Tradycyjne drożdżowe słodkie bułeczki z serowym nadzieniem, idealne na rozpoczęcie roku szkolnego. Robi się je bezproblemowo, są puszyste i długo zachowują świeżość. Sprawdzą się na każdy słodki podwieczorek czy drugie śniadanie. Czy może być coś lepszego niż kubek gorącego kakao i własnoręcznie upieczona bułeczka ? Bardzo Wam polecam ten przepis. Mniam! Składniki na 16 sztuk bułeczek: 1 kg mąki
Wanilia i KardamonPrzepyszna drożdżówka z nadzieniem serowym i żurawiną. Robiłam ją pierwszy raz u siebie w domu - do tej pory zajadaliśmy się nią u babci ;) Tak apetycznie wyglądała
Prosty przepis naPrzyszedł czas na śliwki. Na początek zrobiłam drożdżówki. Ciasto drożdżowe, śliwki, kruszonka......coś pysznego. Zwróćcie uwagę, że w cieście nie ma jajek. Mimo to, bułeczki są przepyszne. Miękkie i delikatne. Warto zapisać sobie ten przepis i mieć pod ręką, kiedy będziecie mieli ochotę na coś słodkiego, a w domu zabraknie jajek :) Składniki: 150 g. ciepłego
Agusiowe smakołykidzisiaj dla Was przepis na idealne i puszyste drożdżowe ciasto, nie trzeba żadnych dodatków. Można je jeść bez niczego, albo z domowym dżemem. Czytaj więcej
Ana Mari's worlddzisiaj dla Was przepis na idealne i puszyste drożdżowe ciasto, nie trzeba żadnych dodatków. Można je jeść bez niczego, albo z domowym dżemem. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSkładniki: ciasto drożdżowe: suszone drożdże 7 gram 1 opakowanie, mąka tortowa 60 dag, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jajka 3 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, mleko letnie 1,1/4 szklanki, masło 5 dag stopione sernik: twaróg śmietankowy 70 dag, cukier 3/4 szklanki, olejek migdałowy 2 krople, kasza manna 4 łyżki, jajka 2 sztuki "L", mąka ziemniaczana 2 łyżki polewa: czekolada gorzka
W Mojej Kuchni LubięCześć Kochani, jak byłam na działce uzbierałam piękne śliwki i postanowiłam upiec pyszne ciasto drożdżowe z kruszonką i śliwkami. Zapraszam po przepis. Jest bardzo łatwe, bez wyrabiania. Wychodzi puszyste i wysokie. Zapraszam tradycyjnie na film i mój kanał YouTube Proporcje na dużą blaszkę ok 25x35cm ***szklanka 250ml*** CIASTO -750g mąki pszennej tortowej -60g drożdży świeżych -4 jajka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokurobić częściej. Na blogu Asi znajdziecie filmik z dokładnymi instrukcjami, jak zrobić taką pizzę. Wyżej zostawiłam link do jej bloga. Moja nazwa tej pizzy, to gwiazda drożdżowa. Kiedy zobaczyłam ją po raz pierwszy, od razu tak mi się skojarzyło i tak zostało. U Asi to pizza na pięć rogów :) Jak zwał, tak zwał
Agusiowe smakołykiwyrastania mieszanina powinna być spieniona. Sugeruję dodanie tylko łyżeczki cukru na początek, a potem resztę cukru dosypać z resztą składników . Do miski miksera wsyp mąkę, sól, oliwę i mieszankę drożdżową. Używając haka do ciasta, zacznij mieszać mąkę, aż wszystko się połączy. Możesz potrzebować trochę więcej ciepłej wody, aby zrobić miękkie ciasto. Ciasto powinno być dość miękkie, ale nie lepkie
Weekendy w domu i ogrodziePrzepis na ciasto drożdżowe bez wyrabiania to najprostszy pomysł na pachnący wypiek bez wysiłku. Ciasto jest mięciutkie, pulchne i bardzo ładnie wyrośnięte. Dodatek owoców i kruszonki sprawia że staje się jeszcze pyszniejsze. Czas przygotowania: 15 min Czas rośnięcia ciasta: 8 godzin Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na blaszkę 24×24) 2 szklanki mąki 35 g świeżych drożdży
Słodki BlogPuszyste, wełniane ciasto z pistacjowy nadzieniem Puszyste, drożdżowe ciasto, nadziane orzechami. Ciasto dzielimy na porcję, nacinany i zwijamy. Po tych zabiegach ciasto wyglądem przypomina kłębek wełny. Stąd wzięła się też nazwa wełniane ciasto lub wełniany chleb. Ciasto wypiekamy wspólnie w ramach lipcowej piekarni Amber , a przepis pochodzi z bloga Bake to the Roots . Jest to bardzo proste ciasto, a nadzienie
Tajemnice Smakudobrze mieć taką starą poczciwą czereśnię u rodziców. Czereśnię, która jest dużo starsza ode mnie, a wciąż rodzi piękne soczyste owoce. Na weekend upiekłam drożdżowe z czereśniami i kruszonką. I już go nie ma! :) Składniki (blaszka o wym. 21/25 cm.): Zaczyn: 25 g. świeżych drożdży 2 łyżki mąki pszennej 50 ml. lekko ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru Ciasto: cały zaczyn
Delicious PlaceWszystko co drożdżowe uwielbiam a do tego dodatek jagód to bajka. Czyli zapraszam na jagodzianki z patelni. Są puszyste, pachnące, idealne na śniadanie. Korzystajcie z przepisu, warto. Racuchy z jagodami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepowciskać połówki umytych śliwek bez pestek. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w foremkach ciasto dobrze wystudzić - bardzo smaczne, łatwe, tanie ciasto drożdżowe ze śliwkami, jest bardzo delikatne, lekkie smakuje jak chałka........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDelikatne i pyszne ciasto drożdżowe. Tym razem z domowym marcepanem. mąka pszenna 300 g letnie mleko 80 ml suche drożdże 3 g 1 jajko drobny cukier 30 g śmietana 30 % 100 ml sól 5 g Domowy marcepan : białe migdały 70 g cukier puder ok. 3 łyżki śmietana 30 % 50 ml Do smarowania : Konfitura różana lub inny dżem Tortownica
Smaczne moje