okolicznościach przyrody. lody czekoladowe z awokado z podanych proporcji wychodzą 2 lody jeden lód = 110 kcal ½ awokado ½ banana łyżeczka syropu daktylowego łyżeczka kakao naturalnego 2 łyżki napoju kokosowego sposób przygotowania Awokado zblendowałam na gładką masę z syropem daktylowym, kakao i napojem kokosowym. Do gładkiej masy dodałam banana pokrojonego w kostkę. Przygotowaną masą napełniłam pojemniki na lody z IKEA i włożyłam(...)zmiksowałam i napełniłam musem pojemniki do lodów. Banalnie proste, a cieszy i małych i dużych. TIP 1 Warto lody ze sklepu zamienić na te domowej roboty. Lody sklepowe w swoim składzie nierzadko mają dodatek syropu glukozowego, utwardzony tłuszcz palmowy, stabilizatory i lecytynę sojową. Oczywiście są wyjątki jednak zdecydowanie łatwiej trafić na te pierwsze niż te wyprodukowane z samych zdrowych składników
Looking for CookingKotlety z cukinii tartej można podgrzać w kuchence mikrofalowej, ale dla uzyskania najlepszego smaku i chrupkości najlepiej odgrzewać placuszki na patelni. Te zdrowe placki z cukinii, polane syropem klonowym lub sosem tzatziki to prawdziwa uczta dla podniebienia! Placki z cukinii można podawać jako wegetariańskie danie główne. Najczęściej podaje się je ze śmietaną, jogurtem lub sosem marinara, tzatziki(...)pieprz do smaku Do placków można dodać: 1 łyżka tahini tarty parmezan startą mozzarellę starte jabłko Dodatki do placków z cukinii: gęsta śmietana albo jogurt naturalny syrop klonowy, miód sos tzatziki sos marinara domowa harissa Jak zrobić placki z cukinii - przepis krok po kroku: Krok 1. Cukinię i cebulę zetrzeć na tarce do warzyw z dużymi oczkami - odcisnąć z nadmiaru
Moja Książka Kucharskaprzygotować z samym jogutrem greckim lub twarożkiem i dowolnymi owocami. Zazwyczaj do pucharkowych deserów używamy biszkoptów, herbatników lub bezików. Dzisiaj kupnym ciasteczkom nafaszerownych tłuszczami trans i syropem glukozowo-fruktozowym dziękujemy. Zamiennie użyj domowej kruszonki. Możesz jednorazowo przygotować jej więcej, przechowywać w zamkniętym pojemniku i używać według potrzeby. Kruszonkę zrobiłam z mąki orkiszowej pół na pół z mąką pełnoziarnistą, także
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Drukuj pudding 100 g surowej kaszy jaglanej + 1 szklanka wody do gotowania (250 ml) 1 łyżka tahini (lub masła orzechowego) 2 łyżki syropu klonowego (lub innego syropu albo miodu) 100 ml mleka kokosowego domowego lub z kartonu (nie z puszki) 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli mus owocowy 1 banan 100 g mrożonych truskawek (mogą być inne mrożone owoce, np. maliny
Powiedz dietom niedziś chciałam Was zachęcić do przygotowania kilku bardzo prostych przepisów na przyprawy i przetwory bez których nie powstaną nasze tradycyjne świąteczne dania. Skórka pomarańczowa w syropie Esencja pomarańczowa Przyprawa do piernika II Domowa przyprawa do piernika Domowa esencja waniliowa Domowy cukier waniliowy Kandyzowane skórki pomarańczowe Kandyzowane plasterki pomarańczy Mielona skórka pomarańczowa Zakwas na czerwony barszcz Zakwas na żurek Przyprawa
Kulinarne przygody GatityJeśli nie macie masła lub herbatników, tortownicę wystarczy wyłożyć biszkoptami. Aby nieco urozmaicić ich smak, możecie przed ułożeniem na spodzie blaszki, namoczyć je na chwilę w syropie malinowym lub truskawkowym. Polecam oczywiście te domowe Do ciasta można użyć ulubionych owoców, jeśli robimy ciasto poza sezonem, to sprawdzą się owoce z kompotu jak i z puszki. Ciasta na zimno mają dwie
Mieszam w Garnkugóry, kto nie lubi gofrów. Ja kocham, ale wcale nie te które można kupić w nadmorskich miejscowościach z polewami, bitą śmietaną czy posypkami. Uwielbiam te domowe, z owocami i cukrem pudrem (no syropem klonowym czy nutellą nie pogardzę). Poniższy przepis jest chyba najszybszym i najłatwiejszym jaki znalazłam i przetestowałam. Wszystkie składniki należy po prostu dokładnie wymieszać trzepaczką lub mikserem. Gofry
Wypieki i Rumieńcepiątek rano zabrałam się za realizację ;) z czystym sercem polecam, spód wyszedł twardy chrupki, jak batonik musli ;) Składniki (na tortownicę o średnicy 26cm) 250 g domowej granoli (z tego przepisu ) 2 łyżki syropu z agawy 1 jajko 2 łyżki oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki (podgrzanego do płynnej postaci) opakowanie borówek amerykańskich
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpieczenia 150 g płatków owsianych 3 jajka 150 ml oleju 150 g cukru trzcinowego 400 g jogurtu naturalnego ok. 300 g brzoskwiń 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej Wykonanie: Brzoskwinię odcedzamy z syropu, osuszamy papierem kuchennym i kroimy w plasterki. Do miski wsypujemy cukier, dodajemy płatki owsiane, rozkłócone jajka, olej i jogurt. Mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem i również dodajemy
Kulinarne przygody Gatitypieczenia 150 g płatków owsianych 3 jajka 150 ml oleju 150 g cukru trzcinowego 400 g jogurtu naturalnego ok. 300 g brzoskwiń 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej Wykonanie: Brzoskwinię odcedzamy z syropu, osuszamy papierem kuchennym i kroimy w plasterki. Do miski wsypujemy cukier, dodajemy płatki owsiane, rozkłócone jajka, olej i jogurt. Mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem i również dodajemy
Kulinarne przygody Gatityśmietany kremówki 1/2 ziarenek laski wanilii (można pominąć) szczypta soli Ponad to Garść orzechów podprażonych na suchej patelni 2 łyżki (lub mniej) syropu klonowego lub miodu, albo 1 łyżka konfitury domowej - do wyboru Do garnka z grubym dnem wsypcie płatki owsiane ze szczyptą soli i zalejcie wodą. Podgrzewajcie mieszając aż zgęstnieje, następnie dodajcie mleko, wanilię(...)gotujcie aż owsianka zgęstnieje 1-3 minuty. Dodajcie śmietanę kremówkę i zagotujcie. Owsianka jest gotowa! Nie powinna być bardzo gęsta. Podawajcie na gorąco z prażonymi orzechami i syropem klonowym, lub miodem. J eśli chcecie owocową wersje dorzućcie rodzynki i konfiturę owocową. Powodzenia i smacznego śniadania
Piekarz-Kucharz-Garkotłukgingerbread latte) Chyba wracam. Liceum okazało się dla mnie wyzwaniem, większym niż przewidywałam, stąd moja nieobecność. Patrzę na ten biały świat i się uśmiecham. Niezdarnie. Syrop piernikowy: 50 g cukru trzcinowego czubata łyżeczka domowej przyprawy do piernika (lub kupnej, lecz koniecznie w składzie bez mąki) 100 ml wody Cukier wymieszać z przyprawą, wsypać do garnuszka. zalać wodą i gotować
tost z dżememgaram masala, syropem karmelowym i rozmarynem. Składniki: 300 g dowolnych, niesolonych orzechów (najlepiej mieszanki), 1,5 łyżeczki przyprawy garam masala (niesolonej, najlepiej domowej), 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżeczki syropu karmelowego, 1,5 łyżki drobno posiekanego świeżego rozmarynu Przygotowanie 1) Na rozgrzanej patelni lekko prażyć orzechy przez 3 minuty od czasu do czasu
Pełna Lodówka