Smakowita sałatka, którą szybko przygotujemy i szybko zniknie. -- Skład: puszka fasoli,3 średnie ogórki gruntowe, 2 x po pół papryki kolorowej, mała cebula, średnia marchewka, szczypta soli i pieprzu, 1-2 łyżki oleju, sok z połowy cytryny. Produkty normalnie przygotować... umyć, obrać, pokroić, utrzeć przełożyć do miski, przyprawić, dodać olej i sok z cytryny, wymieszać, schłodzić w lodówce(...)serwować do posiłku lub jako posiłek. *** fasolę dobrze wypłukać -- -- -- -- -- -- -- Smacznego
chleba naszegołyżki ulubionego sosu sojowego klarowane masło lub olej kokosowy lub oliwa do smażenia sól, pieprz i mielone chili do smaku natka pietruszki lub posiekany szczypior do dekoracji opcjonalnie kiełki fasoli mung Japoński sos Yakisoba do makaronu smażonego oraz wiele produktów do dań kuchni azjatyckiej można znaleźć w sklepie Kuchnie Świata Makaron ryżowy smażony z krewetkami - przepis Makaron gotujemy zgodnie(...)dodajemy makaron i sos sojowy i ciągle mieszając smażymy na dużym ogniu około 5 minut. Podajemy skropione sokiem z limonki i posypane posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki albo kiełkami fasoli mung Makaron ryżowy smażony z krewetkami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataalbo sałatki szwedzkiej. PRZEPIS NA SAŁATKĘ ZIEMNIACZANĄ Z OGÓRKAMI Składniki na sałatkę ziemniaczaną z ogórkami: 500g ziemniaków 1 pół litrowy słoik ogórków konserwowych lub sałatki szwedzkiej ( przepis ) 1 puszka fasoli pół pęczka kopru posiekanego 4 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona 5 łyżek majonezu 1 ząbek czosnku Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną z ogórkami: Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej(...)miękkie, ale muszą pozostać jędrne i al dente – odlewamy je, studzimy i kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w plasterki, jeśli używamy sałatki szwedzkiej odsączamy ja z zalewy. Fasolę odsączamy z zalewy. Jajka obieramy, kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie. Możemy doprawiać do smaku solą i pieprzem
Dorota Smakujewszystkie niezbędne aminokwasy, nie jest ono najlepszym źródłem białka dla człowieka ze względu na zawartość tłuszczów nasyconych i cholesterolu. Lepiej częściej sięgać po nabiał i produkty roślinne, takie jak fasola, groch, soczewica, soja. Należy jednak pamiętać, że aby uzyskać pełnowartościowe białko w posiłku złożonym wyłącznie z produktów roślinnych, należy łączyć odpowiednie grupy pokarmowe. Przykładowo nasiona roślin strączkowych łączymy z produktami(...)zbożowymi, kaszami lub ryżem. Można zjeść np. kanapkę z żytniego chleba z pastą z czerwonej fasoli. Z białkiem w diecie nie należy przesadzać, bo jego nadmiar obciąża pracę nerek i wątroby. 5. WYBIERAJ TŁUSZCZE NIENASYCONE Oleje roślinne są bezwzględnie lepsze dla naszego zdrowia niż tłuszcze zwierzęce. W Twojej kuchni nie powinno zabraknąć oliwy z oliwek, oleju lnianego, czy np. awokado
Natka Pietruszkiryżem. To idealna propozycja na obiad w dni upalne. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 1 opakowanie mrożonej fasoli szparagowej · 10 dag grzybów mun · Olej do smażenia · Sól(...)łyżka sosu sojowego · Fix do potraw chińskich · Chili Sposób przygotowania: 1. Fasolę gotujemy w osolonej wodzie. 2. Grzyby Mun moczymy. 3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Doprawiamy solą oraz przyprawą do potraw chińskich
Kulinarna Chwilamakaronem w roli głównej. Tym razem włosko - hiszpańsko - bałkańskie połączenie. Makaron międzynarodowy SKŁADNIKI: - 300g makaronu - 4 małe pomidory - 1 papryka czerwona - 400g filetu z kurczaka - łyżka oleju - 120g czerwonej fasoli - 2 ząbki czosnku - 150g sosu Ajvar (pikantnego) - 3 łyżki jogurtu naturalnego - przyprawy (pieprz, sól, bazylia) Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju, pod koniec smażenia(...)doprawiając go solą i pierzem. Paprykę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i delikatnie podsmażamy. Pomidory kroimy na drobne części i łączymy z kurczakiem, papryką, czosnkiem, fasolą, sosem Ajvar, jogurtem naturalnym i bazylią. Wszystko delikatnie podsmażamy i podajemy z makaronem. Czas przygotowania: około 45 minut SMACZNEGO
Związek na patelnitymi pierogami nie zważając na to, że to drożdżowe ciasto, za którym nie przepadają :) Składniki: Na farsz: * 50 dkg mięsa mielonego wołowego bądź wieprzowego * 1 puszka czerwonej fasoli * 1 papryka * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 2 pomidory * 1 łyżka koncentratu pomidorowego * sól, papryka słodka i ostra Na ciasto: * 4 szklanki mąki * 1 jajko * 4 dkg drożdży(...)jajko * 4 łyżki mleka Cebulę pokroiłam w kostkę a czosnek w plasterki. Wyłożyłam na patelnię i usmażyłam razem z mięsem mielonym. Dodałam pokrojoną w kostkę paprykę, odcedzoną z zalewy fasolę, pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy. Wszystko razem usmażyłam i na koniec przyprawiłam solą i paprykami. Odstawiłam do ostygnięcia. W tym czasie zrobiłam ciasto. Z odmierzonej ilości mąki wzięłam
Pieprzyć z Fantazjąmałe filety z kurczaka lub jeden duży 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku pokrojone w kostkę 1 mała cebula pokrojona w kostkę Puszka pomidorów w zalewie 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki groszku 1/2 puszki kukurydzy 1 duża marchewka pokrojona w kostkę 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki kuminu 2-3 łyżki siekanej kolendry lub pietruszki(...)wraz z zalewą. Doprowadź do wrzenia, przykryj rondel i duś na wolnym ogniu przez 20 minut. Krok 3 Zdejmij pokrywkę. Dodaj do rondla przepłukane i odsączoną na sicie czerwoną fasolę, kukurydzę i groszek. Wymieszaj całość. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Posyp siekaną zieleniną. Artykuł Piątek: Kasza gryczana po meksykańsku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzniewielka cebula 2 marcewki 300g pieczarek 3 pomidory 1 torebka ryżu basmati sos sojowy pieprz, sól papier ryżowy Surówka: 400g kapusty kiszonej 1 marchewka 2 jabłka 0,5 puszki fasoli czerwonej 2 łyzki pestek słonecznika 3 łyżki siemienia lnianego 0,5 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu Sajgonki: Ryż ugotować al dente. Mięso mielone wołowe należny podsmażyć na patelni. Przełożyć(...)odsączyć tłuszcz. Z podanej porcji wychodzi ok 20 sajgonek. Surówka: Kapustę należny wypłukać w wodzie, wycisnąć, posiekać. Dodać starte na grubych oczkach jabłka oraz marchewkę, posiekany szczypiorek oraz fasolę. Posypać pestkami słonecznika i siemienia lnianego. Dodać majonez, dokładnie wymieszać. Podajemy z ulubionym sosem oraz surówką . Dziękuję, że tutaj jesteś! Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o tym przepisie
Słodki Zakątekmało czasu możemy przygotować je dzień wcześniej a potem do piekarnika i obiad gotowy :) Składniki: - 4 duże czerwone papryki - 100 g sera żółtego - 1 puszka tuńczyka - 1 puszka czerwonej fasoli - 100 g kuskusu - 3 suszone pomidory - szczypta soli, pieprzu i oregano - 1 łyżeczka oliwy Przygotowanie: Paprykom obcinamy góry i wydrążamy. Kuskus zalewamy wrzątkiem (wrzątku tyle, by przykrył kaszę(...)woda wsiąknie mieszamy go z tuńczykiem, fasolą, pokrojonymi pomidorami i startym żółtym serem. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Papryki smarujemy oliwą i wypełniamy przygotowanym farszem. Na spód brytfanki wlewamy pół szklanki wody i układamy papryki, które przykrywamy obciętymi kapeluszami. Całość pieczemy w 180 C przez około 45 minut
Zainspirowana w kuchnioprzeć. Gwarantujemy jeśli spróbujecie raz, będziecie chcieli więcej. Meksykańska pizza na kalafiorowym spodzie SKŁADNIKI: - 1 kalafior - 200g sera mozzarella - 400g wieprzowego mięsa mielonego - 400g pomidorów z puszki - 240g czerwonej fasoli - 200g kukurydzy - 2 papryczki chilli - 2 cebule czerwone - pieprz, sól, chilli, bazylia i oregano do smaku Kalafiora obieramy z liści i dokładnie myjemy, następnie na tarce z grubymi oczkami(...)bazylią. Gdy kalafior i mięso jest już gotowe przechodzimy do układania równomiernie warstw naszej pizzy. Na kalafior kładziemy 100g sera mozzarella, przyprawę oregano, pomidory z puszki, mięso mielone, kukurydze, fasole, krążki cebuli, pozostały ser mozzarella oraz krążki papryczek chilli. Całość pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Uwaga - im więcej chilli, tym ostrzejsze pizza. Czas przygotowania: około
Związek na patelnifareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Po prostu zakochacie się ;) Składniki: 500 g filetów z udka kurczaka 1 czerwona papryka 1 cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 4 łodygi selera naciowego 1 mały seler korzeniowy 100 g boczniaków 2 marchewki 1 pietruszka 3 ziemniaki 100 g sera bursztynowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal(...)pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy w kostkę. Fasolę osączamy z zalewy. Seler kroimy. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy w paski. Seler naciowy kroimy w łódki. Ziemniaki obieramy, kroimy
R'n'G Kitchen