QUICHE LORRAINE inaczej

QUICHE LORRAINE inaczej

QUICHE LORRAINE inaczej

Przepis na : kolacja

Słynny placek lotaryński - rodzaj ciasta zapiekanego z boczkiem, szynką, tartym serem i jajami i sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta francuskiego wędzona pierś kurczaka  4 jajka 150 g śmietany 18 % 1/3 szklanki mleka 150 g startego żółtego sera gałka muszkatołowa pieprz Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch suchą fasolę ( ciasto dzięki temu nie podniesie sie podczas pieczenia ). Zapiec 15 min. Kur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Autor

Atlas SmakówAtlas Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kurczak, tarta, ser, kurczak wędzony , jajko, placki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ser żółty, pierś, sosy, fasola, boczek, francuskie, szynka, piersi, pierś z kurczaka w cieście francuskim, kolacja, obiad, kurczak pieczony, kurczak z serem, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto na zimno, sos do kurczaka, boczek w sosie

Inne przepisy z Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.