ból brzuszka :) ZAWSZE pomagały, bo mają wiele zdrowotnych właściwości! Polecam, by każdy miał je w swojej spiżarce, choćby 2-3 słoiczki. Szczególnie dzieciom warto podać lek z domowej, naturalnej apteczki niż syropy kupowane w aptece. Miałam zaczęty słoiczek, więc wykorzystałam takie jagódki jako dodatek do gofrów :) pyyszne były! :) Składniki: jagody 3 łyżeczki cukru na każdy słoiczek 190g (* ilość przykładowa) Sposób
Kolorowy Przepisowniktrochę też zamroziłam. Ale to właśnie ciasto skradło moje serducho, dlatego wrzucam je w pierwszej kolejności. Pyszne! Lubicie kasze mannę? Ja uwielbiam ją na mleku z dodatkiem domowej konfitury lub z syropem truskawkowym . Postanowiłam więc wykorzystać stary przepis mojej mamy na krem grysikowy. Cały czas pluję sobie w brodę, że też wcześniej nie zajrzałam do jej zeszytu po ten krem
Poezja Smaków - blog kulinarnyrazem, rzucamy się w wir robienia tego, co lubimy najbardziej - najprościej w kuchni:) Wybór pada na ciasteczka, że okres wiekanocny wciąż, nadajemy im kształt jajek. Wybieramy słoik domowej roboty brzoskwiń w syropie (te kupione, z puszki będą za duże, wówczas polecam morele). Proszek do pieczenia i cukier wanilinowy Delecty gwarantują, że wypiek się uda i że będzie pysznie! A kiedy
6niebopiekarniku, najpierw zamkniętym, później lekko otwartym. Schładzamy w lodówce, najlepiej przez całą noc. Dekorujemy owocami. Latem polecam świeże maliny, super pasują też porzeczki- u mnie domowa, czarna porzeczka w syropie. Jeśli masz ochotę możesz zrobić małe tartaletki, zmniejszamy czas pieczenia spodu i sera o około 6-7 minut. Ja podałam z malinami ze słoika ale można polać czekoladą
KuchcikoweLovepracy czy też na dłuższy spacer. Ogólnie mówiąc idealne w każdej sytuacji! Polecam! Składniki; 15 dag masła 10- 12 dag miodu ( ja dodałam syrop z mniszka lekarskiego domowej roboty ;-) ) 25 dag płatków owsianych 40 g migdałów w płatkach 40 g rodzynek 1 garść orzechów laskowych (całych) 40 g jagód goi 15 dag mąki pszennej 10 dag brązowego cukru
Radość kipiąca uśmiechem.składniki: 2 szkl cukru 370 ml wody 1 kg jabłek (najlepiej niedojrzałych) 1 laska cynamonu 1 łyżeczka skórki z cytryny 500 ml wódki 250 ml brandy ewentualnie domowej roboty bimbru wykonanie: Syrop cukrowy: wodę z cukrem gotujemy na średnim ogniu mieszając cały czas, tak aby cukier się nie przypalił, a syrop stał się klarowny. Następnie zestawiamy garnek z ognia
Domowy Smak JedzeniaPrzełom maja i czerwca to dobry czas aby zaopatrzyć się w zielone szyszki modrzewia i wzbogacić swoją domową apteczkę o naturalny syrop. Jesienią kiedy zacznie się okres przeziębień chętnie po niego sięgamy. Jak wykonać? Wybieramy zielone szyszki modrzewia, nie zdrewniałe, takie które możemy przekroić nożem. Po przyniesieniu z lasu dokładnie myjemy zimną wodą, odrywamy resztki igliwia, przekrawany na połowę
Apetyczna babeczkaszklanki drobnego cukru trzcinowego, 1/4 szklanki oleju Kujawskiego cytryna i bazylią, 250 g borówek amerykańskich, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli. Do podania: owoce sezonowe, domowe konfitury, cukier puder, syrop klonowy lub miód. Zastawa Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec" Sp. z o.o. Przygotowanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, żółta utrzeć z cukrem
SzczyptaSmaQSyrop , jest nie tylko leczniczy , ale także bardzo smaczny , można go pić, bez obawy przedawkowania . Jego cytrynowy aromat i smak doskonale spasuje się z zimną wodą i kostkami lodu lub drinkiem , gasząc każde pragnienie, a podany z ciepłą herbatką , ukoi przed snem skołatane nerwy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Moi chłopcy, mówią na niego „domowa(...)kwasku cytrynowego . Następnie pozwalamy mu się gotować na małym ogniu, bez przykrywki około 1,5 godziny . Na gorąco rozlewamy do butelek lub słoików , zakręcamy i odwracamy do góry dnem . Syrop nie wymaga dodatkowej pasteryzacji . Można go przechowywać dowolnie długo , ale najlepszy aromat ma po miesiącu . Smacznego Post Syrop , sok z melisy pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPolsce znalazł swoich zwolenników. Charakterystyczny smak idealnie komponuję się z daniami mięsnymi i rybnymi. Podajemy go głównie z ryżem, makaronem chińskim lub tradycyjnym makaronem. Domowy Sos Słodko-Kwaśny - Składniki: 2 00 ml syropu spod ananasów 550 ml wody 1/3 szklanki cukru (lub mniej) 4 łyżki octu ryżowego 200 g ananasów z puszki 2 duże marchewki 150 g papryki (najlepiej(...)kolory) pomidory krojone z puszki 400 g 2 cebule sok z jednej cytryny 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150 ml wody sól, pieprz, słodka papryka Domowy Sos Słodko-Kwaśny - Sposób przygotowania: 200 ml syropu i 400 ml wody zagotowujemy wraz z cukrem i octem ryżowym. Następnie wlewamy pomidory, wrzucamy pokrojone w słupki marchewki i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy pokrojone
Słodka Stronaserduszek lub gwiazdek. Ja kupiłam oryginał dla lepszego efektu. Czas przygotowania to raptem 5 minut. Najtrudniejsza część to czekanie, aż masa zastygnie. Przepis na domowe toffifee Składniki masło orzechowe lub migdałowe (u mnie 3 łyżki) syrop klonowy (2-3 łyżki) cukier kokosowy/trzcinowy (1 łyżka) olej kokosowy (3 łyżki) orzechy laskowe (opcjonalnie) gorzka czekolada Wykonanie Do garnka wlewamy syrop klonowy(...)opisie powyżej. Domowe toffifee przechowujemy w lodówce lub zamrażarce. Porównanie składu Jak na złość, głównymi składnikami toffifee są rafinowany cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku lub tłuszcz palmowy, a tych dodatków staram się unikać. Domowe słodycze Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comserduszek lub gwiazdek. Ja kupiłam oryginał dla lepszego efektu. Czas przygotowania to raptem 5 minut. Najtrudniejsza część to czekanie, aż masa zastygnie. Przepis na domowe toffifee Składniki masło orzechowe lub migdałowe (u mnie 3 łyżki) syrop klonowy (2-3 łyżki) cukier kokosowy/trzcinowy (1 łyżka) olej kokosowy (3 łyżki) orzechy laskowe (opcjonalnie) gorzka czekolada Wykonanie Do garnka wlewamy syrop klonowy(...)opisie powyżej. Domowe toffifee przechowujemy w lodówce lub zamrażarce. Porównanie składu Jak na złość, głównymi składnikami toffifee są rafinowany cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku lub tłuszcz palmowy, a tych dodatków staram się unikać. Domowe słodycze Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSyrop z kwiatów czarnego bzu podobnie jak syrop z mniszka lekarskiego jest idealnym domowym sposobem do walki z przeziębieniem, więc warto go zrobić i stosować zamiast gotowych syropów z aptek. Ja najczęściej podczas choroby słodzę nim herbatę, co nadaje jej bardzo dobrego smaku, ale syrop można użyć też bardziej tradycyjnie, czyli brać go na łyżeczkę :) W letnie dni można stosować
Smakowy Rajserduszek lub gwiazdek. Ja kupiłam oryginał dla lepszego efektu. Czas przygotowania to raptem 5 minut. Najtrudniejsza część to czekanie, aż masa zastygnie. Przepis na domowe toffifee Składniki masło orzechowe lub migdałowe (u mnie 3 łyżki) syrop klonowy (2-3 łyżki) cukier kokosowy/trzcinowy (1 łyżka) olej kokosowy (3 łyżki) orzechy laskowe (opcjonalnie) gorzka czekolada Wykonanie Do garnka wlewamy syrop klonowy(...)opisie powyżej. Domowe toffifee przechowujemy w lodówce lub zamrażarce. Porównanie składu Jak na złość, głównymi składnikami toffifee są rafinowany cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku lub tłuszcz palmowy, a tych dodatków staram się unikać. Domowe słodycze Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.com