świeżych pomidorów. Składniki: 2l bulionu warzywnego lub drobiowego 2 puszki pomidorów pellati (400g każda) ok. 400 g ulubionego (najlepiej świeżego, nie suszonego) tortellini 100g szpinaku baby 1 puszka białej fasoli ok. 200 g (3 sztuki) ulubionej kiełbasy – najlepiej drobiowej (może być np. śląska), ważne, żeby była chuda sól, pieprz parmezan tarty 1 łyżka świeżego (lub suszonego) oregano 1 łyżka
Pociąg Do KuchniSkładniki: 3 zupki chińskie o smaku kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 2 wędzone nogi z kurczaka 2 ogórki kiszone 1 puszka ananasa 5 łyżek majonezu Fanex Przygotowanie: … Czytaj dalej Sałatka z wędzonym kurczakiem
czarrna od kuchniustach. Indyjska kuchnia jak pewnie wiecie jest pełna smaków i aromatów i tu w plackach nie może być inaczej. Placki są bardzo pożywne i treściwe bo są tu i fasola i ziemniaki. Spróbujcie sobie upiec i cieszcie się smakiem Indii. Indyjskie placki z batatów z jajkiem w koszulce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszkl * ser żółty ( np. Radamer Serenada ) – 100 g * jajko – 2 szt * woda – 1,5 szkl * sól FARSZ: * ser żółty ( np. Radamer Serenada ) – ok. 200 g * kukurydza – 100 g * czerwona fasola – 100 g * pieczony filet z kurczaka – 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Do mąki dodajemy starty ser, jajka, wodę oraz szczyptę soli i odrobinę oleju. Smażymy duże, grubsze naleśniki. CAŁOŚĆ: Naleśniki
Ostra na SłodkoSkładniki: 1 filet z kurczaka 100 g świeżego szpinaku 1 cebula 1 puszka białej fasoli ząbek czosnku 4 suszone pomidory 1/2 szklanki białego wina sól, pieprz olej Przygotowanie: Fileta pokroić … Czytaj dalej Potrawka z kurczaka ze szpinakiem
czarrna od kuchnidużo mówić, fasola szparagowa mojej Mamusi to delicja. Robi ją od wielu lat, zawsze "wychodzi", nigdy się nie psuje i tylko ma jedną wadę. Mianowicie trzeba słoiki pasteryzować przez dwa dni. Ale niech tam, poświęcam dla rodziny i robię też i ja. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniebyło czuć jego specyficzny zapach odstawiamy sezam do osobnej miseczki na patelni podsmażamy delikatnie posiekany czosnek dodajemy ocet balsamiczny i od razu dodajemy fasolkę dokładnie mieszamy tak aby fasola oblepiła się octem dodajemy sezam i delikatnie mieszamy podajemy na ciepło - chociaż na zimno równie dobrze smakuje :) Smacznego
Gotowanie z pasjąkapusta pekińska (około 500 g) 1 puszka 400 g kukurydzy 2 pomidory 1 papryka czerwona 1 duże awokado około 20 szt. oliwek czarnych lub zielonych 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 1 kostka sera feta na sos: 6 łyżek jogurtu naturalnego kremowego 6 łyżek serka homogenizowanego naturalnego 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny do smaku sól, pieprz biały
Uwaga Babcia Gotujeprosty i szybki do zrobienia, a prezentuje się bardzo efektownie. Składniki: 4 tortille (kupujemy gotowe lub wykorzystujemy przepis poniżej) 400 g mięsa mielonego cebula 3 ząbki czosnku puszka czerwonej fasoli papryka czerwona puszka pomidorów w kawałkach garść czarnych oliwek sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra ok 250 g sera żółtego Przygotowanie Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Oba składniki
e-PrzepisyKulinarneoleju -1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz -1 czerwona cebula -garść pomidorków koktajlowych -180 g sera feta -1 puszka cieciorki lub mix fasoli z cieciorką, odsączonej z zalewy -2 garści rukoli, umytej i drobniej posiekanej -kawałek startego sera długodojrzewającego, np. pecorino (opcjonalnie) Sos: -4 łyżki oliwy lub oleju -1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
Marta Gotujejaja 30 g masła Farsz 2 ogórki 1 czerwona cebula 200 g tuńczyka w sosie własnym 100 g pomidork ó w 200 g czerwonej fasoli 100 g kukurydzy suszone oregano bazylia s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Impasto per crepes 250 g di farina 500 ml di latte 3 uova
La grande e la piccola cuocaSałatka z czerwonej fasoli, kukurydzy i wędzonego kurczaka. Zamiast części majonezu, można użyć jogurtu naturalnego. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka i kurczaka pokroić w nieco grubszą kostkę. W dużej
BullioWersja nieco pikantniejsza i bogatsza. W jednym ze swoich filmów coś podobnego pokazał Gordon Ramsay – stąd inspiracja. Składniki: kawałek boczku 1 cebula puszka fasoli papryczka chili ząbek czosnku ocet jabłkowy sos worcestershire cukier sól oliwa Boczek pokroić w niezbyt drobną kostkę, cebulę posiekać w kostkę, papryczkę chili – razem z pestkami – w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać olej
stajnia gołębie od kuchnipasta pyszna i zdrowa z zielonej fasolki mung, małej fasolki która gotuje się bardzo szybko i ma mnóstwo białka. Pomidory suszone i czosnek nadają paście charakteru, polecam. Pasta z fasoli mung - zdrowo i smacznie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDanie jest pożywne i smaczne. Fasolka z puszki jest dość pikantna dlatego jej smak złagodziłam ryżem. Smacznego życzy Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: Bonduelle , czarny ryż , czosnek , fasola , fasolka po bretońsku , na szybko , parmezan , przecier , wieprzowina
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty