PRZEPIS {blacha: 22,5 x 22,5 cm, 12 porcji, "Kuchnia bez pszenicy"(William Davis)} Temperatura pieczenia: 95 o C | Czas pieczenia: 50 min. Składniki 5 łyżek wiórków kokosowych 5 łyżek pestek słonecznika 4 łyżki pestek dyni 4 daktyle ( użyłam garść papai kandyzowanej ) 1 szkl. mąki migdałowej ( starte migdały ) 0,5 szkl. mąki kokosowej ( użyłam zmielone wiórki kokosowe(...)malakserze zmielić wiórki kokosowe, pestki słonecznika i dyni oraz daktyle na masę o konsystencji grubo zmielonej kawy. Dodać mąkę migdałową, mąkę kokosową, czekoladę, orzechy, serwatkę, kakao i słodzik. Dodać mleko kokosowe oraz masło migdałowe i całość wymieszać. Wyłożyć masę na blaszce o wym. 22,5x22,5 cm wyłożonej papierem pergaminowym. Przyklepać i piec w temp. 95 o C przez
coolinarnastrefa.blogspot.comjutro już zmieniam opony na zimowe, Wam też radzę! A dzisiaj, w związku z wczorajszym przepisem chciałabym przedstawić delikatny i rozpływający się w ustach mus jabłkowo-dyniowy. Jabłko i dynia to idealne połączenie, warto wypróbować je nie tylko w postaci musu. Poniżej przedstawiam również zdjęcia z połączenia musu i naleśników dyniowych . Wyborne danie! Mus świetnie komponuje się z ryżem(...)placków z mango i maślanki , ♥ orkiszowych placków z mascarpone , ♥ orkiszowych placków pomarańczowych , ♥ pieczonych placków jaglanych z gruszką i cynamonem , ♥ placków gryczanych z orzechami i lnem , ♥ placuszków bez mąki z jabłkiem , ♥ puszystych placuszków otrębowych bez mąki , ♥ pancakes'ów z ricotty . Składniki: - 4 jabłka - 200g puree z dyni - 2 łyżki miodu/syropu klonowego - 1 łyżeczka cynamonu - 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
Be Fit Be Strongcałkowicie wystudzić, powiem Wam, że to nierealne. Tak bosko pachną w czasie pieczenia, że gdy lekko przestygną od razu są chętni do jezdenia :-). Domowe batoniki musli Czas przygotowania: 90 minut Proporcje na 14 batoników Składniki: 125 g płatków owsianych 125 g płatków jęczmiennych 50 g pestek dyni 50 g pestek słonecznika 50 g ziaren sezamu 50 g orzechów laskowych(...)dokładnie oklei płatki i nasiona. Następnie po kolei dodajemy wszystkie składniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na blaszkę o wymiarach 27 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Masę wyrównujemy, ale staramy się jej zbytnio nie ugniatać, bo batoniki po upieczeniu będą twarde. Piekarnik nagrzewamy do 130 stopni i pieczemy batoniki przez 60 minut, uważając aby się nie przypaliły
Kulinarne przygody Gatityokoło 6 placków): 1 szklanka miąższu z dyni startego na średnich oczkach 2 łyżki płatków owsianych 3 łyżki otrębów 1 jajko 1 łyżeczka proszku do p. 1 łyżka miodu lub innej substancji słodzącej 0,5-1 łyżeczka cynamonu Sposób przygotowani: Wszystkie składniki mieszamy wykładamy placki na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę pieczemy przez około 20 minut
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćchleb nie wyrósł, inny się zapadł, Pumpkin Bread zamienił się w zakalec, a pliuszki zanadto się przypiekły. A że przyjaciele obdarowali wielką torbą jabłek (część poszła na marmoladę z dyni i jabłek), wybór padł na klasykę z jabłuszkami. I ciasto się udało. Było pysznie i słodko. Składniki: 680 g mąki pszennej typ 450260 g cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia200(...)rozprowadź równomiernie po jabłkach.Wyjmij z zamrażarki schowane tam ciasto, i na tarce o grubych oczkach zetrzyj je na bezę.Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 °C. Piecz przez 40 minut. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Przed pokrojeniem na kawałki i podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.Szarlotka z kruszonką i bezą.Szarlotka z kruszonką i bezą.Szarlotka z kruszonką
Grahamka, weka i kajzerkacukinia 1 szklanka pestek słonecznika 1 średniej wielkości cebula 5 łyżek sosu sojowego łyżeczka suszonego oregano łyżeczka majeranku pieprz odrobina oliwy do smażenia Warzywny pasztet – przepis Marchewkę, pietruszkę, dynię, cukinię ścieramy na tarce na małych oczkach. Cukinię odsączamy z nadmiaru wody. W tym samym czasie gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu. Na odrobinie oliwy szklimy drobno pokrojoną cebulę(...)warzywa zrobią się miękkie. Dodajemy odsączoną z zalewy ciecierzycę , pestki słonecznika, przyprawy i całość dokładnie mieszamy. Następnie blendujemy wszystko na gładką masę i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pasztet pieczemy w temperaturze 170 st. C przez około 45-50 minut. Po upieczeniu warto pozostawić go na kilka godzin do wystygnięcia, wtedy też zrobi się delikatnie twardy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oszalałam na punkcie domowej granoli, wiedzą już chyba wszyscy. Jak tylko jedna się skończy, zaraz biegnę do kuchni piec kolejną. Zużycie płatków owsianych w naszym domu zdecydowanie wzrosło - owszem, lubię owsianki, ale często nie chce mi się ich gotować. A granolę wystarczy upiec raz, najczęściej wieczorem, żeby przez cały tydzień móc się cieszyć pysznymi śniadaniami. Czy może być coś lepszego(...)jeszcze nie robiliście domowej granoli - spróbujcie koniecznie. Uzależnienie gwarantowane. Pomarańczowa granola z ziarenkami Składniki: (na 2 l słój) 400 g płatków owsianych 35 g siemienia lnianego 70 g ziaren dyni 70 g ziaren słonecznika skórka otarta z 1 pomarańczy sok z 1 pomarańczy 100 g miodu 2 łyżki oleju 75 g suszonych moreli 75 g suszonej żurawiny Płatki, siemię
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżka) Sposób przygotowania: Obierz ziemniaki i zalej je wrzątkiem. Posól je dopiero pod koniec gotowania. Oczyść dynię z pestek i pokrój na 2 cm paski. Cebulę pokrój na talarki i natrzyj ją oliwą. Ułóż wszystkie składniki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni, po czym włóż do środka blachę i piecz przez 25 minut
CodogaraVEGAN! :) PRZEPIS /1 porcja/ ~60g mąki gryczanej (lub innej dowolnej) ~1/3 łyżeczki gumy guar ~125g gęstego puree z dyni ~łyżka syropu klonowego (lub więcej do smaku) ~2-3 łyżki mleka roślinnego jeśli ciasto będzie za gęste ~1/2 łyżeczki BG proszku do pieczenia Mąkę, gumę guar i proszek mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Przekładamy masę do foremki (u mnie
breakfast of dreamsbloga " Ala piecze i gotuje " zainspirowała mnie do zrobienia swojej wersji kokosanek. Są to moje pierwsze kokosanki ale na pewno nie ostatnie. Dodałam do nich dynię i dalej będę kombinować z dodatkami aby nie były nudne. Teraz mamy sezon dyniowy więc takie kokosanki dyniowe są na czasie. A robi się je szybko i jest to świetny sposób
Ewa w kuchniSkładniki:1 kg dyni obranej i bez miąższuWykonanie:Dynie rozkroić, wyjąć miąższ i obrać. Następnie pokroić w kostkę i wyłożyć na lekko wysmarowaną tłuszczem blachę.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec naszą dyńkę ok. 30 minut. Czas może się trochę wydłużyć, albo skrócić. Zależy na jakie kawałki ja pokroicie. Wyjmujemy ją jak będzie miękka.Następnie zmiksować za pomocą blendera
Moje pyszne gotowanieprzygotowałam w formie o wymiarach 25 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Batony proteinowe: 200 g masła 250 g powideł śliwkowych 5 miarek białka czekoladowego ALE pół szklanki mleka 200 g płatków owsianych 25 g wiórek kokosowych 150 g ziaren słonecznika 100 g pestek dyni 200 g sezamu 200 g orzechów ziemnych bez soli 150 g rodzynek(...)suszone owoce mieszamy w misce i dodajemy białko. Wszystko mieszamy dokładnie i przesypujemy do garnka i mieszamy z masą maślano-mleczno-śliwkową. Mieszankę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i ugniatamy. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - ok. 25 minut Po wyjęciu z piekarnika batony chwilę studzimy, ale jeszcze nieco ciepłe kroimy na kilkanaście cząstek. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Batony
Cooking MonsterChrupiąca sałatka obiadowa z pestkami dyni. Prosta i szybka w przygotowaniu, wykonana z małej ilości składników, pyszna. Bo cóż więcej chcieć od sałatki? Nam tyle wystarczy
Słodkie okruszkikońca rozpakowane, myśli uciekają jeszcze gdzieś daleko, a moja kuchnia pachnie już świeżo pieczonymi bułeczkami, które uprzyjemnią mi powrót do codzienności.Składniki:60 g masła300 g mąki pszennej10 g drożdży125 ml ciepłego mleka1 łyżka miodu1 roztrzepane jajko1/2 łyżeczki solido posypania: sezam, pestki dyni, słonecznikPrzygotowanie:Z drożdży, łyżki mąki i odrobiny mleka robimy zaczyn, odstawiamy żeby drożdże zaczęły pracować(...)wyrośnięcia, powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie ponownie zagniatamy ciasto, formujemy wałek i dzielimy na 6 części. Z każdej robimy bułkę. Układamy bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułkę smarujemy mlekiem i posypujemy nasionami. Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia, następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 15-20 minut
Smakowity Blog KulinarnySzybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukrem ale u mnie taka propozycja podania owsianki nie przejdzie. Owsianka to wypas! Osobiście lubię owsiankę z pieczonymi gruszkami . Często posypuję owsianki nasionami i przyprawami. Owsianka z cynamonem lub posypana kardamonem jest bardzo smaczna. W sezonie dyniowym często gotuję owsiankę z dynią … Jest naprawdę wiele sposobów aby urozmaicić przepis na owsiankę. Owsianka z jogurtem i jagodami jest jednym
codojedzeniaświętach. Lodówka ujrzała światło :) czas zacząć gotować, po takim objedzeniu dziś coś lekkiego, pikantnego. Krem z pieczonej papryki, co najlepiej lubię w zupach ....? Gdy mogę budować smak zupy, za każdym razem wystarczy dodać inny składnik np., gdybym dodała do tego dynię lub mleko kokosowe już mamy coś innego. Zwykła zupa nie musi być nudna i płaska w smaku
Basia w kuchniosuszamy). Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 40-60 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodajemy pestki z dyni i porzeczkę i wyrabiamy. Formujemy małe bułeczki, nacinamy, posypujemy pestkami, które dociskamy lekko do powierzchni bułek. Odstawiamy na kilka minut, by ciasto odpoczęło. Pieczemy na papierze do pieczenia w 190 stopniach przez 16-18 minut. Bułeczki wyśmienicie będą nadawały się do słodkich
BaRepastypu crunchy. Skłądniki: 500g płatków owsianych górskich 200g płatków żytnich 100g siemienia lnianego 100g sezamu 100g pestek dyni 100g pestek słonecznika ~6 łyżek płynnego miodu(można dodać jakieś przyprawy np. cynamon) Wszystkie składniki mieszamy i wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Mieszankę wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180*, na około 30 minut, często mieszając, aby się nie przypaliła
Kuchenny Skrawek Niebaokoło 3 minuty. Zalewamy bulionem i gotujemy przez 10 minut. Odcedzamy i miksujemy na pure. Jajka wraz ze Śmietana ubijamy mikserem. Łączymy z dynią. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Masę przelewamy do naparowanych masłem foremek. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 35 minut w temperaturze 180°C, po 15 minutach zwiększmy temperaturę do 200°C. W połowie pieczenia każdą foremkę posypujemy
Przysmaki Karolki