Bób jak ugotować tę fasolę by była miękka, pyszna i nie straciła koloru? Z pewnością dużo zależy też od świeżości bobu. Ten młodszy, delikatniejszy potrzebuje zaledwie kilku minut by zmięknąć i cudownie smakować. Bób zleżały, czy taki który przerósł będzie twardszy a po ugotowaniu mączysty. Czy wiecie, że bób można też zamrozić by cieszyć się nim dłużej? JAK UGOTOWAĆ BÓB
Dorota SmakujeFasolka szparagowa smażona – znana wam jest? Wszyscy oczywiście jedliśmy kiedyś gotowaną fasolę szparagową podaną z bułką tartą. I pewnie wielu ma fanów ten klasyk. W moim jednak domu o dziwo niewielu Za to fasolkę smażoną lubi większość. Polecam spróbować, zyskuje na smaku! W ten sam sposób lubimy przegotowywać kalafiora, brokuła czy szparagi. Pycha! PRZEPIS FASOLKA SZPARAGOWA SMAŻONA Składniki: fasolka
Dorota SmakujePrzygotuj pyszną sałatkę, którą możesz zapakować do lunchboxu do pracy lub zaserwować w domu na świątecznym stole. Artykuł Sałatka z pora i czerwonej fasoli pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąProste, a co najważniejsze nie ma jednego składu, bo jego nazwa oznacza tyle, ze wszystko się gotuje. Trochę taka potrawka warzywna, tyle, że tu się nie zagęszcza. Składniki: - ziemniaki - fasola szparagowa - papryka - marchewka Wykonanie: Warzywa kroimy w odpowiadające nam wielkością części, które lekko podsmażamy. Dodajemy trochę wody i dusimy. To na gotowaniu ma być największy ciężar, a nie na smażeniu
Kryzysowa Książka KucharskaSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1 puszka fasoli 1 słoik krojonych pomidorów sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie, curry szczypta cukru 1 łyżka czuszki (ostrej … Czytaj dalej Szybka potrawka drobiowa
czarrna od kuchniSkładniki: 1 opakowanie tacos 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1-2 cebule 2-3 łyżki sosu pikantnego z sambalem 1/3 szklanki sosu meksykańskiego sól sałata lodowa kukurydza i czerwona fasola z puszki … Czytaj dalej Tacos
czarrna od kuchniPrzepis pochodzi z książki Jamiego Olivera "Superfood na co dzień" . Taki omlet szybko i sprawnie zrobicie na śniadanie czy obiad, polecam. Jest pożywny, odżywczy i super pyszny. Fasola z pomidorami jako omlet. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKolorowe i ostre 🙂 Składniki: naleśniki: mąką woda jajko sól szczypta cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki farsz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1/2 … Czytaj dalej Naleśniki a’la mexicana
czarrna od kuchniznalazłam u Rafała i spodobał mi się. Teraz tatale na moim talerzu się znalazły. Tatale jak napisał Rafał to naleśniki z Ghany podawane do wszelkiego rodzaju potraw na bazie fasoli. Są wyśmienite, mają cudny kolor i smakują wybornie. Polecam gorąco to pożywne danie. Tatale, placki z bananów. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieduży ząbek czosnku 1 mała papryka czerwona 200 ml passaty pomidorowej lub 1/2 puszki pomidorów krojonych 2 łyżeczki papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 3 łyżki kukurydzy konserwowej 3 łyżki fasoli fioletowej, konserwowej 2 łyżki groszku konserwowego 150 ml wody 1/2 łyżeczki kurkumy ilość ryżu na dwie osoby (ja gotuje jeden woreczek taki 150 g) oliwa/olej do smażenia 1. Na oleju
Gotowanie...to proste !