drożdżowe - 16813 przepisów (strona:374/1121)

Taco ślimaczki na imprezę! 75

jest taco przyprawa. Jeśli więc macie te przyprawy w domu to łatwo możecie zrobić własną mieszankę taco. Taco bułeczki w postaci ślimaczków przypominają cynamonki . Bardzo lubię ten sposób pieczenia drożdżowych bułeczek zarówno na słodko jak i na wytrawnie . Nadziewam je szynką lub piekę bułeczki ze szpinakiem i feta . Moja rodzina bardzo lubi taco, więc tym razem upiekłam bułeczki z nadzieniem

codojedzenia
Ciasto drożdżowe nocne 55

przepis stąd A tu przepis mój, też łatwy na drożdżowe. Składniki : 1/2 szklanki oleju np. rzepakowego - 100 g 1 szklanka letniego mleka - 250 ml 1 szklanka cukru-200 g 3 jajka 50 g świeżych drożdży lub 7g instant szczypta soli 2 duże jabłka Przygotowanie: Do dużej miski dodać składniki w takiej kolejności jak podałam Przykryć miskę ściereczką i pozostawić

Proste Potrawy
Domowe bułeczki z ziarnami. 71

Domowe bułeczki z ziarnami. Złote, pełnoziarniste drożdżowe bułeczki utrzymują świeżość przez długo i pachną cudownie. Te bułeczki są obłędnie puszyste i aromatyczne! Są lekko słodzone cukrem pudrem i posypane pysznymi ziarnami lnu , słonecznika , sezamu i dyni . Są to pożywne bułki , które każdy pokocha. Bułeczki pełnoziarniste są niesamowite i będziesz mile zaskoczona jakie są puszyste i pyszne. Jeśli lubisz bułeczki , wykonaj

Zdrowy Styl Joanny
Puszyste cynamonki z kruszonką 57

Puszyste, mięciutkie, pachnące cynamonem i obsypane maślaną kruszonką... Idealne drożdżówki nie tylko do kawy ale również na piknik czy wycieczkę za miasto :) Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 7 g drożdży instant kilka kropel aromatu waniliowego 250 ml ciepłego mleka 5 łyżek cukru jajko 60 g miękkiego masła szczypta soli Nadzienie: 3-4 łyżki rozpuszczonego masła 2 łyżki cynamonu

Smakołyki Asi
Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem i migdałami 63

Nadszedł najlepszy czas na delektowanie się rabarbarem. Ja sezon otarłam przepyszną, maślanymi delikatnymi, kwaskowatymi drożdżowymi ślimaczkami z rabarbarem. Coś niesamowitego w smaku. Ta drożdżówka przepysznie otwiera mój letni sezon na owocowe ciasta. A jeśli nie macie rabarbaru to nadziać ją możecie każdymi praktycznie owcami. Świetnie nadadzą się jagody, truskawki, maliny, jeżyny czy później śliwki. Zapraszam. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto na pizzę 80

ciastem zostawiamy w misce oprószonej mąką, odstawionej w ciepłe miejsce na minimum 1 godzinę. Jeśli macie czas to najlepiej zostawić ją na 2 godziny. Po tym czasie ciasto drożdżowe wyjmujemy z miski, wyrabiamy jeszcze przez chwilę, dzielimy na dwie części i odkładamy przykryte ściereczką na stolnicę podsypaną mąką na kolejne 30 minut. Po tym czasie nadajemy ciastu odpowiedni kształt, smarujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto drożdżowe z rabarbarem 51

Sezon na rabarbar trwa, więc warto go wykorzystać do zrobienia pysznego ciasta drożdżowego. Słodkie ciasto i kwaśny rabarbar = połączenie idealne.  Składniki: - 40 g świeżych drożdży - 550 g mąki pszennej - 1 i 1/2 szklanki mleka - 200 g cukru  - 70 g masła - 2 żółtka - 1 białko - 8 lasek rabarbaru Przygotowanie: Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy łyżkę cukru i 1/2 szklanki

Zainspirowana w kuchni
Korowaj 69

Dzisiaj witam Was tradycyjnym ukraińskim ciastem weselnym, czyli Korowajem. To drożdżowe, bogato zdobione ciasto. Zdaję sobie sprawę, że mojemu korowajowi daleko do tych wspaniale udekorowanych, misternie zdobionych wypieków, ale musiałam spróbować 😊 Ciasto jest dużo lepsze od tradycyjnej drożdżówki, bardziej śmietankowe w smaku i dłużej zachowuje świeżość ( nie „obsycha” do 3 dni). Korzystałam z kilku przepisów zamieszczonych na stronach, aby dopasować

Domowe ciasta
Zakręcone drożdżówki z budyniem. 52

Dziś mam dla Was drożdżówki z budyniem. Zrobiłam je na życzenie  czytelniczki bloga.  Bułek drożdżowych na blogu jest naprawdę dużo, ale z budyniem  nie było. No to już są :)  Przy okazji chciałam Wam bardzo podziękować, że do mnie piszecie.  Każda wiadomość bardzo mnie cieszy.  Wracając do drożdżówek, to oczywiście są pyszne. W środku budyń

Agusiowe smakołyki
Rabarbarowe ślimaczki 63

Rabarbarowe ślimaczki Pora na rabarbar, bardzo prosto i szybko jest zrobić takie ciasto, nie chodzi mi o czas wyrastania, tylko czas włożony w nasze przygotowanie a ciasto drożdżowe zapewne każdy lubi. czytaj

Kulinarna Chwila
Chałka z kruszonką 65

dodajemy łyżeczkę soli, jako, żółtka, miękkie masło, łyżkę skórki pomarańczowej oraz zaczyn i wyrabiamy miękkie, elastyczne ciasto (ciasto można też wyrobić przy pomocy miksera z odpowiednią końcówką do ciasta drożdżowego). Ciasto przekładamy do dużej miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę. 3.      Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Z każdej

Na kulinarnym poligonie
Drożdżówki z serem 53

Niezwykle mięciutkie drożdżowe bułeczki, z pysznym serowym wnętrzem :). Są tak dobre, że nie można się od nich oderwać i nawet na drugi dzień smakują wybornie. Można je wykonać w klasycznym kształcie, czyli po prostu zrobić okrągłe bułeczki z wgłębieniem pośrodku, w którym umieścić nadzienie. Ale mnie bardzo spodobały się właśnie tak uformowane :). Takie drożdżówki, to fantastyczna przekąska na wszelkie wypady

Opowieści z piekarnika
Chlebek do żurku 78

suche drożdże zawsze się znajdą. Dodatkowo, chlebek na drożdżach jest szybszy do przygotowania, aniżeli chlebek na zakwasie, co pozwala mi na zaoszczędzenie odrobiny czasu. Poza drożdżami w tym cieście drożdżowym znaleźć można podstawowe tylko składniki takie jak mąka, olej, sól, cukier oraz woda. Po połączeniu składników, ich wyrobieniu i wyrośnięciu ciasta, formuję z niego duże kulki, które po wyrośnięciu smaruję

MeCooks
Drożdżówki Zajączki Z Twarożkiem 54

Myślę że znane są Wam bułeczki drożdżowe zajączki, ale ja postanowiłam pójść krok dalej i stworzyć drożdżówki zajączki z pełnymi brzuszkami ;) idealne na Wielkanoc. Pysznie nadziane twarożkiem pomarańczowym od OSM Wieluń który jest stworzony wręcz do takich wypieków, ale nie tylko jak pokazałam na moim Instagramie, skraca on np. przygotowanie naleśników, a jego czysty skład gwarantuje nam, że jemy zdrowo

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania