minimum godzinę (ja marynyję mięso przez całą noc). Grillować aż mięsko ładnie się zarumieni, często obracać aby się nie przypaliło. sałatka: 2 słoiczki pieczarek marynowanych (ok 320g) 200 g fasoli czerwonej z puszki lub ugotowanej 350 g zielonej fasolki szparagowej 1 pęczek natki piertuszki do skropienia olej rzepakowy Pieczarki osączyć z zalewy i pokroić na połówki lub ćwiartki.Fasolę czerwoną
Monia miesza i gotujeskładniki: 350 g wędzonej piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 5 jajek ugotowanych na twardo 3-4 ogórki kiszone 1 łyżka natka piertuszki 4-5 łyżek majonezu Pierś kurczaka, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać osączoną kukurydzę i przepłukaną czerwoną fasolę oraz posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać z majonezem. Podawać z chrupkim pieczywem lub waflami ryżowymi
Monia miesza i gotujebardzo smaczna i pożywna. Z podanych składników uzyskamy porządną miseczkę sałatki więc jest czym dzielić. składniki: 250 g makaronu Czaniecki kokardki 2 puszki tuńczyka w kawałkach 1 puszka czerwonej fasoli 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 jajek ugotowanych na twardo 4-5 łyżek majonezu Makaron ugotować al'dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć. Fasolę czerwoną przepłukać i również
Monia miesza i gotujeKolejna pyszna sałateczka. Tym razem z dodatkiem jajka więc idealnie pasuje również na świąteczny wielkanocny stół. składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka ananasa 1 puszka czerwonej fasoli u mnie Bonduelle gotowana na parze 5 jajek ugotowanych na twardo 4-5 łyżek majonezu Selera osączyć z zalewy. Fasolę opłukać i osączyć. Jajka pokroić drobno. Ananasa osączyć z soku i pokroić
Monia miesza i gotujejedna z nich jest Quesadilia. Jest bardzo dobrym pomysłem na lunch czy obiad. A to przepis na nią Składniki: Placki tortilla, Puszka pomidorów, Cebulą, Puszka kukurydzy, Puszka czerwonej fasoli, Mozzarella, Ząbek czosnku, Filet z kurczaka, Olej do smażenia, Sól, pieprz Przygotowanie: W garnuszku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i pomidory. Obrany ząbek czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy(...)sosu. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy mięso nabierze koloru dorzucamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Na patelnię dolewamy sos pomidorowy przygotowany w garnuszku. Całość gotujemy parę minut i doprawiamy według uznania. Na placek tortilla wykładamy gotową masę i posypujemy pokrojoną mozzarellą. Przykrywamy z wierzchu drugim plackiem. Tak skompletowaną potrawę obsmażamy
cookplsałatka z brokułem, jajkiem i czerwona fasolką pod czosnkowym sosem. Proste składniki a jakie smaczne jedzonko. składniki: 1 nieduży brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 80 g czerwonej fasoli z puszki 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól ziołowa Kamis do smaku czosnek granulowany Kamis do smaku Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą ziołową i czosnkiem(...)granulowanym, odstawić. Brokuła ugotować al dente, odcedzić i wystudzić. Jajka pokroić na ćwiartki. Na talerzu ułożyć wedle uznania wszystkie składniki: różyczki brokuła, pokrojone jajka oraz czerwoną fasolę. Wszystko polać sosem czosnkowym i zajadać
Monia miesza i gotujeswojemu. Nadaje się do pojemników, by wziąć ją do pracy na drugie śniadanie. Składniki : ok. 600 g kapusty pekińskiej (połówka dużej kapusty) czerwona papryka chili puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka groszku konserwowego 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Nasiona z puszek odsączyć na sicie. Pokroić kapustę. Rozdrobnić chili. Paprykę pokroić w kostkę. W dużej misce wymieszać ze sobą wszystkie
Weekendy w domu i ogrodziewyśmienity obiad. Trzeba zrobić aromatyczną salsę i będzie pysznie i zdrowo. Polecam także na śniadanie, obiad czy do szkoły albo pracy, będzie pysznie. Tortille po meksykańsku z czarną fasolą i awokado - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepietruszek z rosołu) były bazą kluseczek. Danie robił ze mną mój syn nastolatek, jako że ma życzenie uczyć się gotować w te wakacje. Zajrzyjcie do przepisów na: Kopytka z fasoli z pokrzywą i podagrycznikiem Kopytka z batatów Kopytka gryczane Zielone kopytka Kopytka z kaszą jaglaną i pieczonym burakiem Kluski bez jajek buraczkowe Kluski z dyni Kluski owsiane Po więcej inspiracji
Dorota SmakujeSałatka z paluszkami surimi, kapustą pekińską i fasolą to doskonała propozycja na pyszną przekąskę lub dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzi się jako sałatka na imprezę, co już niejednokrotnie sprawdziłam. Jej przygotowanie jest banalnie proste i naprawdę szybkie, a efekt zachwyci każdego. Jeśli oczywiście lubi paluszki surimi. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Smacznego. Czytaj więcej
Di gotujeZapiekanki to najlepsze co może być aby posprzątać lodówkę. Tym razem zalegający zbyt długo bakłażan zmotywował mnie do zrobienia tego dania. Dodatek fasoli sprawia że zapiekanka jest syta, odżywcza i treściwa. Trochę sera Stilton aby danie było bardziej ostre i zwarte. Pracy niedużo a efekt super. W towarzystwie kwiatów każde danie smakuje lepiej. Makaronowa zapiekanka z bakłażanem - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieFasolka po bretońsku to bardzo popularne danie w naszym kraju. Z pewnością wiele z Was pamięta jak nasze mamy czy babcie przygotowały fasole po bretońsku w rodzinnym domu. Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plpieczarkami. Podana z makaronem. Pyszna, pożywna zupa z dużą ilością warzyw. Składniki: średnia cukinia, duża marchewka, średnia cebula, 2 duże pomidory, 3 - 4 łodygi selera naciowego, duża garść fasoli szparagowej (w mnie mrożona zielona i żółta) 4 pieczarki, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy, ok 1,5 l bulionu, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki suszonych pomidorów
Lena Gotujeznaczenia, jednak dziś poświęcimy swój czas tej drugiej. Fasolka szparagowa z mięsem mielonym Żółta fasolka szparagowa z ziemniakami i mięsem jak zrobić? Jedyna różnica, to czas przygotowania fasoli z mięsem. Jeżeli jest to mięso mielone, kurczak czy indyk będzie to trwało krócej, w wołowiną, wieprzowiną karków, łopatka dłużej. To nie powinno nikogo dziwić, to normalny proces. Jakie mięso do fasolki
Dieta moja pasjaBób jak ugotować tę fasolę by była miękka, pyszna i nie straciła koloru? Z pewnością dużo zależy też od świeżości bobu. Ten młodszy, delikatniejszy potrzebuje zaledwie kilku minut by zmięknąć i cudownie smakować. Bób zleżały, czy taki który przerósł będzie twardszy a po ugotowaniu mączysty. Czy wiecie, że bób można też zamrozić by cieszyć się nim dłużej? JAK UGOTOWAĆ BÓB
Dorota Smakuje