nieduże piersi z kurczaka 1 łyżka oliwy 2 (1+1) łyżeczki soku z limonki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżeczki suszonego jalapeno 1 łyżeczka oregano 1 łyżka cukru muscovado kilka łyżek startego ostrego sera sól i pieprz oliwa do smażenia Wykonanie: Kurczaka zamarynować w oliwie i soku z limonki
zadanie-gotowanieZupa jest bardzo treściwa i pachnie latem, dojrzewającymi w słońcu warzywami a chrupiąca szynka jako dodatek to raj dla podniebienia. Fasola to źródło białka a pomidory odstresują nas trochę. Polecam zupę do spróbowania bo warto. Warzywa z puszki miałam Bonduelle. Hiszpańska zupa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewarzywnego 200 g ziemniaków (drobno utartych) sól, pieprz, zioła Kiełbasę pokrójcie w plastry i podsmazcie na średnim ogniu. Dodajcie posiekaną cebulę i gotujcie tak długo aż będzie szklista. Wrzucamy fasolę (wcześniej przepłukałam ją gorącą wodą) i pogurjemy ok 5 minut. Dodajemy bulion i gotujemy całośc ok 15 minut. Dodajemy drobno utarte ziemniaki i gotujemy dodatkowo ok 5 minut. Podajemy gorące
Szybko Tanio Smaczniezupa to bogactwo białka, żelaza i błonnika, na styl indyjski, dlatego polecam ją serdecznie. Zupa przygotowana z półproduktów i dzięki temu szybki obiad podamy na stół. Zupa pomidorowa z fasolą, soczewicą i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzygotowanej zalewie. Moczymy około 2-3 godz. Następnie wyjmujemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Sparzamy wrzątkiem. Winogrona myjemy, osuszamy i kroimy w ćwiartki. Fasolę odsączamy z zalewy. W misce mieszamy pokrojone śledzie z cebulką, fasolką i winogronami. W kubku mieszamy majonez z sokiem z cytryny oraz pieprzem, a następnie polewamy pokrojone składniki. Wszystko mieszamy
Kuchnia MagdaLenysoczyste mango, które można teraz kupić w sklepach w przystępnej cenie. Mango świetnie się komponuje w potrawach słodkich i wytrawnych. Zdecydowanie polecam te drugie 😋 Składniki (na 2 porcje): opakowanie fasoli mung lub kiełki z własnej uprawy (z całej torebki) mango chili ciut kiełków brokuła, rzodkiewki lub gorczycy łyżka oleju znad tahiny lub łyżeczka oleju sezamowego łyżka oliwy sól limonka
Weekendy w domu i ogrodziecebulki -ząbek czosnku -przyprawy: czosnek granulowany, oregano, słodka papryka, sól, pieprz, świeża bazylia -kilka kropel soku z cytryny i koperek do łososia -u mnie dodatkowo garść kiełków fasoli mung Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie cebulę i czosnek siekamy i wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju kokosowego. Podsmażamy i dorzucamy pokrojoną w talarki cukinię
Gawron w rosoleJednak metodą prób i błędów stworzyłam kombinację, która przenosi mnie z powrotem na parne, piaszczyste plaże tego raju na ziemi. Składniki: -pól opakowanie chińskiej mieszanki warzyw -garść kiełków fasoli mung -jedno jajko -olej kokosowy (do smażenia) -olej sezamowy (do polania) -sok z limonki -pół cebuli i ząbek czosnku -przyprawy: imbir, słodka papryka, chili (najlepiej świeża lub suszona w całości
Gawron w rosoleSkładniki: 200 g ulubionego makaronu 1 puszka czerwonej fasoli 4 korniszony 4 jajka 150 g dobrego salami (u mnie deluxe z Lidla) 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować … Czytaj dalej Sałatka z salami
czarrna od kuchnimarchewki). Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 pory oliwa 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 450 g mrożonej mieszanki warzywnej meksykańskiej (marchew, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek zielony, papryka, fasola czerwona, cebula) 3 ząbki czosnku 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 1 mały (300 ml) sok pomidorowy 1/2 szklanki wody 4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
Passions hobbies lifenada się na każdą okazję . Składniki : 1 opakowanie tortilli ( można robić samemu , ale co tam, ma być szybko ) 0,5 kg mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów 4 ząbki czosnku 2-3 strąki czerwonego świeżego chilli ( w zależności jak ostre chcecie ) 1 czerwona papryka – najlepiej spiczasta , ma cienki miąższ
Ogrodnik w podróżywczoraj, kiedy to nie wytrzymałem i wymyśliłem coś jeszcze lepszego, coś czym jednocześnie mogę się podzielić z Wami. Składniki : opakowanie ciasta "Pizza al Gusto" 2/3 puszki czerwonej fasoli kawałek boczku 500 gr pieczarek 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 papryczki chilli łyżka masła pół łyżeczki papryki wędzonej olej rzepakowy parmezan lub chedar sól pieprz Przygotowanie : Opis i wizualizacja
Mechanik w kuchninajlepszych jaką znam sałatek na zimno z makaronem. Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 150 g makaronu 150 g brokułu świeżego 150 g fasoli szparagowej zielonej 10 pieczarek marynowanych 3 małe ogórki konserwowe 100 g szynki w plasterkach 100 g sera żółtego 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z godnie
KuchniaWeDwoje.plsię spodoba:) Czas wykonania: 25 min Ilość porcji: 2 Składniki: 100 g ryżu 200 g fileta z kurczaka 1 świeża papryka 3 ogórki konserwowe 200 g fasoli szparagowej przyprawa do kurczaka 1 łyżka oliwy Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy ½ łyżeczki sosu sojowego szczypta soli szczypta pieprzu zioła prowansalskie Dodatkowo: papier do pieczenia Przygotowanie: Ryż
KuchniaWeDwoje.plwarzywa takie jak marchewki. Warto więc spróbować. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 225 g pierścieni kalmarów 450 g mrożonej mieszanki warzyw europejskich (u mnie marchew żółta, marchew czerwona, brokuł, fasola) 1/2 cytryny 3 łyżki oliwy 2 łyżki mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 30% 200 g makaronu kolanka 1 szklanka wody 2 garście rukoli
Passions hobbies life