drożdżowe - 16813 przepisów (strona:371/1121)

Włoski chlebek drożdżowy z mozzarellą, orzechami i oliwkami 62

200C. Wstaw tortownicę i piecz odrywany chlebek przez 20 min, a następnie przez kolejne 20 min w 170-180C. Odrywaj chlebek i ciesz się smakiem! Artykuł Włoski chlebek drożdżowy z mozzarellą, orzechami i oliwkami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wiązane drożdżowe bułki śniadaniowe z makiem 64

naprzód. Przechowujemy je wtedy dobrze zapakowane w lodówce. Bułki na blogach: Kuchennymi drzwiami Moje małe czarowanie Ogrody Babilonu Rodzinnie roślinnie Tajemnice smaku Zacisze kuchenne The post Wiązane drożdżowe bułki śniadaniowe z makiem first appeared on Tajemnice smaku

Tajemnice Smaku
Cebularze 179

mąki 3 dkg drożdży 1 szklanka wody 1/2 szklanki oleju 3 cebule sól, pieprz mak 1 jajko Przygotowanie: Z mąki, drożdży, wody i oleju zagnieść elastyczne ciasto drożdżowe … Czytaj dalej Cebularze

czarrna od kuchni
Racuszki z bananami 91

Będzie pyszny deser do kawy, herbaty czy czystka jak tylko nastawicie ciasto drożdżowe a potem usmażycie te cudowne racuchy. Ja już miałam przyjemność się nimi delektować, teraz pora na Was moi drodzy. Przepis dostałam od mojej koleżanki Ani z Jaśminowej kuchni. Polecam i Wam. Racuchy z bananami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Maślane bułki Fastenwähe – karnawałowe pieczywo z Bazylei 92

Szwajcarskie drożdżowe domowe bułeczki z dziurami W lutowej Piekarni Amber wycieczka do Szwajcarii, a konkretnie do Bazylei. Wspólnie wypieczemy  Fastenwähe – klasyczne maślane karnawałowe bułki.   Fastenwähe mają kształt rombów z czterema nacięciami. Do nacinania bułek służy specjalna krajalnica, prawdopodobnie u nas nie do zdobycia, więc polecam użyć ostrego noża.  Po nacięciu bułki się rozciąga tworząc charakterystyczny kształt

Tajemnice Smaku
TRADYCYJNE PĄCZKI Z MARMOLADĄ RÓŻANĄ 78

miski od robota planetarnego wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy z prawdziwą wanilią, wlać żółtka, pozostałe mleko, roztopione masło i ocet. Dodać wyrośnięty zaczyn. Ciasto dokładnie wyrobić hakiem do ciasta drożdżowego. Miskę zakryć ścierką, odstawić na około godzinę, ciasto wyrośnie i powinno podwoić swoją objętość.  Na stolnicy podsypanej mąką wyjąć wyrośnięte ciasto (nie wyrabiać), wałkiem delikatnie je rozwałkować na grubość

Zrób to smacznie
Pączki z nadzieniem różanym 92

nadzieniem różanym to klasyczna propozycja na pyszne pączusie na tłusty czwartek. Marmolada różana, to chyba klasyka. Jeśli to ma być klasyczny przepis, to oczywiście koniecznie musimy przygotować ciasto drożdżowe. Są dwie szkoły przygotowywania pączków, jedna z nich mówi, że pączki nadziewamy po usmażeniu, druga że przed smażeniem. Ja preferuję tą drugą i nadzienie różane dodam do pączków przed ich uformowaniem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pączusie z czekoladą 100

Mąkę przesiewamy wraz z drożdżami do miski, a następnie dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Ciasto możemy wyrobić w maszynie do chleba, albo robocie kuchennym z hakiem do ciasta drożdżowego. Po wyrobieniu ciasta, formujemy z niego kulę i wkładamy do miski obsypanej mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. W tym czasie ciasto powinno przynajmniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!