fasola - 7342 przepisów (strona:171/490)

Meksykańska enchilada z kurczakiem 103

umywa się do samodzielnie przygotowanego dania:). Sami możemy regulować poziom ostrości. Dziś meksykańska enchilada z kurczakiem - pycha!  4 placki tortilli 2 duże filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych  2 czerwone papryki 2 cebule przyprawa do kuchni meksykańskiej  sól olej koncentrat pomidorowy  200g startego żółtego sera 1 duży świeży pomidor 1 czerwona(...)cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet, obsypujemy go przyprawami. Kiedy filet się zarumieni dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę po czym dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut. Na koniec dodajemy starty ser (garstkę zostawiamy do posypania), mieszamy, studzimy. 2. Na placki tortilli Wykładamy farsz

Szefowa kuchni
Potrawka z indyka i warzyw. 110

indykiem. Można zjeść samą bez niczego albo z ziemniakami czy kaszami. Szybkie i smaczne a to idealne danie dla zabieganych. Składniki; 30 dag filetu z indyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 pomidory 2 ząbki czosnku sól i pieprz, słodka papryka  do smaku 2 łyżki zielonej siekanej pietruszki 3 łyżki oleju 1 cebula Przygotowanie(...)skórki. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, starty czosnek i smażymy do miękkości. W razie potrzeby podlewamy małą ilością wody. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Na końcu dorzucamy odsączoną fasolę i posiekaną pietruszkę. Dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy. Podajemy z kaszą jaglaną.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka na ciepło z dynią i kuskusem 108

najlepsza na ciepło, ale w temperaturze pokojowej też super. Składniki (na 2-3 porcje): połowa małej dyni piżmowej 100g kuskusu izraelskiego – można użyć też zwykłego pół puszki czerwonej fasoli 1 średnia czerwona cebula 2 garści roszponki 100g sera feta 2 łyżki pestek dynii łyżka oliwy sól i pieprz Dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny(...)Odcedzamy, wsypujemy do miski i trzymamy w cieple.   Upieczoną, gorącą dynię z cebulą dorzucamy do ciepłego kuskusu, razem z oliwą z pieczenia. Dodajemy odcedzoną i opłukaną pod wodą fasolę, pestki dyni oraz rozkruszamy w palcach fetę. Całość polewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy listki roszponki i jeszcze raz delikatnie mieszamy.   Sałatkę od razu podajemy ciepłą

Smaczna Strona
Chili con carne z indykiem (zdrowe i dietetyczne) 123

Danie jest dietetyczne, bo z chudym mięsem z indyka i tak samo smaczne lub nawet smaczniejsze niż jego oryginalna wersja:).  500g mięsa mielonego z indyka 1 puszka czerwonej fasoli  2 czerwone papryki 2 cebule 2 puszki pomidorów  5 ząbków czosnku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, kminek, oregano, kolendra 2 łyżki oleju do podania: jogurt naturalny, starty(...)rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i papryki oraz posiekany drobno czosnek. Smażymy przez 5 minut, po czym dodajemy fasolę odsączoną z zalewy i pomidory. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut. 2. Do dania dodajemy przyprawy według smaku i uznania. Nie żałujemy przypraw - danie powinno być aromatyczne.  3. Chili

Szefowa kuchni
Sałatka z kurczakiem i porem 172

bardzo ją lubimy i naszym znajomym też bardzo posmakowała. 2 filety z kurczaka przyprawa gyros 2 łyżki oleju op. makaronu w kształcie ryżu 2 pory puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli sól, pieprz mały słoik majonezu Filety umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć gyrosem i usmażyć. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Pora pokroić w cienkie plasterki, oprószyć(...)solą, wymieszać i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć z soku. Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu, ostudzić. Kukurydzę i fasolę odcedzić.  Wszystkie składniki sałatki wymieszać i doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły

Smakołyki Asi
Dietetyczny piernik z fasoli (bez cukru) 194

około 130 kcal  SKŁADNIKI (na keksówkę 14x30 cm)                     5 jajek 1 łyżeczka cynamonu 240 g czerwonej fasoli z puszki  (zwykle 1 puszka po odsączeniu) 3 łyżki ciemnego kakao 150 g ksylitolu  1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do piernika 1 tabliczka czekolady deserowej (gorzkiej

Moje Kuchenne Rewelacje
Najlepsze, prawdziwe brownie 126

Brownie jest tylko jedno. Prawdziwe, czekoladowe i wilgotne. “Brownie” z fasoli jest smaczne, ale nawet w najmniejszym stopniu nie dorównuje temu przepisowi… Osobiście wolałbym nazywać je po prostu ciastem czekoladowym. Ale dziś nie o fasoli! Zapraszam na najlepsze, czekoladowe brownie. Może się wydawać, że brownie

Vegan Taste
Sałatka jarzynowa , pół-warstwowa z indykiem 102

kości i skóry ( można zastąpić piersią ) 5- średnich ziemniaków 1 pietruszka korzeniowa , słusznej wielkości 5 ogórków konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku z marchewką 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula czerwona 3 łyżki gęstego majonezu 2 łyżka musztardy 1 łyżka , płaska czosnku granulowanego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżka suszonego majeranku 2 łyżki przyprawy grillowej sól , pieprz(...)Ziemniaki i korzeń pietruszki gotujemy , po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę . Przekładamy do miski . Dodajemy do niej także odsączone z zalewy , groszek z marchewką, kukurydzę ,przepłukaną i odsączoną fasolę . Następnie siekaną drobniutko cebulę , pokrojone ogórki . Na koniec wsypujemy przyprawy , dodajemy majonez, musztardę , sól i pieprz do smaku . Mieszamy do połączenia składników . Odstawiamy do lodówki na godzinę . Po wyjęciu

Ogrodnik w podróży
Tartaletki z gruszkami w żelu i bezą włoską 148

oprószamy bułką tartą,wypełniamy kółkami z wyciętego ciasta, które dociskamy do brzegów i dna foremek.  Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami cukierniczymi do pieczenia.  Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy fasolę oraz papier i podpiekamy kolejne 20-25 minut aż ciasto zrobi się rumiane

Bon appetit mon amie
NIESTANDARDOWY RYŻ Z KURCZAKIEM NA OSTRO 85

NIESTANDARDOWY RYŻ Z KURCZAKIEM NA OSTRO Składniki (na 2 porcje): - filet z piersi kurczaka (270 g) - ryż basmati (50 g) - 5 łyżek, sypki - fasola czerwona (80 g) - 5 łyżek - kukurydza (100 g) - 5 łyżek - papryka czerwona (120 g) - 1/2 szt. - woda - ok. 1 i 1/2 szklanki - przyprawy wedle uznania (proponuje: sól 1/2 łyżeczki, pieprz czarny/ zielony, cytrynowy - 2 szczypty, tabasco(...)drobną kosteczkę. Pokrojoną paprykę dodać do ryżu i kurczaka, podlać wodą i dalej dusić pod przykryciem, około 6 min.  Kiedy ryż wchłonie nadmiar wody dodać odsączoną kukurydzę i fasolę, wymieszać, pozostawić na małym ogniu. Na sam koniec dodać pieprz i tabasco, poddusić jeszcze chwilę. W razie potrzeby podlewać wodą. makroskładniki posiłku  z podanych wyżej składników: całość: 674 Kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Zupa czardasz 77

mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 łyżka smalcu wieprzowego 3 ziemniaki 3 ząbki czosnku 3 pomidory malinowe 1,5 l bulionu wołowego 3 strąki czerwonej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu razem z mięsem mielonym. Przy pomocy(...)pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, żeby smaki przeszły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu pół godziny. Po 15 minutach dodajemy pokrojone w paski papryki, osączoną z zalewy fasolę, kminek, ostrą i słodką paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen
Cukinia po meksykańsku 128

Składniki: 3-4 młode cukinie średniej wielkości 300g mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki 1 pomidor pół szklanki kukurydzy konserwowej pół szklanki czerwonej fasoli z puszki 50g ryżu (ważony przed ugotowaniem) przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryka chilli – 1 łyżeczka, zmielony kminek rzymski – 1 łyżeczka, 1 łyżeczka cukru, 10 dkg żółtego sera pół szklanki płynnego przecieru(...)doprawić cukrem oraz pieprzem i solą do smaku *** *** Całość dusimy pod przykryciem przez około 10 minut na niedużym ogniu, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy, fasolę oraz kukurydzę, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 2 minuty. Potrawa powinna być dość gęsta *** *** Ryż gotujemy na pół miękko i mieszamy z mięsnym farszem. Wydrążone cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym

Blog z Apetytem
Tarta ze śliwkami i cynamonową kruszonką 178

około 30 minut, a nawet dłużej. Wyciągamy ciasto z lodówki, rozwałkujemy na formę do tarty o śr. 23 cm. Nakłuwamy ciasto widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, na który wysypujemy fasolę aby ciasto nam się nie podniosło. Tak przygotowane ciasto podpiekamy przez 15 minut w temp. 180*C Po tym czasie wyciągamy ciasto, ściągamy fasolę wraz z papierem do pieczenia

W Moim Magicznym Domu
Przepis #160 Naleśniki Meksykańskie 121

jednak można je zrobić także w wersji bezglutenowej. Farsz ma bardzo wyrazisty i lekko osty smak. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego:) Składniki Farsz - puszka czerwonej fasoli - puszka kukurydzy - pół fileta z piersi z kurczaka - pół czerwonej papryki - pół czerwonej cebuli - 2- 3 łyżki passaty pomidorowej - 1 łyżka oleju - sól, pieprz, wędzona słodka papryka, czosnek,  - przyprawa(...)Farsz  Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Paprykę oraz pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki i dodajemy do cebuli. Delikatnie przyprawiamy. Całość smażymy. Dodajemy odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Dokładamy passatę pomidorową i dokładnie mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku.  Naleśniki Do miseczki wsypujemy mąkę. Wlewamy wodę i wbijamy jajko. Dodajemy sól. Całość bardzo dokładnie mieszamy

Health-Fit-Life