łyżki oliwy chorizo 500 ml rosołu lub bulionu Sól , pieprz cayenne Dynię obieramy, wydrążamy, usuwamy pestki, miąższ kroimy na małe kawałki. Ziemniaki i marchew obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. W żeliwnym garnku układamy warzywa, doprawiamy solą, pieprzem cayenne, dodajemy kilka gałązek rozmarynu i skrapiamy wszystko oliwą. Warzywa pieczemy(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni o. 45 minut, pod koniec pieczenia dodajemy smażony ser z kminkiem. Pieczemy jeszcze ok. 10 minut . Garnek wyjmujemy, wlewamy gorący rosół i miksujemy. Podajemy zupę gorącą z chipsami z chorizo. Smacznego! The post Zupa z dyni i warzyw z rozmarynem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciasto rozwałkowujemy. Na środku rozsmarowujemy nadzienie, zostawiając wolny ok. 3 cm margines ciasta, który później zawijamy do środka. Tartę pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem, chili i kawałkami fety. Smacznego :) Artykuł Tarta rustykalna z dynią, serkiem i karmelizowaną cebulą pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogjabłkami SKŁADNIKI: 4 jajka 2 szkl. mąki 3/4 szkl. oleju 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 5 jabłek pokrojonych w kostkę (bez skórki) garść bakalii lub orzechów mogą być pestki z dyni. A jak to zrobić: Jajka z cukrem utrzeć na kogel-mogel. Dodać mąkę z proszkiem i sodą. Następnie
Kuchnia w opałachnieco mniejszymi kawałkami owoców. 4. POZOSTAŁE SKŁADNIKI (1 min) Do miski z puszystą masą dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, posiekaną żurawinę oraz dodatki w postaci orzeszków ziemnych oraz wiórków kokosowych (możecie zamiennie użyć innych orzechów lub pestek dyni, słonecznika itp.). Miksujemy wszystko lub mieszamy drewnianą łyżką jedynie do równomiernego połączenia składników. Masę wkładamy na 20 minut do lodówki
Nerds Kitchenobtoczenia Sposób przygotowania: Do miski dodajemy jogurt i wbijamy jajko. Miksujemy i stopniowo dodajemy cukier, budyń, puree z dyni i aromat pomarańczowy. Na końcu dodajemy obtoczone w mące rodzynki i mieszamy drewnianą łyżką. Przekładamy do natłuszczonego naczynka żaroodpornego. Pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu zostawiamy przy uchylonym piekarniku do wystudzenia. Smacznego
Truskawkowa Fiestapopularny wypiek, który sama robiłam już wiele razy. Kiedy ostatni raz zabrałam się za pieczenie nie byłabym sobą gdybym trochę nie poeksperymentowała . I tak wyszło bardzo smaczne ciasto bez mąki, jajek, mleka oraz dodatku cukru. Dodałam do niego trochę suszonych śliwek, pestek dyni oraz gorzkiej czekolady. Ale tak na prawdę można do niego dodać wiele innych ulubionych dodatków;) Chlebek robi(...)miski wrzucamy kawałki bananów i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy płatki owsiane, pestki dyni oraz suszone śliwki. Całość ponownie blendujemy. Na koniec wsypujemy pokrojoną w kostkę czekoladę i mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi lekko je dociskając do ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Chlebek bananowy sprawdzi się zarówno
Health-Fit-Lifepieprz - olej z pestek winogron - masło Wykonanie: Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, pałki z kurczaka oprószamy przyprawą do kurczaka, na to układamy kostki dyni i gruszki, wszystko polewamy olejem z pestek winogron, posypujemy przyprawami. Pieczemy około 45 minut w temp 220 stopni C. Kurczak wyszedł wyśmienicie a sos przepyszny! Pozdrawiam Was cieplutko! Zapraszam na cykl CZAS
SMYKWKUCHNIpłatków migdałowych 1/2 szkl miodu 2 łyżki cukru 1 łyżka masła dodatkowo: suszona żurawina, rodzynki, morele Wykonanie: Płatki owsiane,pestki dyni,posiekane orzechy nerkowca,płatki migdałowe, mieszamy w misce, wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystko posypujemy lekko cukrem, polewamy miodem i w kilku miejscach układamy po małym kawałku masła. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni
Bon appetit mon amiepłatki wchłonęły nadmiar wody. W międzyczasie uprażyć pestki z dyni na patelni (ok 2 min). Do masy dodać uprażone pestki dyni, wymieszać i odstawić na kolejne 5 min. Masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać zwilżonymi wodą dłońmi. Piec w 210 stopniach C 30 min ( u mnie piekarnik gazowy). całość: 2469,5 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czassuszonych fig 50 g chipsów kokosowych Miód podgrzać, żeby dodać syrop, olej i ekstrakt. Wymieszać. Płatki wymieszać z sezamem, makiem, pestkami dyni i migdałami. Wlać mokre składniki, dobrze połączyć. Równomiernie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160 st. C. 20 minut, w połowie pieczenia mieszając. Wyjąć blachę z piekarnika, posypać granolę chipsami kokosowymi i pokrojonymi figami. Wstawić
Pożeraczka, czyli raz adobrzenasienne i część miąższu (miąższ warto zostawić i użyć do zrobienia np. bakłażanowego hummusu) Farsz przełożyć do bakłazanów, posypac pestkami słonecznika i dyni Piekarnik nagrzać do 180 st. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem (oliwa/olej kokosowy). Ułożyć połówki bakłażanów. Piec 20 minut Smacznego
pyszne zdrowościDesernik 'Malinowy Ogród' lub Charlotte z malinami Śliwki i dynie zapowiadają już co prawda nadejście jesieni, jednak lato w ten weekend wyraźnie podkreśliło swoją obecność obłędnym
Pełny talerzTakiej dyni to ja jeszcze nie znałam i nie jadłam! Słodka, delikatna, masłowa, po upieczeniu zachowuje zwartą konsystencje. Rewelacja!!! Dynie pokroić w cząstki bez obierania ze skórki, polać oliwą, posolić i posypać ziołami prowansalskimi, piec w temperaturze 170 stopni do miękkości, czyli około 20-25 minut
Jadło i czytadło25x11x7. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 60 minut aż ciasto podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu ciasta na wierzch układamy ziarna słonecznika i dyni. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego piecyka w 200 - 220 stopniach C na środkowy poziom i pieczemy 50 minut.Do piekarnika wstawiamy także pojemnik z wodą w celu nawilżenia chleba. Chlebek wyszedł idealny :)taaaa daaaammmm... :-P Chlebek pszenno - żytniakcja zielnik
Bon Appetit Małgorzatykilka plasterków sera, pokrojonego w paski 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól Przygotowanie: Dynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, cukinię w półplastry, wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy przez 40 minut w temp. 200 st. W tym czasie chleb kroimy w kostkę, na 5 minut przed końcem pieczenia warzyw
Moja smaczna kuchnia