piętrowym bloku to podstawa. Wielogodzinne gotowanie staje się czystą przyjemnością, a rodzinne przygotowywanie potraw, zwłaszcza teraz, przed świętami Bożego Narodzenia, to wspaniała zabawa i okazja do rodzinnego, wielopokoleniowego przyrządzania dań! Lubię ten przedświąteczny czas, wszystko dokładnie rozplanowane, zakupy produktów spożywczych, gotowanie i poszukiwanie prezentów dla najbliższych. Dzięki opracowanemu planowi, ze spokojem wracam do domu i zabieram się(...)swojej kolekcji patelni, którą śmiało mogę włożyć do piekarnika-patelnia przystosowana jest do używania w piekarniku, do temp. 240 st. C. Solidna, ciężka, ze stabilną rączką i uchwytem z drugiej strony. O średnicy 28 cm, patelnia Ambition Taurus pokryta jest Teflonem Platinum Plus, który zapewnia zdrowsze i łatwiejsze przyrządzanie potraw. Wykonana z odlewnego aluminium o grubości 5 mm. Zwiększona
Moja smaczna kuchniaklasycznym wydaniu. Zrobiłam z niej sałatkę – świetny dodatek do rolady z polędwiczki wieprzowej z hiszpańskim akcentem w postaci chorizo. Ilość składników może trochę przytłaczać, potrawy też PEAR nie Run da się zrobić w 5 minut, ale warto poczekać na efekt! cheap jerseys Przepis jest prostszy niż się wydaje, sami sprawdźcie. Zaczynamy! I’ve recently reminded myself that there(...)dość drobną kostkę, pomidorki w ćwiartki. Gdy kasza stygnie na rozgrzaną patelnię z, dosłownie, kropelką oliwy, wrzucamy marchewkę i selera naciowego, lekko podsmażamy, żeby ani jedno ani drugie nie było twarde, a seler łykowaty. W międzyczasie do pustego słoiczka wlewamy/wrzucamy/wsypujemy wszystkie składniki sosu, zakręcamy i mieszamy wstrząsając aż składniki się połączą. Jest to według mnie najłatwiejszy sposób
Martyna Cooksmoże, zamiast rzucać się jak wściekli na wszystko, co ma napis fit samemu zacząć od małych kroczków? Zamienić śmietanę na jogurt, biały cukier na brązowy itp.? A może to da efekt? Dziś chcę wam pokazać jajka. Produkt wdzięczny i niedoceniany. Wszyscy straszą cholesterolem i wizją kur w dzikich fermach. Jednak świadome kupowanie i rozsądek pozwolą nam oswoić jajka i zrobić(...)Ekstra, dla jajek klasy A nie starszych niż 7 dni od pakowania, wysokość komory powietrznej jaja klasy A nie może przekraczać 4 mm. Klasa B – jaja utrwalone lub drugiej klasy, wysokość komory powietrznej jaja klasy B nie może przekraczać 9 mm. Klasa C – jaja nie sortowane, dla przemysłu. Nas interesuje klasa A i A-ekstra. Na takich jajkach mamy
ladykitchenjestem specjalistką od wymyślania ciast. Nie mam wystarczająco czasu i cierpliwości na próby i dopracowanie przepisów. Jakoś z daniami wytrawnymi idzie mi dużo lepiej …;) Udało mi się jednak stworzyć kilka – w miarę dobrych mam nadzieję – przepisów jak ten Sernik jabłkowo-gruszkowy z karmelizowaną gruszką czy ten Jeżynowy sernik na zimno. Dzisiaj kolejna moja propozycja to ciasto(...)Ciasto przekroić na dwa blaty. Jeśli korzystamy z wiśni w alkoholu, to alkoholem lekko nasączyć spód, wyłożyć połowę masy kokosowej i na to powciskać połowę wiśni. Na to ułożyć drugi blat ciasta, nasączyć alkoholem z wiśni, wyłożyć pozostałą masę i resztę wiśni. Wstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Polewa. Do rondelka wlać śmietanę i doprowadzić do -prawie- wrzenia. Wsypać
UgotujmyTo.plChrupiące placki ziemniaczane to od zawsze ideał, do którego niezmiennie dążę. Dzisiejsze takie właśnie były... Pyszne, cieniutkie i meeega chrupiące. Cudo, cudo, cuuuudo...! Polecam
Smaczne Zdroweurozmaicenie codziennych posiłków, ponieważ za każdym razem możemy przygotować pyszne i soczyste szaszłyki w innej marynacie. Przepis na szaszłyki z kurczaka z piekarnika możesz wykorzystać także do przygotowania tego dania na grillu lub na patelni. Sukces kulinarny masz gwarantowany, bo osobiście nie znam nikogo, kto nie lubi szaszłyków drobiowych w marynacie barbecue. Podawaj je z pszennym chlebem, ryżem(...)mięso nie będzie się zsuwało podczas pieczenia. 6. Wstaw szaszłyki do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piecz około 25-40 minut. W połowie pieczenia odwróć je na drugą stronę. Tak przygotowane szaszłyki możesz też upiec na patelni - rozgrzej dobrze patelnię, możesz ją cienko posmarować olejem. Szaszłyki posmaruj marynatą, która pozostała po marynowaniu mięsa. Układaj szaszłyki na rozgrzanej
Cztery FajeryŚwięta zbliżają się dużymi krokami. Dla mnie oprócz przepysznych i wyjątkowych dań, to przede wszystkim magia związana z przygotowaniami. Większość ludzi za tym nie przepada, ale ja uwielbiam to krzątanie się w kuchni. Razem z mamą co roku pieczemy przynajmniej 5 różnych ciast, ponieważ cała rodzina czeka, aby dostać z każdego kawałek XD Są to dni kiedy(...)szklanki gorącej wody. Osobiście bardzo nie lubię kiedy ciasto jest aż mokre od pączu, więc używam go w minimalnej ilości. Spód ciasta smarujemy większą połową masy (około 2/3), przykrywamy drugą częścią ciasta i pokrywamy je pozostałą masą. Całość dekorujemy karmelem z Delecty. Smacznego Przepis bierze udział w konkursie Delecta – „Przepis na wypiek… ot tak… prosto z serca
PatiGotujeMiało być risotto z dynią, ale po długim dniu w pracy, byłam tak głodna, że nie miałam ochoty czekać na obiad. Wymyśliłam, że zamiast risotta z
Moja DelicjaGalantyna z kaczki z suszonymi owocami To prawda że jest to nieco pracochłonny wyrób, ale niezapomniany smak delikatnej galantyny z nutą owoców z pewnością wart
Miód i pieprzmięsa, cebulka i słonina wytworzą swój własny, wspólny smak, otulony ciasno i szczelnie delikatnym, pierogowym ciastem. W sieci spotykam się z pielmieniami nazwanymi kołdunami i na odwrót. Oba te dania – syberyjskie pielmienie i litewskie kołduny – mają w nadzieniu surowe mięso. Ale różnice są ogromne i warto je znać. Pielmienie są dużo mniejsze, wielkości naszych uszek; nadziewamy je surowym mięsem(...)rozwałkowujemy na delikatnie podsypanej mąką stolnicy. Pierożnicę posypujemy cieniutko mąką (wygodnie to zrobić przez gęste sitko), nakładamy na nią rozwałkowany płat ciasta. W dołki pierożnicy nakładamy gotowe nadzienie. Rozwałkowujemy drugi kawałek ciasta, nakładamy na pierożnicę. Lekko dociskamy kulki nadzienia, a całość traktujemy wałkiem – kawałki ciasta zlepią się i połączą, jednocześnie wytną z formy. Usuwamy ciasto naokoło, pierożnicę odwracamy i wytrzepujemy
Karo in the Kitchenstało się! Przed nami 50ty wpis - zostało już ich tylko drugie tyle byśmy przekroczyły wymarzoną liczbę STO! (; Prowadzenie tego bloga sprawia nam naprawdę sporo przyjemności i motywacji. Nie uważamy się za perfekcyjne, ale staramy się z całych sił, aby dotrzeć jak najbliżej ideału. Gotujemy i pieczemy, bo bardzo to lubimy, a dzięki temu blogowi ciągle nabywamy nowe umiejętności(...)wolnych obrotach miksera. Gdy składniki się dokładnie zmieszają do masy dodajemy przesiane składniki suche - mikser odstawiamy na bok i całość mieszamy delikatnie łyżką - raz w jedną , raz w drugą stronę -tak jakby ruchem wahadłowym (trzeba zrobić to dość szybko i do momentu aż cała mąka się rozpuści w masie, czyli nie będzie widocznych grudek). Dno i boki formy
Symfonia Smakówchciałam zostać międzygalaktyczną księżniczką. Nie tyle zależało mi na rządzeniu hordami kosmitów, co bardzo chciałam mieć pelerynkę, seksowne buty i ekstra broń. Zaszantażowałam, więc mojego udzielającego poręczeń kuzyna, by dał mi robotę łowcy nagród. Tytuł: Szczęśliwa siódemka Tytuł oryginalny: 7 up Seria/cykl wydawniczy: Stephanie Plum #7 Autor: Janet Evanovich Tłumacz: Wydawnictwo: Fabryka Słów Ilość stron: 412 Data premiery: 7 czerwca(...)family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Cykl o Stephanie Plum: Jak upolować faceta. Po pierwsze dla pieniędzy Po drugie dla kasy Po trzecie dla zasady Zaliczyć czwórkę P rzybić piątkę Po szóste nie odpuszczaj Szczęśliwa siódemka Ósemka wygrywa To the Nines Ten Big Ones Eleven on Top Twelve
TetiisheriTłusty czwartek jeszcze nie nadszedł, a faworki zdążyłam w tym roku zrobić już dwa razy. Klasyczne, bardzo kruche – według najbardziej ulubionego przepisu . Dzisiaj kolejny przepis na
Karo in the Kitchenskończyła lat 9. A ponieważ jest miłośniczką czekolady i bezy, postanowiłam zrobić specjalnie dla niej, z myślą o niej, dla jej kubków smakowych, tort bardziej czekoladowy od czekolady (tak, dała mi do zrozumienia, że logiki tu nie ma za grosz), przekładany pokruszoną bezą i borówkami Tort sam w sobie nie jest za słodki, a wręcz panuje idealna równowaga(...)niego zimny budyń. Dodać kakao, dokładnie zmiksować całość na gładką masę. Masę podzielić na pół. Do jednej połowy dodać borówki i 50 g połamanych bez. Przykryć drugim krążkiem i drugą połową masy posmarować górę i boki tortu. Wstawić do lodówki aż masa stwardnieje (ja wystawiłam na taras i w ciągu godziny przy mroźnej aurze, masa była
gutfutprzepełnione obawami dotyczącymi zmiany. Boją się, że nie potrafią się zmienić. Obawiają się trudności, takich jak rezygnacja z ulubionych przekąsek, konieczność podejmowania regularnego wysiłku fizycznego. Boją się, że nie dadzą rady, nie wierzą w możliwość osiągnięcia sukcesu. Czasem walczą w nich różne przekonania na temat odchudzania, myślą uproszczeniami takimi jak to, że odchudzanie to pasmo wyrzeczeń i cierpienia. Wreszcie może(...)pierwsze chcę zmiany , dostrzegam jej ważność i widzę korzyści. Ta chęć wypływa ze mnie samej/samego, a nie z przekonania innych, że zmiana jest dla mnie dobra. Po drugie wierzę , że mogę, że mi się uda, że mam wpływ na swoje życie i że potrafię skutecznie osiągać założone cele. Po trzecie mam możliwości przeprowadzenia tej zmiany tu i teraz
Szybko Tanio Smacznie