fasola - 7342 przepisów (strona:342/490)

.1140. niezapomniany dzień 80

dyniowo-kokosowy krem z fasoli z sosem kakaowym~ Wczorajszy dzień był cudowny <3 Na pewno długo go nie zapomnę... :D Dziękuję wszystkim za wspaniały czas! Dzisiaj nie starczy mi czasu aby wszystko opisać, bo za dużo się działo, ale mam i zdjęcia i film wiec niedługo na blogu relacja

breakfast of dreams
Tarta z czekoladowym ganache i malinami 136

masłem i posypanej bułką tartą. Dobrze wykleić w dno i boki formy. Nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia i obciążyć specjalnymi kulkami ceramicznymi lub jeśli ich nie posiadamy- ryżem, fasolą. W ten sposób piec w 180 st.C przez około 15 minut. Następnie zdjąć papier oraz obciążenie i zapiekać jeszcze przez 10-15 minut do zarumienienia. Po tym czasie wyjąć

Nastoletnie Wypiekanie
13 przesądów kulinarnych w Piątek 13-tego 206

jajkach , należy wł o żyć je do ziemi. Plon ma być w tedy obfity i być może szczęśliwcy staną się posiadaczami tajemniczej mandragory, albo szybko pnącej się Jasiowej fasoli.  Wielodzietne rodziny, myślące ze zgrozą o dalszym powiększaniu rodziny, powinny unikać jajecznic, sadzonych i ogólnie jajek , bo kto wie czy nie trafi się takie z podwójnym żółtkiem. Wszyscy inni pragnący

Grunt to przepis!
Warzywo Dominiki Wójciak 162

mogliby się karmić tylko miłością… No i się doczekaliśmy! Dostaliśmy około 100 przepisów na dania i przekąski z rabarbaru, botwinki i buraka, bobu, kapusty, ziemniaka, marchewki, kalafiora, cukinii, fasoli oraz dyni. Brzmią dobrze, na zdjęciach wyglądają jeszcze lepiej. Znajdziecie tu tabbouleh rabarbarowo-ogórkowy z miętą, grillowane buraki z jeżynami i fetą, surówkę z białej kapusty z masłem orzechowym, chałwę

GRUBY WAŁEK
Tarta z jabłkami i gruszkami polana sosem toffi 104

schłodzenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Następnie na cieście kładziemy arkusz papieru do pieczenia i wsypujemy obciążenie (mogą to być specjalne ceramiczne kulki do pieczenia tart lub też fasola, która służy tylko temu celowi – ja właśnie jej używam). Tartę wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut z obciążeniem, a następnie kolejne 5 minut już bez obciążenia. Przygotowujemy farsz

MyCookBook.pl
Tarta ze szpinakiem i pieczonym łososiem 137

widelcem i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Piekarnik z kolei rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. Po tym czasie na cieście układamy arkusz papieru do pieczenia, na który wsypujemy fasolę (przeznaczoną do obciążania ciasta lub kulki ceramiczne). Ciasto pieczemy przez 15 minut, następnie wyjmujemy je z piekarnika, zdejmujemy obciążenie wraz z papierem i ponownie wstawiamy na 5 minut. Farsz: Łososia

MyCookBook.pl
fasolka po bretońsku 82

niedrogie danie jednogarnkowe Składniki: 05 kg fasoli jaś 3 szt kiełbasy śląskiej 2 cebule  przecier pomidorowy (mały słoiczek ) przyprawy:sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, magi Sposób wykonania: Fasolkę przepłukać, zalać wodą i pozostawić najlepiej na całą noc ( napęcznieje, skróci się jej czas gotowania ). Następnego dnia ugotować do miękkości w tej wodzie, w której się moczyła dodając liść

Darcia w kuchni
sałatka z wędzonym kurczakiem 120

SZYBKA I SMACZNA SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM Składniki SAŁATA, MOŻE BYĆ MASŁOWA MAŁA  CEBULA OGÓREK WĘŻOWY ŚREDNI CZERWONA FASOLA UDKO WĘDZONEGO KURCZAKA NA SOS: OLIWA,ŚWIEŻY KOPEREK, OCET, CUKIER, SÓL, PIEPRZ, MUSZTARDA Sposób przygotowania 1. DO MISECZKI WŁOŻYĆ WCZEŚNIEJ UMYTĄ I POSZARPANĄ SAŁATĘ 2. CEBULĘ OBRAĆ I POKROIĆ W PIÓRKA, POŁOŻYĆ NA WIERZCH 3. OGÓRKA UMYĆ POKROIĆ W PÓŁKSIĘŻYCE

Darcia w kuchni
Sałatka z chińskich zupek wersja II 244

Składniki: 2 opakowania zupki chińskiej ostrej puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli pół litrowy słoik papryki konserwowej pół litrowy słoik ogórków konserwowych 4 - 5 jajek podwójna pierś drobiowa przyprawy: papryka ostra , przyprawa do gyrosa lub do czerwonego mięsa majonez Sposób wykonania: Makaron z zupek chińskich pokruszyłam na drobno, dodałam przyprawy ( znajdujące się w środku wraz z olejem ) wsypałam kukurydzę razem

Darcia w kuchni
Kilka pomysłów na... 151

swoją drogą do kiedy trwa sezon dyniowy? bo dzisiaj zachodzę do sklepu jak gdyby nic.. a tu nie ma dyni :O szok :(  Curry z ziemniaków, groszku i fasoli szparagowej  Makaron chiński z tofu i warzywami   risotto z burakiem i tahini  Marokańska zupa pomidorowa z ciecierzycą i kuskusem  Dyniowo-kokosowy tofurnik na daktylowym spodzie

More food, love and dreams
HUMMUS 121

pomidorami, moją ulubioną. Zamiast samej oliwy dodam trochę wody, żeby pasta była trochę lżejsza. Zrobienie hummusu nie jest wyjątkowo skomplikowane, ale wymaga czasu, bo ciecierzyca (tak jak groch czy fasola) musi się „namoczyć”, minimum przez noc. Chickpeas… What to do with it? Everybody heard about it, but no one really knows what to do with it. There

Martyna Cooks
Banalnie prosta pasta z fasoli i suszonych pomidorów 121

Są takie dni czy tygodnie, że nie mamy czasu na nic ani na zjedzenie porządnego obiadu, ani na wzięcie długiej gorącej kąpieli. W takich sytuacjach ratują

wegetalerze
.1134. magnez uzupełniony 94

brownie z białej fasoli z czekoladą gorzką 70%~ Ostatnio zauważyłam, że znów męczą mnie skurcze i drga mi powieka...Już wiedziałam, że to efekt braku magnezu...Tak wiec jak najszybciej trzeba było go uzupełnić. Nie żadne tam tabletki czy suplementy - gorzka czekolada i kakao! Najsmaczniejszy sposób na uzupełnienie magnezu :) Dlatego ostatnio było tutaj tak czekoladowo-kakaowo :) Jadłam w ciagu dnia

breakfast of dreams
Dyniowa tarta ze szpinakiem i tuńczykiem 142

Odkładamy je do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu, ciasto rozgniatamy w foremce do tarty, brzegi odcinamy. Przykrywamy papierem do pieczenia, na który wysypujemy niewielką ilość ryżu, fasoli, grochu. Pieczemy w temp. 200 st. przez 20 min, a następnie po ściągnięciu papieru z dociążeniem - jeszcze przez 5 minut. Farsz: 200 g mrożonego szpinaku w liściach 250 g tuńczyka

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Sałatka z marynowanymi pieczarkami 172

kostkę. Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy również w kostkę. Pokrojone składniki przekładamy do miski, dodajemy groszek i fasolę. Sałatkę doprawiamy solą, pieprzem oraz musztardą. A na sam koniec dodajemy majonez

Zainspirowana w kuchni