dynia pieczona - 1757 przepisów (strona:62/118)

Przepis #179 Dyniowe ciasto - bez laktozy i glutenu 91

mleka w składzie) Wykonanie Do jednej miski wsypujemy mąkę, sodę oraz cynamon. W drugiej łączymy jajka, miód oraz dynię i olej kokosowy. Łączymy obie masy. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Ciasto dyniowe możemy dowolnie udekorować - choć dobrze smakuje nawet bez dodatków

Health-Fit-Life
batony owsiane 156

banany 140 g płatków owsianych 10-20 g sezamu 10-20 g słonecznika 20-30 g pestek dyni 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: banany rozgniatamy widelcem i dodajemy ekstrakt dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy przekładamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem pieczemy ok 25-30 min w 180 st jak wystygną kroimy na batony  Smacznego

Gotowanie z pasją
Kruche babeczki z musem dyniowym 174

równą powierzchnię. Nadzienie: Jajka ubijamy na puszystą pianę , wlewamy miód, dodajemy serek, szczyptę cynamonu, budyń,oraz puree z dyni, całość miksujemy na gładką płynną masę,rozlewamy po równo na kruchy spód babeczek, wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około 35-40 minut-do zrumienienia.  Zimne babeczki dekorujemy lukrem i perełkami. Smacznego! http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka makaronowo-dyniowa 160

siekamy. Podsmażamy na łyżce oleju a gdy cukinia zmięknie dodajemy pokrojone pomidory. Ugotowany makaron mieszamy z puree z dyni, odsączonym tuńczykiem oraz posiekanym szczypiorkiem i przyprawami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego a na wierzch wykładamy podsmażone warzywa. Posypujemy startym parmezanem i pieczemy w 180 stopniach około 10 minut. Smacznego :)         Artykuł Zapiekanka makaronowo-dyniowa pochodzi z serwisu Mienta

Mienta blog
Batoniki kokosowe bez cukru! 160

minut, aby lekko napęczniało.W tym czasie robimy mieszankę ziaren - do przesianej mąki, wrzucamy rozdrobnione ziarna dyni, słonecznika, dodajemy rodzynki i suszone czereśnie, a następnie zmielone migdały i resztę dodatków. Wszystko dokładnie mieszam.Blaszkę kwadratową wykładamy papierem do pieczenia. Masę przekładamy i ciepłą, mokrą łyżką wszystko dokładnie wyrównujemy. Pieczemy około 25 minut - do złotego koloru. Studzimy na kratce

Słodkie Przyjemności
Zupa z jarmużu na mleku kokosowym z pikantnym musem z dyni 213

łodygi trawy cytrynowej 3 szklanki porwanych liści jarmużu (bez nerwu głównego) 1 limonka 2 łyżeczki cukru trzcinowego 3 łyżki sosu rybnego MUS Z DYNI: Dynię obieramy ze skórki, pestki wyrzucamy. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie wyciągamy z folii, wrzucamy do misy blendera wraz z jedną papryczką bez pestek

Tajskie smaki
Pyszne ciasto po krótkiej przerwie i o damskich torebkach słów kilka 125

dawno nic nie piekłam, jakoś nie mogłam się przemóc, żeby wyjść do sklepu. W związku z tym dzisiaj pokażę ciasto, które upiekłam na przyjazd Doroty. Kiedy zobaczyłam je u Joli wiedziałam, że upiekę je prędzej czy później. Cudny kolor i zwarta konsystencja nie dawały o sobie zapomnieć. Ponieważ miałam cały czas puree z dyni i chciałam je wykorzystać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pyszne pszenne bułeczki kajzerki/ Domowe wypieki 151

chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Przepis banalnie prosty, wystarczy włożyć trochę serducha ;) Co nam trzeba: - 460g mąki pszennej - 200ml letniej wody - 1,5 łyżeczki świeżych drożdży - forma do pieczenia kajzerek dostępna pod linkiem: sklep Garneczki.pl / silikonowa forma Lekue - 1,5 łyżeczki cukru - 1 łyżeczka soli - 1 jajko - 2 łyżki masła (+ trochę masła do wysmarowania miski i formy(...)układamy na lekko wysmarowanej masłem silikonowej formie Lecue Wg uznania niektóre bułeczki możemy posypać ziarnami słonecznika, dyni, sezamu lub maku. Tak przygotowane bułeczki przykrywamy szmatką i odstawiamy do ostatecznego wyrośnięcia na 35 minut. Po 35 minutach umieszczamy formę z bułeczkami w piekarniku i pieczemy 15 minut w temperaturze 230 stopni góra/dół.  Polecam co 5 minut zaglądać przez

upichcona
Zupa- krem z dyni 187

jabłko w plasterki, imbir w plastry i ząbki czosnku na pół. Blaszkę wykładamy pergaminem i polewamy olejem. Dynię układamy na blaszce na nią kładziemy czosnek, cebulę, jabłka, imbir i świeży majeranek oraz tymianek. Wszystko posypujemy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pieczemy w temp. 200 °C do momentu, aż się zarumienią. W garnku w 1 litrze wody rozpuszczamy

Zainspiruj się kuchnią
Batoniki czekoladowe 215

PRZEPIS {blacha: 22,5 x 22,5 cm, 12 porcji, "Kuchnia bez pszenicy"(William Davis)} Temperatura pieczenia: 95 o C   | Czas pieczenia: 50 min. Składniki 5 łyżek wiórków kokosowych 5 łyżek pestek słonecznika 4 łyżki pestek dyni 4 daktyle ( użyłam garść papai kandyzowanej ) 1 szkl. mąki migdałowej ( starte migdały ) 0,5 szkl. mąki kokosowej ( użyłam zmielone wiórki kokosowe(...)malakserze zmielić wiórki kokosowe, pestki słonecznika i dyni oraz daktyle na masę o konsystencji grubo zmielonej kawy. Dodać mąkę migdałową, mąkę kokosową, czekoladę, orzechy, serwatkę, kakao i słodzik. Dodać mleko kokosowe oraz masło migdałowe i całość wymieszać. Wyłożyć masę na blaszce o wym. 22,5x22,5 cm wyłożonej papierem pergaminowym. Przyklepać i piec w temp. 95 o C przez

coolinarnastrefa.blogspot.com
Delikatny mus dyniowo-jabłkowy 167

jutro już zmieniam opony na zimowe, Wam też radzę! A dzisiaj, w związku z wczorajszym przepisem chciałabym przedstawić delikatny i rozpływający się w ustach mus jabłkowo-dyniowy. Jabłko i dynia to idealne połączenie, warto wypróbować je nie tylko w postaci musu. Poniżej przedstawiam również zdjęcia z połączenia musu i naleśników dyniowych . Wyborne danie! Mus świetnie komponuje się z ryżem(...)placków z mango i maślanki , ♥ orkiszowych placków z mascarpone , ♥ orkiszowych placków pomarańczowych , ♥ pieczonych placków jaglanych z gruszką i cynamonem ,  ♥ placków gryczanych z orzechami i lnem , ♥ placuszków bez mąki z jabłkiem , ♥ puszystych placuszków otrębowych bez mąki , ♥ pancakes'ów z ricotty . Składniki: - 4 jabłka - 200g puree z dyni - 2 łyżki miodu/syropu klonowego - 1 łyżeczka cynamonu - 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

Be Fit Be Strong
Domowe batoniki musli 367

całkowicie wystudzić, powiem Wam, że to nierealne. Tak bosko pachną w czasie pieczenia, że gdy lekko przestygną od razu są chętni do jezdenia :-).   Domowe batoniki musli Czas przygotowania: 90 minut Proporcje na 14 batoników Składniki: 125 g płatków owsianych 125 g płatków jęczmiennych 50 g pestek dyni 50 g pestek słonecznika 50 g ziaren sezamu 50 g orzechów laskowych(...)dokładnie oklei płatki i nasiona. Następnie po kolei dodajemy wszystkie składniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na blaszkę o wymiarach 27 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Masę wyrównujemy, ale staramy się jej zbytnio nie ugniatać, bo batoniki po upieczeniu będą twarde. Piekarnik nagrzewamy do 130 stopni i pieczemy batoniki przez 60 minut, uważając aby się nie przypaliły

Kulinarne przygody Gatity
Dietetyczne placuszki z dyni 108

około 6 placków): 1 szklanka miąższu z dyni startego na średnich oczkach 2 łyżki płatków owsianych 3 łyżki otrębów 1 jajko 1 łyżeczka proszku do p. 1 łyżka miodu lub innej substancji słodzącej 0,5-1 łyżeczka cynamonu Sposób przygotowani: Wszystkie składniki mieszamy wykładamy placki na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę pieczemy przez około 20 minut

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Szarlotka z kruszonką i bezą 161

chleb nie wyrósł, inny się zapadł, Pumpkin Bread zamienił się w zakalec, a pliuszki zanadto się przypiekły. A że przyjaciele obdarowali wielką torbą jabłek (część poszła na marmoladę z dyni i jabłek), wybór padł na klasykę z jabłuszkami. I ciasto się udało. Było pysznie i słodko. Składniki: 680 g mąki pszennej typ 450260 g cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia200(...)rozprowadź równomiernie po jabłkach.Wyjmij z zamrażarki schowane tam ciasto, i na tarce o grubych oczkach zetrzyj je na bezę.Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 °C. Piecz przez 40 minut. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Przed pokrojeniem na kawałki i podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.Szarlotka z kruszonką i bezą.Szarlotka z kruszonką i bezą.Szarlotka z kruszonką

Grahamka, weka i kajzerka
Pasztet warzywny 199

cukinia 1 szklanka pestek słonecznika 1 średniej wielkości cebula 5 łyżek sosu sojowego łyżeczka suszonego oregano łyżeczka majeranku pieprz odrobina oliwy do smażenia Warzywny pasztet – przepis Marchewkę, pietruszkę, dynię, cukinię ścieramy na tarce na małych oczkach. Cukinię odsączamy z nadmiaru wody. W tym samym czasie gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu. Na odrobinie oliwy szklimy drobno pokrojoną cebulę(...)warzywa zrobią się miękkie. Dodajemy odsączoną z zalewy ciecierzycę , pestki słonecznika, przyprawy i całość dokładnie mieszamy. Następnie blendujemy wszystko na gładką masę i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pasztet pieczemy w temperaturze 170 st. C przez około 45-50 minut. Po upieczeniu warto pozostawić go na kilka godzin do wystygnięcia, wtedy też zrobi się delikatnie twardy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!