fasola - 7342 przepisów (strona:241/490)

Grillowana karkówka z fasolową sałatką 235

minimum godzinę (ja marynyję mięso przez całą noc). Grillować aż mięsko ładnie się zarumieni, często obracać aby się nie przypaliło. sałatka: 2 słoiczki pieczarek marynowanych (ok 320g) 200 g fasoli czerwonej z puszki lub ugotowanej 350 g zielonej fasolki szparagowej 1 pęczek natki piertuszki do skropienia olej rzepakowy Pieczarki osączyć z zalewy i pokroić na połówki lub ćwiartki.Fasolę czerwoną

Monia miesza i gotuje
Sałatka z wędzonym kurczakiem 1628

składniki: 350 g wędzonej piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 5 jajek ugotowanych na twardo 3-4 ogórki kiszone 1 łyżka natka piertuszki 4-5 łyżek majonezu Pierś kurczaka, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać osączoną kukurydzę i przepłukaną czerwoną fasolę oraz posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać z majonezem. Podawać z chrupkim pieczywem lub waflami ryżowymi

Monia miesza i gotuje
Sałatka z makaronem i tuńczykiem 383

bardzo smaczna i pożywna. Z podanych składników uzyskamy porządną miseczkę sałatki więc jest czym dzielić. składniki: 250 g makaronu Czaniecki kokardki 2 puszki tuńczyka w kawałkach 1 puszka czerwonej fasoli 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 jajek ugotowanych na twardo 4-5 łyżek majonezu Makaron ugotować al'dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć. Fasolę czerwoną przepłukać i również

Monia miesza i gotuje
Sałatka z selerem i ananasem 854

Kolejna pyszna sałateczka. Tym razem z dodatkiem jajka więc idealnie pasuje również na świąteczny wielkanocny stół. składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka ananasa 1 puszka czerwonej fasoli u mnie Bonduelle gotowana na parze 5 jajek ugotowanych na twardo 4-5 łyżek majonezu Selera osączyć z zalewy. Fasolę opłukać i osączyć. Jajka pokroić drobno. Ananasa osączyć z soku i pokroić

Monia miesza i gotuje
Quesadilla 203

jedna z nich jest Quesadilia. Jest bardzo dobrym pomysłem na lunch czy obiad.  A to przepis na nią Składniki: Placki tortilla, Puszka pomidorów, Cebulą, Puszka kukurydzy, Puszka czerwonej fasoli, Mozzarella, Ząbek czosnku, Filet z kurczaka, Olej do smażenia, Sól, pieprz Przygotowanie: W garnuszku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i pomidory. Obrany ząbek czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy(...)sosu. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy mięso nabierze koloru dorzucamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Na patelnię dolewamy sos pomidorowy przygotowany w garnuszku. Całość gotujemy parę minut i doprawiamy według uznania. Na placek tortilla wykładamy gotową masę i posypujemy pokrojoną mozzarellą. Przykrywamy z wierzchu drugim plackiem. Tak skompletowaną potrawę obsmażamy

cookpl
Sałatka z brokułem pod sosem czosnkowym 3405

sałatka z brokułem, jajkiem i czerwona fasolką pod czosnkowym sosem. Proste składniki a jakie smaczne jedzonko.  składniki: 1 nieduży brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 80 g czerwonej fasoli z puszki 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól ziołowa Kamis do smaku czosnek granulowany Kamis do smaku Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą ziołową i czosnkiem(...)granulowanym, odstawić. Brokuła ugotować al dente, odcedzić i wystudzić. Jajka pokroić na ćwiartki. Na talerzu ułożyć wedle uznania wszystkie składniki: różyczki brokuła, pokrojone jajka oraz czerwoną fasolę. Wszystko polać sosem czosnkowym i zajadać

Monia miesza i gotuje
Fasolka po bretońsku 62

Fasolka po bretońsku to bardzo popularne danie w naszym kraju. Z pewnością wiele z Was pamięta jak nasze mamy czy babcie przygotowały fasole po bretońsku w rodzinnym domu. Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Zupa Minestrone 31

pieczarkami. Podana z makaronem. Pyszna, pożywna zupa z dużą ilością warzyw. Składniki: średnia cukinia, duża marchewka, średnia cebula, 2 duże pomidory, 3 - 4 łodygi selera naciowego, duża garść fasoli szparagowej (w mnie mrożona zielona i żółta) 4 pieczarki, 2 ząbki czosnku,  łyżka oliwy, ok 1,5 l bulionu, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki suszonych pomidorów

Lena Gotuje
Bób jak ugotować 46

Bób jak ugotować tę fasolę by była miękka, pyszna i nie straciła koloru? Z pewnością dużo zależy też od świeżości bobu. Ten młodszy, delikatniejszy potrzebuje zaledwie kilku minut by zmięknąć i cudownie smakować. Bób zleżały, czy taki który przerósł będzie twardszy a po ugotowaniu mączysty. Czy wiecie, że bób można też zamrozić by cieszyć się nim dłużej? JAK UGOTOWAĆ BÓB

Dorota Smakuje
Fasolka szparagowa smażona 48

Fasolka szparagowa smażona – znana wam jest? Wszyscy oczywiście jedliśmy kiedyś gotowaną fasolę szparagową podaną z bułką tartą. I pewnie wielu ma fanów ten klasyk. W moim jednak domu o dziwo niewielu Za to fasolkę smażoną lubi większość. Polecam spróbować, zyskuje na smaku! W ten sam sposób lubimy przegotowywać kalafiora, brokuła czy szparagi. Pycha! PRZEPIS FASOLKA SZPARAGOWA SMAŻONA Składniki: fasolka

Dorota Smakuje