Składniki: 3/4 szkl kaszy bulgur 20 dkg szynki 1/2 pora 1-2 ogórki kiszone 4 pomidory po 2-3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli 3-4 łyżki majonezu Fanex 1 łyżeczka musztardy sól, … Czytaj dalej Sałatka z kaszą bulgur
czarrna od kuchniSkładniki: 250 g ulubionego makaronu 1/2 kg pomidorów 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 200 g fasoli, u mnie „z oczkiem” 2 łyżki oliwek sól i pieprz Przygotowanie: Pomidory obrać ze … Czytaj dalej Makaron w sosie pomidorowym
czarrna od kuchniSkładniki: 1 puszka tuńczyka 200 g fasoli z puszki, w mnie „z oczkiem” kawałek pora 3 jajka ugotowane na twardo 4-5 ogórków marynowanych 1-2 łyżki majonezu sól i pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i fasolką
czarrna od kuchnipowodzeniem może zastąpić obiad. Zresztą moja jest pełna mięska - uwielbiam takie zupowe, gotowane... mięso na wywar (użyłam kości schabowych, ale idealnie nadadzą się - wędzone) 1,5-2 szklanki młodej fasoli typu "Jaś" 3-4 ziemniaki 1 marchewka (duża) 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1-2 łyżki majeranku domowa "vegeta" sól, pieprz
Di gotujepomidorowego 30-40 dkg kiełbasy, np. podwawelskiej lub toruńskiej 4-5 ząbków czosnku 3-4 łyżki stołowe mąki sól, pieprz, maggi, 4 liście laurowe, 10 ziaren ziela angielskiego Fasolę namaczamy w wodzie przez 8 godzin. Lekko solimy i gotujemy w tej samej wodzie. Cebulę siekamy w kostkę i lekko podsmażamy (czyli więcej niż szklimy, ale nie dopuszczamy by zbrązowiała
Aromatyczne Podróżepojawiają się one na blogu to czysty przypadek. Jeżeli szukacie nowego pomysłu na smarowidło to może to fasolowe przypadnie wam do gustu? Ja lubię bardzo! 2 szkl ugotowanej fasoli 1 – 2 łyżki oleju 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chili
Polska Zupakurczaka przyprawy: słodka papryka, czosnek w proszku, chili, kolendra, oregano sól, pieprz (możemy ewentualnie użyć gotowej mieszanki przypraw do kurczaka lub dań kuchni meksykańskiej) olej do smażenia czerwona fasola (ok. 200 g) puszka kukurydzy (ok. 400 g) marchewka konserwowa (ok. 200 g) groszek konserwowy (ok. 200 g) marynowana papryka (ok. 70 g) 5 jajek
Słodka Stronapokrojoną paprykę i pomidory [ bez skórki], fasolkę szparagową [odcięte końcówki i pokrojoną na 2-3 części]. Dodać koncentrat , przyprawy ,podlać wodą lub bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości fasoli
Moje domowe kucharzeniePrzepis na pikantną sałatkę z ryżem i kurczakiem. Składniki: podwójna pierś kurczaka torebka ryżu parboiled mała czerwona papryka puszka ananasów puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 4 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i smażymy na oleju na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Ryż gotujemy wg instrukcji
e-PrzepisyKulinarnebędzie już atakowała. Komosa ryżowa po meksykańsku Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 250g komosy ryżowej (quinoa) 1 puszka pomidorów pelati 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 250ml bulionu warzywnego 1 łyżka oleju kokosowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej papryczki jalapeno 1 łyżeczka chilli w płatkach lub proszku 1 łyżeczka kuminu sól
Blendmanbretońsku Pamapol 1 puszka ciecierzycy 3 dorodne pomidory 1 cebula 20 dkg wędliny sól, pieprz, słodka papryka, słodka wędzona papryka, chili świeże zioła, estragon i … Czytaj dalej Fasola z ciecierzycą w pomidorach
czarrna od kuchniInspiracją do tej potrawy były azjatyckie desery, które często bazują na ryżu lub paście z fasoli. Danie jest sycące i słodkie - może stanowić świetną alternatywę dla słodkości z cukierni, po których apetyt przeważnie jedynie wzrasta. Czytaj więcej
Kasia SarnaSkładniki: 1 średni brokuł 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała cebula 1 jajko 2-3 łyżki kaszy manny sól, pieprz bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki, ugotować, dodać fasolkę … Czytaj dalej Kotlety z brokułem i fasolką
czarrna od kuchnijest pyszny nawet ze świeżym pieczywem. (3-4 porcje) 500-600g szynki wieprzowej (może być dowolne mięso) 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 300-500 ml wody 100 ml białego wina (użyłam wytrawnego) 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 listki laurowe papryka słodka bazylia, majeranek (wg smaku) czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: mąka pszenna
Di gotujeJest bogaty w białko, potas, błonnik pokarmowy, a ponadto świetnie... Artykuł BÓB – TAM GDZIE FASOLA NIEDOMAGA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE