeczki curry - 100g tofu naturalnego

Wegańska kuchnia orientalna
Ziemniaki ze szpinakiem i fasolką adzuki 147

łyżka pestek dyni  * Fasolka adzuki powinna być namoczona przez noc, a następnie ugotowana do miękkości; jeśli nie macie akurat jej w lodówce, równie dobrze nada się jakakolwiek inna fasola czy ciecierzyca ** Jeśli używacie szpinaku mrożonego, kupcie ten w liściach; rozdrobniony stworzy tylko zieloną paćkę na talerzu Wykonanie: - Ziemniaki umyć, włożyć do wrzątku i gotować przez ok. 30 minut - Widelcem

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka ryżowa z adzuki, brokułem i rodzynkami 124

łyżeczka garam masali - 90g ugotowanej fasoli adzuki            - ½ łyżeczki płatków chili - 120g brokuła

Wegańska kuchnia orientalna
Makaron z klopsikami w sosie włoskim 110

kilka klopsików, polać sosem. Dekorujemy listkami świeżej bazylii, ewentualnie mięty. Można także posypać tartym parmezanem. Podobne przepisy Makaron z owocami morza Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli ... Fasola Gigantes Plaki Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo

Pociąg Do Kuchni
Tarta z wędzonym łososiem i cukinią 124

Włożyć jeszcze na kilkanaście minut do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 180-190 stopni. Tartę wyjąć z lodówki, ponakłuwać widelcem. Przykryć pergaminem do pieczenia i wysypać kulkami ceramicznymi do pieczenia/ fasolą suchą etc. Włożyć do piekarnika na 10 minut. Wyciągamy, ściągamy obciążenie i papier i podpiekamy jeszcze około 5-8 minut. Nadzienie: Cukinię zetrzeć na grubych oczkach (jeśli jest młoda

Pociąg Do Kuchni
Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady 172

ciasto z lodówki i rozwałkować. Ułożyć w formie do tarty z wyjmowanym dnem. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Nie zapomnijcie ponakłuwać ciasta widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć (fasolą, ryżem, kulkami ceramicznymi). Temperaturę w piekarniku obniżyć do 200 stopni i włożyć ciasto na 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, zdjąć obciążenie i piec jeszcze przez

Pociąg Do Kuchni
Trzy chińskie sosy, które mnie ratują, gdy mam ochotę na noodle 228

jeden kawałek do następnego gotowania. Warzywa - marchewka, czerwona cebula, papryka, brokuły to popularne warzywa, które dostaniemy w każdym sklepie. Jeśli przygotowanie dania planujemy wcześniej, możemy poszukać w sklepie kiełków fasoli mung lub grzybów shitake. Warto też mieć w zamrażalce awaryjne mrożonki, czyli groszek cukrowy, mini kolby kukurydzy, albo po prostu zestaw warzyw do dań azjatyckich. Upewnijmy się jednak, że kupujemy

W kuchni wieczorem
Tarta z lemon curd i cytrynową bezą 163

ranty z ciasta. Ja użyłam formy do keksówki o wymiarach 12x35cm. Ciasto przykryć papierem do pieczenie i nałożyć na niego obciążenie w formie ceramicznych kulek lub grochu, ryżu czy fasoli, by zbytnio nie urosło. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni po czym ściągnąć obciążniki i piec jeszcze 5 minut, by się lekko zarumieniło.   Gdy ciasto będzie wystudzone

Mania Wypiekania
Kotlety z kaszy jaglanej z papryką, orzechami i szpinakiem 167

Było już wiele przepisów na kotlety z fasoli czy soczewicy. Dzisiaj mała odmiana, ale jakże wszystkim dobrze znana. Kotlety z kaszy jaglanej z dodatkiem orzechów i nie tylko :) Nie ma co się długo zastanawiać, tylko działać! Kotlety z kaszy jaglanej z papryką, orzechami i szpinakiem  Przepis na 8 kotletów Potrzebujemy: 3/4 kubka kaszy jaglanej 1/4 czerwonej papryki 1/4 żółtej

Bananowe Pole