pieczywa 1. Pasta z zielonego groszku i słonecznika To moja ulubiona pasta. Cenię ją za wspaniały smak i prostotę wykonania. Serdecznie polecam! Przepis znajdziecie tutaj . 2. Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów To tylko dwa składniki, a w smaku rewelacja! Przepis tutaj . 3. Pasta warzywna z kaszą jaglaną Czyli pasta z moją ulubioną, zasadotwórczą kaszą Znajdziecie ją tutaj(...)Klasyczna pasta z czerwonej fasoli Szczególnie dla tych, którzy poszukują dodatkowego źródła białka w diecie. Tutaj mamy bogactwo białka roślinnego Kliknij po przepis. 5. Pasta z awokado Najprostsza i najpyszniejsza. Znajdziesz ją tutaj . 6. Pasta z awokado i fety Również ją uwielbiam, bo jest prosta z przygotowaniu. Spróbuj ! 7. Cieciorella, czyli czekoladowy krem z ciecierzycy To taka zdecydowanie bardziej odżywcza
Natka Pietruszkiokrągłe. Foremki wstawiam do lodówki na godzinę. Piekarnik nagrzewam do temp 220 stopni. Ciasto w foremkach albo nakłuwam widelcem albo układam na dnie kawałek papieru do pieczenia i wysypuje fasolę jako obciążnik. Wstawiam do piekarnika zmniejszam na 200 stopni i piekę 15minut. Po tym czasie zdejmuję papier z fasolą i dopiekam kolejne 10 minut aż się zarumieni lekko. Farsz: Kaszę
wesoła kuchniaZupa podana z lanymi kluseczkami z tofu. Pierogi z tofu i pieczarkami Pierogi z farszem jak mięsny! Dodatek płatków drożdżowych i sosu sojowego podkreśla smak pierogów. Kapuśniaczki z białą fasolą Drożdżowe kapuśniaczki z białą fasolą i kiszoną kapustą. Najlepiej smakują z barszczem. Ryba po grecku z serca palmy Pyszne panierowane „filety” z serca palmy podane z warzywami
Via Gustokurczakiem- składniki: 2 filety z piersi kurczaka 2 średnie papryki czerwone 1 puszka pomidorków krojonych z puszki 1 średnia czerwona cebula 1 średnia biała cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego kilka łyżek oliwy lub oleju rzepakowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku1/3 łyżeczki chilli 1 łyżeczka cukru(...)Patelnię zalewamy bulionem ( u mnie wywar z rosoły z dnia poprzedniego) i chwilę gotujemy. Bulion przelewamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, przeciśnięty czosnek, łyżeczkę cukru. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy i również dodajemy do garnka. Przykrywamy garnek, ale troszkę uchylamy pokrywkę i od zagotowania gotujemy na mniejszym płomieniu około25 minut. Zupka powinna zgęstnieć. Smakujemy i ewentualnie doprawiamy
Olcia gotuje!najlepiej. Dzisiejsza propozycja z szarpanym kurczakiem barbecue na pewno Was nie rozczaruje:). 4 duże ziemniaki 1 duży filet z kurczaka lub 2 mniejsze 1 łyżka oleju 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 szklanki gotowego sosu barbecue ser do posypania, u mnie grana padano 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż na pół. Za pomocą łyżki wydrążamy środki(...)pół i smażymy po 5 minut z każdej strony. Jeszcze gorące filety "rwiemy" za pomocą dwóch widelców na kawałki wzdłuż włókien. 3. Filety mieszamy z sosem barbecue, fasolą i wydrążonymi kawałkami ziemniaków, które uprzednio rozgniatamy widelcem. Farsz nakładamy na połówki ziemniaków. Posypujemy serem. 4. Ziemniaki zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. dania obiadowe, przepis, przepisy, ziemniaki
Szefowa kuchnimoże być tylko wieprzowe) 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka pomarańczow 2 małe papryczki chili 2 cebule 2-3 ząbki czosnku (jeśli lubimy) olej 1 puszka fasoli czerwonej 2 puszki pomidorów w sosie własnym (zblendowanych) sól pieprz słodka i ostra papryka mielony kminek tymianek cząber Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju na złoty kolor. Po chwili(...)dodać wszystkie przyprawy. Całość zalać zblendowanymi pomidorami w sosie własnym (lub passatą pomidorową). Dusić, mieszając od czasu do czasu około 20 minut na małym ogniu. Na koniec dodać odcedzoną fasolę z puszki. Wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku
Walijskie Pichceniepaella też była dawniej jedną z ulubionych potraw robotników. Jej podstawą był ryż (hiszp. arroz ) i bulion, do którego dodawano rozmaite, głównie łatwo dostępne składniki, min. pomidory , cebulę czy fasolę . Z mięs najczęściej pojawiały się króliki , kaczki i kurczaki . Paella była jadana prosto z patelni – każdy częstował się, używając swojej własnej, drewnianej łyżki. „Ryż z Walencji” stawał(...)nowych wariacji tej potrawy. Teraz jedną z najczęściej spotykanych wersji jest paella z dodatkiem owoców morza. Warto jednak pamiętać, że oryginalna Paella Valenciana jest przygotowywana z kurczakiem, królikiem i fasolą. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Paella z krewetkami i chorizo – hiszpańskie smaki Tak jak wspominałam, odmian paelli jest wiele, ale w wielu restauracjach królują teraz warianty z krewetkami, mulami
Na-talerzu.plprzepisie. Sałatka jest podzielna i przepyszna. To taki miks sałatki Gyros z sałatką meksykańską. Koniecznie spróbujcie. 400-500 g mięsa mielonego np z łopatki wieprzowej 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała puszka kukurydzy (160 g po odsączeniu) 5-6 ogórków konserwowych 1/2 główki małej czerwonej kapusty 3-4 łyżki ketchupu 1/3 szkl. gazowanej wody(...)Doprawiamy do smaku szczyptą cukru pudru, ziołami, solą oraz pieprzem. Na dnie szklanej salaterki układamy warstwowo: mięso mielone warstwa ketchupu cebula (odcedzona z zalewy, bez goździków) kukurydza 1/2 sosu fasola ogórki konserwowe papryka 1/2 sosu kapusta (odcedzona z zalewy) UWAGA: Jeżeli nie lubisz sałatek z dużą ilością sosu, możesz nie wykorzystywać go w całości
Smaki Na Talerzuodżywcza sałatka idealna do pracy. Bardzo lubię sałatki na bazie kaszy bulgur. Zaraz po gryczanej😊 Składniki: 100 g kaszy bulgur 2/3 wędzonej piersi z kurczaka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 mały oscypek kilka małych ogórków kiszonych kilka kawałków papryki konserwowej 1/2 czerwonej cebuli sól, pieprz 1 łyżka majonezu Sposób przygotowania: Kaszę ugotować. Pierś z kurczaka, ogórki, paprykę i oscypka posiekać(...)kostkę. Cebulę drobno pokroić. Wszystko wymieszać, dodać odcedzoną fasolę, dodać majonez i doprawić do smaku. Smacznego
Kuchnia domowa Aniprzyjaciółmi. Jak przygotować takie zapiekanki? Lista zakupów 300 g mięsa mielonego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 200 ml passaty pomidorowej 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki czerwonej fasoli 100 g tartego sera 1 bagietka Krok pierwszy: pokrojoną w kosteczkę cebulę podsmażamy na łyżce oleju wraz z czosnkiem, a następnie dodajemy mięso mielone. Całość podsmażamy. Krok drugi(...)mięsa dodajemy passatę pomidorową, całość zagotowujemy. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy kukurydzę wraz z czerwoną fasolą. Doprawiamy do smaku. Krok trzeci: bagietki przekrajamy na pół, można lekko wydrążyć z nich środek. W to miejsce nakładamy gotowy farsz z mięsa i warzyw. Całość posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika na 5-10 min (do zrumienienia) w 180 stopniach. Smacznego! Zapiekanki
Proste-przepisy.plSUSZONYMI POMIDORAMI A na końcu znajdziecie przepyszne i ekspresowe w przygotowaniu pasty, które mogą posłużyć jak farsz do jajek: PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU I SŁONECZNIKA WEGAŃSKA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI PASTA JAJECZNA Z AWOKADO W jaki sposób możesz kupić e-booka po bardzo promocyjnej cenie? Przygotowałam specjalny kod rabatowy, który obowiązuje do poniedziałku. Kod „ zajączek ” sprawi(...)być przyjazne także insulinoopornym! Serdecznie zachęcam do wypróbowania także innych moich przepisów, których nie ma w e-booku, a które mogą zagościć na Twoim świątecznym stole sałatka z selerem, fasolą i korniszonami, ciasto kakaowe bez cukru i mąki. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności
Natka Pietruszkimeksykańskie burrito Składniki: 8 placków tortilla – zrobionych według tego przepisu lub gotowych ze sklepu, 800 gramów mielonej wołowiny, 2 większe cebule, 4 ząbki czosnku, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie, 1 papryka czerwona, świeże papryczki chili – według uznania, sos powinien być jednak pikantny, płaska łyżeczka kakao, łyżka papryki w proszku do sosu plus łyżka(...)mięso mielone oraz posiekaną cebulę. Smaż do zrumienienia, pod koniec dodaj posiekany czosnek. Wsyp paprykę w proszku oraz kumin, wymieszaj, aby przyprawy wymieszały się z tłuszczem, dodaj pomidory oraz fasolę razem z zalewą, drobno pokrojoną paprykę oraz chili, a także kakao (nie obawiaj się, nada sosowi wspaniałego aromatu), sól oraz pieprz. Wlej też pół szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszaj, duś
Kulinarna Polskaspotkania w gronie znajomych. Zapraszam na przepis! Jestem pewna, że posmakuje Wam i Waszym gościom. PRZEPIS NA WARSTWOWĄ SAŁATKĘ Z RYŻEM Składniki puszka kukurydzy słoiczek marynowanej marchewki puszka fasoli czerwonej por niepełna szklanka suchego ryżu 200 g sera żółtego 300 g jogurtu naturalnego greckiego 100 g majonezu 400 g szynki z kurczaka 5 jaj 200 g dowolnego sera żółtego sól(...)pół, pokroić w cienkie paseczki. Marchewkę marynowaną odsączyć z zalewy. Jogurt grecki wymieszać z majonezem, przyprawić solą oraz pieprzem. Sałatkę układać warstwowo: ryż, kukurydza, marchewka, pół sosu jogurtowo-majonezowego, fasola, jajka, szynka, pół sosu jogurtowo-majonezowego, por, żółty ser. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Warstwowa sałatka z ryżem pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.pl