Przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera "Superfood na co dzień" . Taki omlet szybko i sprawnie zrobicie na śniadanie czy obiad, polecam. Jest pożywny, odżywczy i super pyszny. Fasola z pomidorami jako omlet. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKolorowe i ostre 🙂 Składniki: naleśniki: mąką woda jajko sól szczypta cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki farsz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1/2 … Czytaj dalej Naleśniki a’la mexicana
czarrna od kuchniznalazłam u Rafała i spodobał mi się. Teraz tatale na moim talerzu się znalazły. Tatale jak napisał Rafał to naleśniki z Ghany podawane do wszelkiego rodzaju potraw na bazie fasoli. Są wyśmienite, mają cudny kolor i smakują wybornie. Polecam gorąco to pożywne danie. Tatale, placki z bananów. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieduży ząbek czosnku 1 mała papryka czerwona 200 ml passaty pomidorowej lub 1/2 puszki pomidorów krojonych 2 łyżeczki papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 3 łyżki kukurydzy konserwowej 3 łyżki fasoli fioletowej, konserwowej 2 łyżki groszku konserwowego 150 ml wody 1/2 łyżeczki kurkumy ilość ryżu na dwie osoby (ja gotuje jeden woreczek taki 150 g) oliwa/olej do smażenia 1. Na oleju
Gotowanie...to proste !Czym prędzej kupujcie pęczek botwinki i ugotujcie ten przysmak. Zupa bardzo pożywna i pyszna, trochę jak barszcz ukraiński ale z botwiną. Polecam gorąco. Zupa z fasolą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesycące danie, które zachwyci swoim smakiem. Burrito można przygotować na wiele różnych sposobów. Historia Burrito Potrawa pochodząca z Meksyku i kuchni Tex-Mex.W meksyku jednym wypełnieniem jest zazwyczaj fasola, ryż meksykański lub mięso i tortilla jest mniejsza.Słowo buritto … The post Pyszne i meksykańskie burrito appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyDziś zapraszam na bardzo pożywną i smakowita zupę po meksykańsku. A wiadomo że jak Meksyk to fasola, kukurydza, papryka, same pyszności. To one sprawiają że zupa ma jedyny i niepowtarzalny smak i aromat. Jest to szybka zupa gdyż pomogły mi tutaj puszki i myślę że to jest ok. Zapraszam na pyszny obiad. Meksykańskie obiady. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełyżki posiekanego koperku 50 ml oleju rzepakowego 1 łyżka octu 10% sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w grubszą „kostkę”. Gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Fasolę oczyszczamy, gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru (al dente). Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Ziemniaki, fasolkę, koperek cebulę mieszamy z olejem i octem. Do smaku doprawiamy solą
R'n'G KitchenPikantna propozycja pasty do pieczywa z północnoafrykańskiej kuchni. Stopień ostrości można regulować w zależności od własnego upodobania.… Czytaj dalej Pasta: Fasola czarne oczko i harissa z karczochami
Pij soki wyciskanesprawdziła się na świątecznym stole i na pewno zagości w naszym menu na stałe 🙂 Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i fasolą
czarrna od kuchniajnfachowe1, że sam nawet niy ma co pisać, ale tak mi to dzisiaj zasmakowało, że aż żech sie musioł z Wami podzielić [...] Artykuł Fandzołle ze parmezanym (Fasola z parmezanem) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniSkładniki: 1 puszka białej fasoli 3 jajka 45 g płatków owsianych 1 marchewka 2 łodygi selera naciowego 1/2 bakłażana 1/2 cukinii 150 g mrożonej fasolki szparagowej sól, pieprz słodka papryka, … Czytaj dalej Zapiekanka warzywna
czarrna od kuchni