duszone - 2857 przepisów (strona:29/191)

Miruna panierowana na piatkowy obiad 209

lodówki) Tak przygotowane rybki obtoczyłam najpierw w mące, potem roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyłam z obu stron na rumiano. Ot i gotowe :) Podałam z ziemniaczkami purre i duszoną marchewką. Smacznego :) Oczywiście miałam pomocnika przy przygotowywaniu obiadu. On bardzo sobie ceni rybkę, zwłaszcza surową. Teraz już przygotowany na poobiednią drzemkę

Kuchnia z widokiem na ogród
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem 160

ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut.  Następnie dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i dalej dusimy.  Pod koniec dodajemy keczup oraz przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą meksykańską.  Delikatnie studzimy. Farszem napełniamy naleśniki

VioletoweKucharzenie
Domowy paprykarz (98 kcal) 304

czosnek. Podsmażamy. Następnie dodajemy startą na tarce o dość grubych oczkach marchew i podlewamy delikatnie wodą, aby się nie przypaliła. Kiedy marchew trochę zmięknie wlewamy passatę pomidorową i koncentrat. Dusimy ok 15 minut. Rybę rozdrabniamy i wraz z ryżem dorzucamy na patelnię. Dodajemy przyprawy i sos chili. Jeszcze chwilę dusimy, aż paprykarz nabierze odpowiedniej konsystencji

e-PrzepisyKulinarne
Jem zdrowo: Jajko sadzone na jarmużu z pieczarkami 141

Sposób przygotowania Krok 1 Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na maśle, skrapiamy 1 łyżką cytryny żeby nie ściemniały. Następnie dodajemy umyty jarmuż (z którego wcześniej wycinamy twarde łodygi) i dusimy ok 3 minut. Wybijamy jajko, jajko, przyprawiamy i dusimy pod przykrywką na małym ogniu aż zetnie nam się białko. Na koniec posypujemy mozzarellą. function load(url, callback

CoolinarniePL
Prosty przepis i pomysły na grillowane żeberka wieprzowe 160

potrawie długotrwałą soczystość i miękkość. Drugą składową częścią zestawu jest brytfanna ceramiczna spełniająca zarówno funkcję ekologiczną skutecznie izolując skapujący tłuszcz od źródła ciepła oraz funkcję gastronomiczną aromatyzując potrawę zapachem duszonych pod nią warzyw. Dodatkową zaletą zestawu jest możliwość wykorzystania każdej z części niezależnie Ten stojak podzielony jest na 5 części. Rama wykonana w technologii Ultra Durable z wysokiej jakości

naRuszcie
Cebularze 186

Paweł i Madzia. Stworzyli dla nas przepis na pyszne i aromatyczne cebularze. Ja cebularze piekę według innego przepisu [ klik ] ale te są naprawdę pyszne, puszyste i aromatyczne a długo duszona cebula rozpływa się w ustach. Zapraszam na Cebularze . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
kotlety mielone w plastrach boczku parzonego... 159

podsmażoną na 1 łyżce masła zrobić 6 dużych kotletów i każdy owinąć plastrem boczku parzonego, można spiąć wykałaczką na gorącym oleju zrumienić kotlety z każdej strony przykryć pokrywką i dusić z 25 minut na małym ogniu, w połowie duszenia można obrócić kotlety kotlety są smaczne i na obiad i na zimno do pieczywa.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Cebularze i wypiekanie na śniadanie 169

cukru 1 jajko 1 szklanka letniego mleka 2 łyżeczki soli 60 g masła lub margaryny 1 jajko do posmarowania Cebulę pokroić w grubą kostkę, dodać sól, mak, olej i dusić na patelni pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez około 2 godziny. Taki długi czas duszenia jest potrzebny żeby wydobyć całą słodycz z cebuli. Masło rozpuścić i wystudzone wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Naleśniki z mascarpone, bitą śmietaną i sosem śliwkowym 232

bardzo i to  w każdej postaci.  Wytrawne z mięsem i warzywami,  słodkie z bitą śmietaną i owocami ,  tradycyjne z serem i rodzynkami, czy też z duszonymi jabłuszkami. Dzisiaj padło na połączenie śmietany z mascarpone i żeby nie było zbyt nudno zrobiłam do nich błyskawiczny sos na bazie powideł. Było pysznie. Ciasto na naleśniki- składniki

Gosia gotuje
Filety z kurczaka w sosie winogronowym 145

patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulkę , dodać filety z kurczaka i  smażyć je z każdej strony po około 5 minut. Po tym czasie zalać bulionem, dodać tymianek i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Na koniec  wlać śmietanę, dorzucić winogrona, doprawić tymiankiem i ewentualnie solą i pieprzem, dusić kolejne 10 minut

Gosia gotuje
Sola po grecku 130

dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na złoto.. Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oliwy dodajemy startą marchew, pietruszkę i seler.Solimy,  przykrywamy patelnię i dusimy...po 5 minutach podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. Na koniec do warzyw wrzucamy usmażoną cebulę, koncentrat, cukier. Mieszamy i sprawdzamy smak, ewentualnie jeszcze doprawiamy.Tak przygotowany sos pozostawiamy

Gosia gotuje
Flaki po florencku 144

zeszklić. Przelożyć do garnka. Flaki umyć, obgotować, przez około 1,5 godziny, ostudzić i pokroić w długie cienkie paseczki. Przełożyć do garnka z warzywami, zalać bulionem  i dusić 30 minut.               Po tym czasie dodać wino i pomidory w puszce, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem i dusić kolejne 30 minut, aż pomidory

Gosia gotuje
Chili 135

będzie lekko zeszklona. Dodajemy do niej mięso mielone i smażymy na sporym ogniu sporo mieszając aż całe mięsko się zetnie. Przekładamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Dusimy kilka minut a następnie dodajemy po kolei przecier, pomidory i ewentualnie koncentrat (tak przygotowana potrawa ma bardzo mocny pomidorowy smak, jeśli komuś on nie odpowiada można zrezygnować z koncentratu lub użyć(...)mniej pomidorów), dodajemy również fasolę, kukurydze (nie jest konieczna w tej potrawie), chilli i dusimy na małym ogniu kilka chwil dotąd aż wszystko ładnie się połączy i zmięknie. Doprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem. Gotową potrawę podajemy z ryżem lub najsmaczniej i najwygodniej moim zdaniem - z pieczywem. Tak przygotowane chilli nadaje się do przechowywania w lodówce, odgrzewania i podawania

Tanie przepisy studenckie
Mini jabłecznik na kruchym spodzie z żurawiną i bezą 215

jabłek 3 łyżki miodu 1 – 2 łyżeczki cynamonu łyżka masła Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę. W garnku z grubym dnem roztapiamy masło, dodajemy jabłka i dusimy, aż odparujemy nadmiar wody i uzyskamy dosyć gęsty „dżem”. Dodajemy miód i cynamon i jeszcze chwilkę dusimy. Żurawina (w formie dżemu lub suszona) Pianka: 4 białka 150 g cukru

kuchcikownia