Wcześniej ligawa kojarzyła mi się tylko z tatarem, który uwielbiam ( przepis na tatar ). Dlaczego więc nie zrobić z niej steku z patelni grillowej? Przygotowanie nie różni
Programista w kuchnismażony pstrąg Pstrąg jest, moim zdaniem gatunkiem ryby który na patelnię nadaje
Miód i pieprzDziś zapraszam na nietypowego "steka" :) Jest to pyszny, pieczony kalafior podany z pomidorową pikantną salsą i jogurtem naturalnym. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki dla
My Culinary Artkremowej konsystencji. Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę (pszenną, ziemniaczaną) z proszkiem do pieczenia i pięć łyżek ubitej piany z białek (białka dla rozluźnienia masy, aby dała się ona łatwo wymieszać). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pozostałą pianę z białek i delikatnie za pomocą łopatki (na tym etapie nie używamy(...)kształcie kółeczka- o jak najmniejszej średnicy). Kreślimy na gruszkach czekoladowe linie. PRZEKŁADANIE TORTU : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: umieszczamy na paterze, nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy drugim blatem, który lekko dociskamy. Drugi blat: nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Pozostałym kremem smarujemy górę oraz boki tortu- wszystko ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest
Domowe Tortykilkoma ostatnimi publikacjami. Ale powiem teraz rzecz najważniejszą – jakkolwiek by ta potrawa nie wyglądała, jej smak nadrabia z nawiązką wszelkie inne niedociągnięcia To jeden z moich „klasyków” – dań które przyrządzam od lat i do których bardzo chętnie wracam. Nie jest ono skomplikowane pod żadnym względem, choć warto pamiętać, że wykazuje się dużą wrażliwością na zmiany proporcji ziół(...)Ewentualny nadmiar masy również wkładamy na patelnię. Dusimy powoli na niezbyt dużym ogniu, pod przykryciem przez ok. 75 minut, co pewien czas poruszając zawartością naczynia i odwracając mięso na drugą stronę. Finalnie powinniśmy otrzymać gęsty sos oliwkowo-ziołowy z minimalną ilością płynu – dlatego jeśli stwierdzimy pod koniec duszenia nadmiar wody, należy zdjąć pokrywę z patelni, aby sos się zredukował
Kulinarna Pokusamorskiej. Większość z nas mieszka jednak w głębi lądu i dostępu do świeżych ryb, chcąc nie chcąc nie ma. Do przepisów wykorzystujemy wiec ryby, jakie mamy do nabycia w danym miejscu. Dlatego przepis na kotlety rybne powinien być przepisem dla każdego! Kotlety rybne panierowane przyrządzisz z popularnych ryb dostępnych w większości sklepów. Rzecz jasna najlepiej sprawdzi się dorsz, ale równie(...)jeden kotlet i sprawdź. Jeśli masa jest jeszcze nieco rzadka, dosypujemy trochę bułki. Formujemy owalne, bardziej płaskie (niż klasyczne mielone) kotlety. Do głębokiego talerza wbijamy i roztrzepujemy jajka. Do drugiego naczynia wsypujemy pokruszone płatki kukurydziane. Kotlety obtaczamy podwójnie w jajku oraz w płatkach i smażymy z obu stron na średnim ogniu na złoty kolor. Należy pilnować aby temperatura oleju
Kuchnia Na Wypasiewasze dziecko z pewnością ucieszy się z takiego roweru. Wygodne siodełko dobrze sprawdzi się na krótszych i dłuższych trasach – nie tylko na leśnych ścieżkach. A duże opony dadzą sobie radę nawet w wymagającym terenie. Pomimo stosunkowo niewielkiej wagi jest wytrzymały, a także pokryty farbą dodatkowo odporną na obicia czy zadrapania. My zdecydowanie częściej poruszamy się po mieście, a poza(...)rzeczach. Po pierwsze o sposobie prowadzenia biznesu przez Puky. Jest to bliska mi filozofia. Firma prowadzi bowiem odpowiedzialną społecznie politykę, zatrudniając w swoich fabrykach w Niemczech osoby niepełnosprawne. Po drugie duża część rowerów Puky montowana jest w Polsce, więc kupując je wspieracie naszą rodzimą gospodarkę. To może niewielki, ale istotny szczegół. Zosia może nie zwróciła akurat
kuron.com.plMama często przygotowywała naleśnikowe spaghetti. I wtedy mnie olśniło! Skoro naleśniki sprawdziły się do przygotowania spaghetti, to sprawdzą się również do stworzenia lasagne I tak oto powstała moja wersja dania, którą dzisiaj Wam przedstawiam Naleśnikowa lasagne ze szpinakiem – przepis krok po kroku Do przygotowania naleśników do lasagne będziecie potrzebować: 2 jajka 60 g mąki ryżowej 60 g mąki kukurydzianej(...)się połączyły. 9. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni bez termoobiegu. 10. W naczyniu żaroodpornym układamy pierwszy naleśnik, smarujemy go sosem pomidorowym i posypujemy startym serem żółtym. 11. Przykrywamy drugim naleśnikiem i smarujemy go sosem szpinakowym. 12. Na trzeci naleśnik nakładamy sos pomidorowy i posypujemy startym serem, a na czwarty znowu sos szpinakowy. 13. Piąty, ostatni naleśnik, smarujemy sosem
Okiem Blondynki by McBlondiDiabetyk też człowiek i czasem ma ochotę na słodkie małe co nie co. Jednak czy kupowanie słodyczy z półki „żywność dla diabetyków” słodzonych fruktozą to dobry
DietologQuiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami , to jedno z ulubionych dań mojej rodziny i przyjaciół. Często przygotowuję taką wytrawną tartę na różne przyjęcia. Danie jest treściwe i nie przysporzy Wam większych problemów w przygotowaniu. Bohaterem, który nadaje smak quiche jest oczywiście kiełbasa krakowska sucha. Dlatego ważne jest, abyście wybrali produkt jak najlepszej jakości(...)szczyptę soli. W palcach tworzymy coś a la kruszonkę, następnie wbijamy 1 jajko. Zagniatamy szybko ciasto. Wkładamy je na chwilę do lodówki. W tym czasie robimy drugie ciasto w analogiczny sposób. Na dno formy na tartę wykładamy pierwsze lekko schłodzone ciasto i ugniatając ręką rozkładamy je na spodzie, następnie drugim kawałkiem ciasta wylepiamy dokładnie boki formy
Słodkie okruszkiChillife – życie jest proste , za co dziękuję! I. Czy pamiętasz, co rozbawiło Cię najbardziej w życiu? Nie pamiętam co to było, ale wiem że byłam wtedy w kościele. Druga klasa podstawówki, siedzę z koleżankami w pierwszych ławkach zaraz przy ołtarzu. Jedna z nich tak mnie mocno czymś rozśmieszyła, że nie mogłam dłużej wytrzymać i parskam głośno śmiechem. Spojrzenie(...)roku kiedy zbliża się zima zabieram się za jogging. Wszystko fajnie, wciągam się i ćwiczę w miarę regularnie. Ale kiedy tylko zbierze się gorsza pogoda, lub nie daj Boże śnieg, nie ma opcji bym opuściła swoją przytulną jaskinię. Do tego marzy mi się robienie na drutach. Ale jako leworęczna nie umiem tego pojąć. IX. Jakich przedmiotów masz zdecydowanie zbyt dużo
Pink EnvelopeDawno już nie robiłam obiadu z jajkami w roli głównej. Po szybkim przejrzeniu zeszytu z przepisami znalazłam coś, co mnie bardzo zainteresowało. Posłużyło mi to jako
Posadzone i zjedzoneZupa pomidorowa w bardziej sycącej formie, z świeżymi pomidorami, lekko gęsta. U mnie zabielona gęstą śmietaną 18% do zup, ale jest równie smaczna bez tego dodatku
Passions hobbies lifeciasteczek kokosowych 70-75 g masła Masa jogurtowo-kokosowa: 600 g jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej) 200 ml mleka kokosowego 3-4 czubate łyżki cukru pudru (można dać więcej) 4 pełne łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 2 galaretki zielone 1 galaretka czerwona ok. 100-150 g borówek (lub innych owoców np. jagód lub malin) Dodatkowo: foremka do wycinania ciasteczek o dowolnym kształcie(...)figurki. Wykroje robimy jeden obok drugiego, aby jak najmniej galaretki się zmarnowało (oczywiście „skrawków” można użyć podając je z owocami i np. bitą śmietaną jako deser na szybko) :) Do formy wlewamy 3/4 masy jogurtowej. Następnie po środku umieszczamy wycięte galaretki (należy pamiętać, aby wkładać je do góry nogami). Wkładamy je jedna obok drugiej, powinny się stykać. Następnie wylewamy resztę
MyCookBook.plciasto 2 szkl mąki 1 jajko szczypta soli woda sos boloński 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy majeranek szczypta
Gotowanie jest łatwe