drożdżówki - 3996 przepisów (strona:70/267)

Bułeczki z Serem i Cynamonem 82

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czy są tutaj miłośnicy drożdżówek? Tym razem mamy dla Was domowe bułeczki z serem i cynamonem . Są mięciutkie, puszyste i bardzo smaczne. W naszym domu przygotowujemy je bardzo często, ponieważ sprawdzają się jako smaczny deser, przekąska, a także posiłek do pracy. Serdecznie zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na bułeczki z serem i cynamonem . Z pewnością nie pożałujecie

Przepiski.pl
Jagodzianki z kruszonka i lukrem 126

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia zostawiając odstęp. Pozostawiamy na ok 10-15 minut do ponownego wyrośnięcia. Następnie za pomocą np. szklanki robimy dołek miejsce na jagody Smarujemy każdą drożdżówkę rozbełtanym żółtkiem  z 2 łyżkami mleka. Jagody wymieszać z mąką ziemniaczaną  następnie wypełnić obficie dołki w drożdżówkach. Posypać wcześniej przygotowaną kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Andzia Pichci
Drożdżówki chałwowe z owocami 70

jest pyszne, że hej! Po prostu bajeczne, chyba wezmę dokładkę”. Takie słowa usłyszałam od córki, gdy spróbowała tych drożdżówek. Uwielbiam jej reakcje i opisy i są dla mnie największym komplementem. Nieskromnie mówiąc, gdy wpadłam na pomysł dodania do ciasta drożdżowego, mojego ulubionego kremu chałwowego, od razu wiedziałam, że to będzie przepyszny hit. Słodycz chałwy świetnie równoważą kwaskowate owoce takie(...)grubości około 2-3 cm. Roladki układamy obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy owoce. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Drożdżówki chałwowe z owocami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI – najlepszy przepis! 101

darzę je największą miłością i gdybym tylko miała czas i możliwości codziennie przygotowywałabym z niego wypieki ( ku uciesze rodziny, która je uwielbia! ). Dziś mam dla Was przepis na przepyszne drożdżówki z truskawkami – to właśnie nimi rozpoczynam truskawkowy sezon! Delikatne, niesamowicie puszyste ciasto, duża ilość soczystych truskawek i chrupiąca, owsiana kruszonka, której żaden łasuch się nie oprze! Spróbujcie(...)Gwarantuję Wam, że te drożdżówki staną się jednymi z Waszych ulubionych! Ps. pokazałam je ostatnio na Instagramie ( IG: sylwialadyga )- zrobiły prawdziwą furorę! Polecam polubić mój profil – często pokazuję tam przepisy, których jeszcze nie ma na blogu! SKŁADNIKI : ( ok. 13-15 szt ) * maka pszenna – 550 g * drożdże świeże – 30 g * masło min. 82% – 100 g * mleko – 250 ml * cukier

Ostra na Słodko
Drożdżówki z serem i rabarbarem z migdałową kruszonką 98

rzecz, jaką robię, kiedy pojawia się w sklepach prężac się swoimi różowymi łodygami. Wrzucam do koszyka, zagniatam ciepłe ciasto drożdżowe, napełniam je delikatnym twarogiem i wkrajam jego kwaskowate łodygi. Drożdżówki z serem i rabarbarem z migdałową kruszonką to mój ulubiony sposób na Read More Artykuł Drożdżówki z serem i rabarbarem z migdałową kruszonką pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Drożdżówki z twarożkiem, rabarbarem i różą 65

pojawia się pierwszy rabarbar, pojawiają się także drożdżówki. Zawsze :) 10 sztuk: zaczyn: 25 g świeżych drożdży łyżka cukru trzcinowego 50 ml ciepłego (nie gorącego!) mleka 2-3 łyżki mąki pszennej   400 g mąki pszennej 2 jajka 3/4 szklanki maślanki 0,5 szklanki oleju rzepakowego nadzienie: 250 g tłustego twarożku łyżka konfitury z róży żółtko łyżka cukru z prawdziwą wanilią(...)ostrego noża kroimy plastry o grubości około 2-3 cm. Roladki układamy obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Drożdżówki z twarożkiem, rabarbarem i różą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
drożdżówki z serem 99

masę serową: 400 g sera białego 1 żółtko 2 łyżki budyniu waniliowego 50 g cukru wykonanie: W naczyniu przy pomocy np. widelca mieszamy wszystkie składniki. dodatkowo: mleko do posmarowania drożdżówek lukier (trochę cukru pudru mieszam z sokiem z cytryny i odrobiną wody) Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt ok. 30x 50-60 cm. Na środku rozsmarowujemy masę serową i zaginamy dłuższe

Domowy Smak Jedzenia
Nocna drożdżówka bez wyrabiania 72

znam prostszego przepisu na ciasto drożdżowe i lepszego sposobu na ciepłe pieczywo na śniadanie :) Nocną drożdżówkę pokazywałam Wam już w wersji ciasta z owocami –>KLIK . Tutaj jeszcze bardziej uprościłam ten przepis, byście rano mogli cieszyć się ciepłym, słodkim chlebkiem :) 20 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru trzcinowego (używam z prawdziwą wanilią) jajko 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki(...)Krótko mieszamy widelcem i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do zimnego piekarnika. Nastawiamy temperaturę 180 stopni i pieczemy 40 min (do suchego patyczka). Smacznego :) Artykuł Nocna drożdżówka bez wyrabiania pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Drożdżówki z dżemem marchewkowym 93

ulubionego). Ciasto zwijamy jak roladę w rulon, ostrym nożem dzielimy je na 3-4cm kawałki. Każdy kawałek nacinamy pośrodku do połowy i wywijamy boki na zewnątrz formując serce. drożdżówki układamy na blaszce na której będą się piekły w odstępach. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na 15/20 minut. Po tym czasie smarujemy drożdżówki pozostałym białkiem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Drożdżówki z serem i śliwkami 148

już nieco mniej. Ale i takie mają swoje plusy…Są nimi na przykład ciepłe wypieki rozgrzewające nie tylko kuchnię, ale też serca bliskich. Do takich należą jesiennie drożdżówki z twarożkiem z dodatkiem pomarańczy oraz ze śliwkami smażonymi na maśle z miodem i cynamonem. Nie zapomnijcie się nimi podzielić :) 10 sztuk: 400 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży(...)czasie ponownie ugniatamy środek i nakładamy na niego 2 łyżki twarożku oraz śliwki. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Przed podaniem, opcjonalnie możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Artykuł Drożdżówki z serem i śliwkami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Japońskie cynamonki 125

nadzieniem, tak aby zostawić brzegi ciasta wolne. Boki ciasta złóż na trzy razy, a następnie zwiń je, aby powstał walec. Podobnie czynność powtórz ze wszystkimi kawałkami ciasta. Następnie japońskie drożdżówki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie przykryj je wilgotną ściereczką i odstaw do podrośnięcia na ok. godzinę. Cynamonki piecz ok. 30 – 40 minut w piekarniku rozgrzanym(...)stopni. Drożdżówki możesz podawaj po całkowitym przestygnięciu. Smacznego Artykuł Japońskie cynamonki pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
ROLADA DROŻDŻOWA Z KAKAO 175

Zawijana drożdżówka z kakao to smak dzieciństwa...mojego męża. Piekła ją jego babcia. To On podsunął mi pomysł na to ciasto, ale nie znał dokładnie przepisu. Zapamiętał tylko, że nadzienie musi być z cukru i kakao, więc reszta była improwizacją z mojej strony. Ciasto drożdżowe bardzo lubię przygotowywać, więc była to dla mnie czysta przyjemność. Drożdżówka wyszła znakomita, a kakao

Kuchnia MagdaLeny
Składane drożdżówki z jabłkami i kruszonką 182

jutrzejsze śniadanie proponuję pyszne drożdżówki z jabłkami. Ze szklanką ciepłego mleka smakują wybornie. Nikt im się nie oprze. SKŁADNIKI: Ciasto: 1 szklanka mleka, 30g drożdży, 2 łyżki cukru, 1 jajko, 2,5 szklanki mąki, 2 łyżki masła, szczypta soli, Kruszonka: 50g masła, ½ szklanki cukru, ½ szklanki mąki, Dodatkowo: 1 jajko, 3 jabłka, cynamon. PRZYGOTOWANIE: 1. Do mleka dodaję drożdże oraz(...)stolnicę. Lekko rozwałkowuję. Ciasto kroję na kwadraty o boku 10cm. Na środek kwadratu kładę porcję pokrojonych jabłek. Owoce oprószam cynamonem. Rogi ciasta sklejam razem na środku formując kopertę. Drożdżówki smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję kruszonką. Piekę około 40 minut w temperaturze 160 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżowki z truskawką 160

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Hej, hej! Mam nadzieję , ze niektórzy z Was są jeszcze w posiadaniu truskawek, bo przychodzę z truskawkowymi drożdżówkami. Ciasto wg. mnie z najlepszego przepisu ( od Agi - klik)   do tego typu wypieków. A same drożdżówki po posypaniu cukrem pudrem są osłodą dla podniebienia ( ale nie zmulenia- bowiem

Domowe ciasta
Strucla drożdżowa z dżemem i kruszonką 127

Wszelakie ciasta drożdżowe, zawijańce, drożdżówki, strucle ubóstwiam, mam do nich ogromny sentyment… Wszystko za sprawą mojej cudownej Babci, która piekła je praktycznie co weekend. I tak każda babska sobota pachniała ciepłem piekarnika oddającego niezapomniany zapach drożdżowego ciasta. Podłużne formy wypełnione pulchnym ciastem, obowiązkowo z rodzynkami i kruszonką znikały ciepłe w oka mgnieniu. Nikogo to nie dziwiło! Teraz, kiedy

Zasmakuj Kuchni