fasola - 7342 przepisów (strona:168/490)

Tortille po meksykańsku 81

nasilać dolegliwości. Tortille po meksykańsku - przepis na 4 porcje Do przygotowania tortilli będziesz potrzebować: 4 tortille, 300g wołowiny, łyżkę oleju, cebulę, ząbek czosnku, papryczkę chilli, puszkę pomidorów, puszkę czerwonej fasoli, 1/2 awokado, sok z połowy cytryny, zieloną kolendrę, sól, pieprz, natkę pietruszki, 4 łyżki jogurtu naturalnego. 1. Obierz i posiekaj czosnek, cebulę i chili. Czosnek warto posiekać kilka minut wcześniej(...)właściwości . 2. Zmiel wołowinę. 3. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, czosnek, mięso i posiekaną papryczkę chilli i przesmaż wszystko. 4. Gdy mięso zmieni kolor dodaj pomidory i czerwoną fasolę. Dopraw wszystko solą, pieprzem i kolendrą i smaż wszystko 10-15 minut podlewając wodą. 5. Obierz awokado, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny - dzięki temu nie ściemnieje

Z notatnika dietetyka
MINI TARTY Z CZEKOLADĄ I GRANATEM 83

więcej 3 mm.  Rozwałkowanym ciastem wylepiamy foremki i wstawiamy je do lodówki na 20 min. Po tym czasie nakłuwamy ciasto widelcem, wykładamy papierem do pieczenia  i obciążamy fasolą.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 190°C przez 15 min. Następnie usuwamy papier wraz z fasolą i dalej pieczemy około 5 minut

RITA food channel
Meksykańska zupa chili con carne 111

mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 1 czerwona papryka 1,2 litra bulionu lub rosołu 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1-2 papryczki chili (opcjonalnie) 3/4 szklanki passaty pomidorowej (przecieru) olej do smażenia Przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona – słodka i ostra, suszone oregano, kmin rzymski, cukier(...)rzymskiego i ostrej papryki oraz po łyżeczce słodkiej papryki i oregano. Mieszamy i gotujemy bez przykrycia przez kilka minut *** *** Dodajemy pozostały bulion, zagotowujemy. Dokładamy odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem przez około pół godziny. Na końcu gotowania możemy zupę doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką jeżeli jest taka potrzeba

Blog z Apetytem
Tarta z dynią, grzybami i śledziami (przepis K. Okrasy) 112

piekarniku przez kilka minut, aż ciasto lekko podrośnie. 2 Następnie środek ciasta nakłuj widelcem i przykryj papierem do pieczenia. W przepisie w książce rekomendowane jest jeszcze obciążenie dodatkowo ciasta fasolą lub grochem, żeby nam nie urosło za bardzo, ale jak dokładnie przykryjesz je papierem do pieczenia, to też będzie dobrze. Ciasto piecz przez 12-15 minut. 3 Dynię pokrój(...)piekarniku przez kilka minut, aż ciasto lekko podrośnie. 2 Następnie środek ciasta nakłuj widelcem i przykryj papierem do pieczenia. W przepisie w książce rekomendowane jest jeszcze obciążenie dodatkowo ciasta fasolą lub grochem, żeby nam nie urosło za bardzo, ale jak dokładnie przykryjesz je papierem do pieczenia, to też będzie dobrze. Ciasto piecz przez 12-15 minut. 3 Dynię pokrój

A to pestka
Chaczapuri 89

mnie troszkę ciasto przerosło nadzienie. Każdy kawałek rozwałkowałam i nakładałam farsz. Farsz….przepis….hmmm..można nadziać różnymi serami, można nadziać mięsem mielonym przesmażonym z cebulą i np. fasolą. Ja zrobiłam z kurczakiem. * połówka piersi kurczaka * pół puszki czerwonej fasoli * pół puszki kukurydzy * nieduża cebula * kawałek czerwonej papryki * przyprawy: sól, papryka słodka i ostra * koncentrat pomidorowy Pierś z kurczaka

Pieprzyć z Fantazją
Fasolka po bretońsku 90

taką potrawę i od czasu do czasu muszę mu taką fasolkę przygotować. Można ją podawać na obiad, jak i na kolacje z dodatkiem pieczywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400g fasoli jaś 300g dowolnej kiełbasy 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz szczypta ostrej papryki(...)podsmażyć na oleju. 3. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, dołożyć do kiełbasy. Dusić około 10 minut (można podlać odrobiną wody). 4. Podsmażoną kiełbasę z cebulą i czosnkiem przełożyć do fasoli. Dodać przecier pomidorowy i gotować przez około 5-10 minut. Fasolkę doprawić solą, majerankiem, pieprzem i papryką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Sałatka z kuskusem i warzywami 92

push({}); Składniki: 1 szklanka kasy kuskus 200 g filetu z piersi kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 1 mięsisty pomidor 1 nieduża czerwona cebula 1 mała puszka czerwonej fasoli (200 g) sól, pieprz, ostra papryka 2 łyżki oleju do smażenia Sos: 2 łyżki oleju 1 łyżka octu z jabłek 1 ząbek czosnku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)miski. 2. Ogórka, paprykę  i pomidora umyć, pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, w której będziemy robić sałatkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. 3. Fasolę odsączyć z zalewy i wsypać do sałatki, dodać przestudzoną kasę kuskus. 5. Składniki sosu połączyć ze sobą i polać nim sałatkę. Wymieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI Z JAGLANYM KREMEM I GRUSZKĄ 105

Składniki na 10 porcji: 2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli 1 dojrzały banan 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka sojowego 1 łyżka mąki owsianej  1 łyżka mąki kukurydzianej 4 kostki gorzkiej czekolady 95% (40 g)  Zrobić puree z fasoli za pomocą blendera, następnie dodać banana i mleko sojowe i ponownie zblendować. Wsypać kakao - zmiksować. Wsypać oba rodzaje mąk

Banana Smiles
Sałatka serowo jajeczna 119

Pyszna sałatka serowo jajeczna z dodatkami.  -- Skład : ser żółty 350 g, jajka 6szt., po puszce :kukurydzy, fasoli białej, groszku, fasoli czerwonej, cz.cebula, łyżeczka musztardy sarepskiej, koperek lub szczypiorek, majonez, sól i pieprz. Ser ucieramy na grubych oczkach tarki, jajka gotujemy na twardo, dodatki z puszek płuczemy w  zimnej wodzie i odsączamy na sitku, cebulę i koperek drobno kroimy

chleba naszego
Sałatki imprezowe – najlepsze przepisy 561

buraków z granatem i serem pleśniowym Brukselka z boczkiem i orzechami Brukselka w sosie szczypiorkowym z nerkowcami i prażoną cebulką Sałatka z soczewicy z papryką i orzechami Sałatka z fasoli i mango Sałatka z fasolą Sałatka z dynią Sałatka z kukurydzy Sałatka z olejem z pestek dyni Bakłażany po kaszubsku SAŁATKI MAKARONOWE – przepisy Kolorowa sałatka makaronowa Sałatka z tortellini

Dorota Smakuje
Brownie z fasoli 605

Zobacz jak zrobić najlepsze brownie z fasoli czerwonej z puszki. To moje ulubione ciasto z fasoli, które robię bez mąki pszennej oraz bez nabiału. Ten smak warto poznać, zatem zapraszam po fasolowe brownie. - bez mąki pszennej i nabiału - proste i szybkie wykonanie - z prawdziwym kakao

AniaGotuje.pl
Chłopski garnek 130

więc na tę porę idealne. Polecam, my na pewno jeszcze nie raz zrobimy bo jest super :-) Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 3 szklanki bulionu warzywnego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka krojonych pomidorów 2 średnie żółte papryki 400 g kiełbasy u mnie podwawelska 300 g wędzonego boczku 3 marchewki 3 średnie ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka(...)ostrą), zioła prowansalskie, posiekaną natkę (część zostawiamy do oprószenia przed podaniem) i oregano. Mieszamy. 5. Wlewamy gorący bulion i musimy zagotować. Jak ziemniaki będą robić się miękkie dodajemy czerwoną fasolę, pomidory i cukier.  Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu około 8 minut. Następnie dodajemy śmietankę, gotujemy jeszcze 2 minuty i gotowe. Podajemy posypane natką :-) Smacznego

kruche babeczki
Gulasz wieprzowy z mix warzywami 118

drugim połączyłam, delikatnie doprawiłam i tylko 30 min dusiłam. Na końcu mix warzywny z chili dodałam, dzięki któremu ciekawy smak uzyskałam, bo w puszce  zostały  schowane: cebulka, fasola czerwona, słodkie pomidory i   kukurydza ozłocona. Całości z sosem pomidorowym połączone, ziołami, chili i grillowaną cebulką doprawione. I tak gulasz uzyskał smaku ciekawego, bardzo smacznego. Składniki: 1 opakowanie(...)warzywami dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sos sojowy, paprykę słodką, przykrywamy pokrywą i dusimy na wolnym ogniu ok. 30 min. Po tym czasie mięso powinno być miękkie. Dodajemy fasolę czerwoną z kukurydzą w sosie pomidorowym, 2 łyżki kuskusu, paprykę wędzoną, posiekany koperek i dopiero doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Już nie gotujemy ! Rada: można dolać niewielką ilość gorącej, przegotowanej

Moniki Smakołyki
ZDROWIE NA ŚNIADANIE - 50 przepisów na zdrowe śniadania 220

patelni      73  Granola proteinowa       75 Gofry Gofry gryczano-kokosowe     78 Waniliowe gofry z fasoli     80 Owsiane gofry z bananem i masłem orzechowym     82 Jogurtowe gofry z kaszy jaglanej z twarożkiem i owocami(...)Bruschetta z pomidorami i mozzarellą     97 Pasta z awokado, jajka i papryki     99 Roślinny smalczyk z fasoli     101 Wege twarożek z warzywami     103 Pasta jajeczna z twarogiem     105 Tosty z guacamole i wędzonym łososiem     107 Tofucznica

Zdrowie na języku :P
Chilli con carne 81

carne / 2-3 porcje Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowego (najlepsze będzie oczywiście wołowe) 400 g pomidorów w całości z puszki 400 g kukurydzy z puszki 400 g czerwonej fasoli z puszki 1 czerwona papryka 1/2 ostrej papryki z proszku (ilość wedle preferencji) 1 łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki w proszku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju(...)około 1/2 puszki wody. Dodajemy kawałki papryki. Całość dusimy na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodajemy opłukane z zalewy pod bieżącą wodą o odcedzone kukurydzę i czerwoną fasolę, ostrą i wędzoną paprykę. Doprawiamy do smaku. Mieszamy. Dusimy na małym ogniu chwilę. Podajemy z ryżem lub kaszą. To danie smakuje najlepiej na drugi dzień. Z powodzeniem można mrozić

Moja smaczna kuchnia