fasola - 7842 przepisów (strona:251/523)

Tortille po meksykańsku z czarną fasolą i awokado 74

wyśmienity obiad. Trzeba zrobić aromatyczną salsę i będzie pysznie i zdrowo. Polecam także na śniadanie, obiad czy do szkoły albo pracy, będzie pysznie. Tortille po meksykańsku z czarną fasolą i awokado - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kluski z bobu 72

pietruszek z rosołu) były bazą kluseczek. Danie robił ze mną mój syn nastolatek, jako że ma życzenie uczyć się gotować w te wakacje. Zajrzyjcie do przepisów na: Kopytka z fasoli z pokrzywą i podagrycznikiem Kopytka z batatów Kopytka gryczane Zielone kopytka Kopytka z kaszą jaglaną i pieczonym burakiem Kluski bez jajek buraczkowe Kluski z dyni Kluski owsiane Po więcej inspiracji

Dorota Smakuje
Sałatka z paluszkami surimi i kapustą pekińską - wersja z fasolą 76

Sałatka z paluszkami surimi, kapustą pekińską i fasolą to doskonała propozycja na pyszną przekąskę lub dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzi się jako sałatka na imprezę, co już niejednokrotnie sprawdziłam. Jej przygotowanie jest banalnie proste i naprawdę szybkie, a efekt zachwyci każdego. Jeśli oczywiście lubi paluszki surimi. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Smacznego. Czytaj więcej

Di gotuje
Makaronowa zapiekanka z bakłażanem 79

Zapiekanki to najlepsze co może być aby posprzątać lodówkę. Tym razem zalegający zbyt długo bakłażan zmotywował mnie do zrobienia tego dania. Dodatek fasoli sprawia że zapiekanka jest syta, odżywcza i treściwa. Trochę sera Stilton aby danie było bardziej ostre i zwarte. Pracy niedużo a efekt super. W towarzystwie kwiatów każde danie smakuje lepiej. Makaronowa zapiekanka z bakłażanem - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Fasolka po bretońsku 119

Fasolka po bretońsku to bardzo popularne danie w naszym kraju. Z pewnością wiele z Was pamięta jak nasze mamy czy babcie przygotowały fasole po bretońsku w rodzinnym domu. Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Zupa Minestrone 79

pieczarkami. Podana z makaronem. Pyszna, pożywna zupa z dużą ilością warzyw. Składniki: średnia cukinia, duża marchewka, średnia cebula, 2 duże pomidory, 3 - 4 łodygi selera naciowego, duża garść fasoli szparagowej (w mnie mrożona zielona i żółta) 4 pieczarki, 2 ząbki czosnku,  łyżka oliwy, ok 1,5 l bulionu, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki suszonych pomidorów

Lena Gotuje
Żółta fasolka szparagowa z ziemniakami 89

znaczenia, jednak dziś poświęcimy swój czas tej drugiej. Fasolka szparagowa z mięsem mielonym Żółta fasolka szparagowa z ziemniakami i mięsem jak zrobić? Jedyna różnica, to czas przygotowania fasoli z mięsem. Jeżeli jest to mięso mielone, kurczak czy indyk będzie to trwało krócej, w wołowiną, wieprzowiną karków, łopatka dłużej. To nie powinno nikogo dziwić, to normalny proces. Jakie mięso do fasolki

Dieta moja pasja
Bób jak ugotować 111

Bób jak ugotować tę fasolę by była miękka, pyszna i nie straciła koloru? Z pewnością dużo zależy też od świeżości bobu. Ten młodszy, delikatniejszy potrzebuje zaledwie kilku minut by zmięknąć i cudownie smakować. Bób zleżały, czy taki który przerósł będzie twardszy a po ugotowaniu mączysty. Czy wiecie, że bób można też zamrozić by cieszyć się nim dłużej? JAK UGOTOWAĆ BÓB

Dorota Smakuje
Fasolka szparagowa smażona 119

Fasolka szparagowa smażona – znana wam jest? Wszyscy oczywiście jedliśmy kiedyś gotowaną fasolę szparagową podaną z bułką tartą. I pewnie wielu ma fanów ten klasyk. W moim jednak domu o dziwo niewielu Za to fasolkę smażoną lubi większość. Polecam spróbować, zyskuje na smaku! W ten sam sposób lubimy przegotowywać kalafiora, brokuła czy szparagi. Pycha! PRZEPIS FASOLKA SZPARAGOWA SMAŻONA Składniki: fasolka

Dorota Smakuje
Sałatka z pora i czerwonej fasoli 120

Przygotuj pyszną sałatkę, którą możesz zapakować do lunchboxu do pracy lub zaserwować w domu na świątecznym stole. Artykuł Sałatka z pora i czerwonej fasoli pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Bollit, czyli kulinarnie Alicante i okolice 105

Proste, a co najważniejsze nie ma jednego składu, bo jego nazwa oznacza tyle, ze wszystko się gotuje. Trochę taka potrawka warzywna, tyle, że tu się nie zagęszcza. Składniki: - ziemniaki - fasola szparagowa - papryka - marchewka Wykonanie: Warzywa kroimy w odpowiadające nam wielkością części, które lekko podsmażamy. Dodajemy trochę wody i dusimy. To na gotowaniu ma być największy ciężar, a nie na smażeniu

Kryzysowa Książka Kucharska