Pikantna propozycja pasty do pieczywa z północnoafrykańskiej kuchni. Stopień ostrości można regulować w zależności od własnego upodobania.… Czytaj dalej Pasta: Fasola czarne oczko i harissa z karczochami
Pij soki wyciskanesprawdziła się na świątecznym stole i na pewno zagości w naszym menu na stałe 🙂 Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i fasolą
czarrna od kuchniajnfachowe1, że sam nawet niy ma co pisać, ale tak mi to dzisiaj zasmakowało, że aż żech sie musioł z Wami podzielić [...] Artykuł Fandzołle ze parmezanym (Fasola z parmezanem) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniSkładniki: 1 puszka białej fasoli 3 jajka 45 g płatków owsianych 1 marchewka 2 łodygi selera naciowego 1/2 bakłażana 1/2 cukinii 150 g mrożonej fasolki szparagowej sól, pieprz słodka papryka, … Czytaj dalej Zapiekanka warzywna
czarrna od kuchniSkładniki: 1 puszka fasoli białej kawałek pora 1 duża marchewka 3 łodygi selera naciowego 100 g soczewicy 200 g pieczarek 100 g koncentratu kminek mielony majeranek czosnek niedźwiedzi jarzynka słodka … Czytaj dalej Potrawka bezmięsna
czarrna od kuchniSkładniki: – 200g sera gouda – biała i zielona część dużego pora -1 puszka kukurydzy -1 puszka czerwonej fasoli – 3 łyżki majonezu – 1 puszka ananasa – szczypiorek – sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ser kroimy w drobną kostkę. To samo robimy z odcedzonym ananasem. Por sparzamy wrzątkiem i również drobno kroimy. Dodajemy kukurydzę oraz fasolkę. Następnie doprawiamy
I LOVE LIFESkładniki: 1 puszka białej fasoli 1 puszka krojonych pomidorów 50 g szpinaku 2 łodygi selera naciowego 1/2 cukinii kawałek pora sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie ostry sos chili Przygotowanie: … Czytaj dalej Gulasz warzywny
czarrna od kuchniSkładniki: 1 puszka białej fasoli 100 g orzeszków ziemnych 70 g moreli suszonych 20 g kakao 30 g żurawiny 10 g jagód goji 30 g mielonych migdałów Przygotowanie: Morele i … Czytaj dalej Kulki fasolowe
czarrna od kuchniryż po meksykańsku (2 porcje): 150 g ryżu brązowego cebula papryka pepperoni zielona (czerwona też może być) papryka zielona puszka kukurydzy 500 ml passaty pomidorowej szklanka wody pół szklanki fasoli czerwonej z puszki szklanka fasolki szparagowej (dałam mrożoną) kolendra, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka ostra, sól, pieprz Przygotowanie Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie wsypujemy ryż. Całość
e-PrzepisyKulinarneZakupiłam w Lidlu 2 puszki fasolki białej pieczonej w sosie pomidorowym. Nie miałam ochoty na samą fasolę, musiałam coś kombinować i tak oto powstał pyszny placek pomidorowo - fasolowy. Idealne danie na obiad nawet dla 4 osób bo jest pożywny i bardzo sycący. Polecam jako danie obiadowe. Placek na obiad. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieociepli się na tyle, że wszystkie umrą. Dlatego postanowiłem zrobić danie z jednej z moich letnich ulubienic. Składniki: - fasolka szparagowa - margaryna - nać pietruszki - cytryna Wykonanie: Obcinamy końcówki strąków fasoli. Ja robię to za pomocą nożyczek. Gotujemy do miękkości. W patelni rozpuszczamy margarynę i podsmażamy delikatnie fasolkę. Posypujemy natką pietruszki i skrapiamy sokiem z cytryny
Kryzysowa Książka KucharskaSkładniki 1 puszka białej fasoli 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu 10 dkg orzechów … Czytaj dalej Babka fasolowa z bakaliami
czarrna od kuchniwykonaniu podaje przepis bo warto go wykorzystać. Będzie idealnym plackiem na imprezy ale i na obiad, więc warto sobie taki upiec, polecam. Wigilijny placek z kapustą, grzybami i fasolą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSałatka z zielonej fasolki, to ulubione danie z mojej rodziny przygotowane z fasoli szparagowej. To z pozoru proste danie ma w sobie to ,,coś" co sprawia, że robi duże wrażenie. Tajnym składnikiem tej sałatki jest lekko zamarynowana cebulka i sos powstały na bazie marynaty. Maceracja cebulki w zalewie octowej, eliminuje jej ostrość, zmiękcza i nasyca smakiem marynatę. Tą sałatkę
Codziennik Kuchenny