Mini jabłecznik na kruchym spodzie z żurawiną i bezą

Mini jabłecznik na kruchym spodzie z żurawiną i bezą

Mini jabłecznik na kruchym spodzie z żurawiną i bezą

Przepis na : deser

Kruche ciasto (na ok. 6 foremek na muffinki) : 4 żółtka 40 g cukru 200 g mąki 130 g masła Zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Następnie wykładamy ciastem foremki. Nadzienie: ok. 0,5 kg jabłek 3 łyżki miodu 1 – 2 łyżeczki cynamonu łyżka masła Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę. W garnku z grubym dnem roztapiamy masło, dodajemy jabłka i dusimy, aż odparujemy nadmiar wody i uzyskamy dosyć gęsty „dżem”. Dodajemy miód i cynamon i jeszcze chwilkę dusimy. Żurawina (w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kuchcikownia

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Kuchcikownia Blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłecznik, jabłka, ciasto, duszone, cynamon, żurawina, miód, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, bez pieczenia, pieczenie, muffiny, deser, desery, ciasta z jabłkami, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasto z bezami, ciasto z białek , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto pianka

Inne przepisy z kuchcikownia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.