Składniki /4 porcje: – chleb zwykły lub tostowy – 2 roztrzepane jajka – pól szklanki mleka – masło do smażenia – 1 łyżeczka cukru waniliowego Sposób podania: domowa konfitura, banany i maliny, syrop klonowy. Przygotowanie: Roztrzepane jajko mieszamy z łyżeczką cukru waniliowego. Dolewamy trochę mleka. Chleb kroimy w plastry i moczymy z obu stron w jajku. Następnie placki smażymy
I LOVE LIFEdzień piję bardzo dużo wody mineralnej, koniecznie niegazowanej. Shake bananowy z mango Po soki sięgam rzadziej ale jeśli już to robię są to soki domowej roboty. Unikam kupnych soków, syropów czy napojów. Mają one w sobie bardzo dużo cukru, nawet te light. Ilość owoców zawarta w sporej ilości kupnych soków, mimo napisu 100% często jest dużo niższa
mecookskilka łyżek mleka roślinnego lub jogurt/ricottę, skórkę z cytryny/pomarańczy i odrobinę soku.) Gotowe mleko migdałowe przelać do szklanki, doprawić do smaku wedle uznania ksylitolem lub syropem z agawy i szczyptą domowej soli waniliowej (mleko migdałowe najlepiej doprawić bezpośrednim przed spożyciem). The post Mleko migdałowe błyskawiczne appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjabłonnika pok., 0 ŁG. Zobacz też inne ciekawe wpisy: 14-dniowa kuracja mocno odchudzająca i oczyszczająca organizm z toksyn. Leczniczy syrop z mniszka lekarskiego. Tradycyjny, domowy wyrób. Wyrzuć ze swojej kuchni niebezpieczny GLUTAMINIAN SODU! Jeśli szukasz bezpiecznych, ekologicznych, najwyższej jakości produktów organicznych, tradycyjnie wyrabianych to zapraszam Cię do mojego niszowego
IzaGotujeKolejny syrop leczniczy (po tym z mniszka lekarskiego ), który poratuje nas w przypadku infekcji górnych dróg oddechowych – przeziębień, zapalenia migdałków, zapalenia krtani lub grypy. W
Domowa Cookierenka Agicukrem i masłem i szczyptą soli do smaku. Następnie połączyć kaszę z gorącym mlekiem, pomieszać , przykryć i ugotować na wolnym ogniu. Gorącą lub przestudzoną kaszę polać słodkim syropem klonowym lub innym koniecznie domowej roboty
Tradycyjna Kuchniaporcja-tyle ile damy rade zjeść;p): twaróg sernikowy President 4% tłuszczu daktyle suszone orzechy nerkowca, kilka sztuk 2 kostki ciemnej czekolady z tagatozą ekspandowane ziarno orkiszu domowe masło z orzechów nerkowca syrop z agawy Sposób przygotowywania: Ser dosładzamy wg. smaku syropem z agawy w kielonku układamy kolejno ser > ziarno orkiszu > ser > daktyle > ser > masło
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMarzena Dzilińscy - właściciele marki Longinus produkującej doskonałe nalewki, m.in. z derenia, tarniny i białego bzu, tzw. nalewka szeptuchy (klik) Maria Wójcik - właścicielka firmy Krokus specjalizującej się w domowych przetworach, kompotach, konfiturach oraz syropach i doskonałym keczupie (klik) Anna Szpura - właścicielka Pasieki Mała Pszczółka (klik) Henryka i Stanisław Myszka - właściciele agroturystyki Chata pod Dębami (klik) Wojciech Radzikowski - współwłaściciel Piekarni
KUCHARNIAjeszcze sałatkę. Dziecinnie prostą - pokroiłam arbuza, kiwi i mozzarellę w kwadraty, ułożyłam jedne na drugich i gotowe. Do tego słodka glazura balsamiczna (do kupienia w delikatesach) lub domowa z octu balsamicznego i syropu z agawy lub miodu. Mozzarellę możecie zastąpić serem feta, natomiast kiwi - avocado. Taka Kwadratowa Sałatka świetnie nadaje się na przyjęcie - możecie nią zaskoczyć gości, przygotować jako jedną
Słodko-Słony Świat IlonyJedno to około 108kcal w tym 4g białka, 5g tłuszczy, 12g węglowodanów i 1,5g błonnika.SKŁADNIKI:150g zmielonych płatków owsianych lub mąki owsianej100g masła orzechowego- najlepiej domowego (PRZEPIS)30g miodu lub syropu z agawy1/2 szklanki napoju sojowego bez cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE:Zmielone płatki owsiane lub mąkę wsypać do miskiDodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszaćCiasto wstawić
peanutbuttermonsterbiałka, 20g tłuszczu, 48g węglowodanów oraz 8g błonnika. SKŁADNIKI:250g płatków owsianych górskich Kupiec40g migdałów30g orzechów włoskich80g orzechów ziemnych30g pestek dyni40g suszonej żurawiny60g miodu- wersji wegańskiej, syropu z agawy2-3 łyżki domowej przyprawy korzennej- PRZEPIS1,5 szklanki wodyPRZYGOTOWANIE:100g płatków zmielić, pozostałe w normalnej postaci wsypać do miskiMigdały, orzechy włoskie i fistaszki rozdrobnić w blenderze i dodać do płatkówDodać
peanutbuttermonsterewentualnie cukier i zagotować przez bardzo krótką chwilę (przez około 1 minutę). Zestawić z ognia.Podawać ciepły z uszkami lub krokietami.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Sok malinowy domowej roboty można zastąpić kupnym syropem malinowym lub sokiem malinowym sprzedwanym w aptekach. Najważniejsze aby taki sok zawierał cukier, gdyż to on w połączeniu z octem zapewnia zupie słodko-kwaśny smak.W zależności
Gospodyni Miejskajest bardzo szkodliwy. Zdaję sobie sprawę, że trudno jest uchronić dziecko przed słodyczami. Mam na to sposób - domowa czekolada i własne wypieki -> unikaj cukru rafinowanego, w zamian używaj zdrowszych zamienników (np. stewia, melasa z trzciny cukrowej, syrop klonowy). Moja niegdyś ulubiona czekolada firmy M**** z nadzieniem o smaku truskawkowym składa się głownie z cukru (około(...)dokładnym przeczytaniu składu nawet nie chcę jej oglądać, od samego patrzenia bolą mnie zęby ;) Teraz spójrz na składniki domowej czekolady :) Składa się z trzech produktów. Domowa czekolada Składniki olej kokosowy nierafinowany (płynny) kakao syrop klonowy lub syrop daktylowy lub miód Jeśli chodzi o proporcje to zależy od Twoich preferencji, ja zawsze robię na oko :) około 1/2 szklanki oleju
lady-och-mistrzyni.blogspot.comportalu Facebook, a tu dla Was link: Blondynka Gotuje - Zapraszam!Składniki:1 jajko80 g cukru drobnego1 szklanka mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki syropu klonowego1 łyżeczka ekstraktu z wanilii domowego, który jakiś czas temu zrobiłam (link do przepisu w nazwie) 100 g orzechów pekan SkworcuWykonanie:Jajko zmiksowałam z cukrem do białości. Miksując dalej dodałam mąkę
Blondynka Gotujeczekolady. Zdecydowanie te bardziej mnie satysfakcjonują, ze względu na ich kolor. Tym razem uzyskały miętowy kolor dzięki likierowi miętowemu (który podarowała mi Margarytka) i syropowi miętowemu. Już nikt mi nie powie, że nie można domowym sposobem zrobić najlepsze domowe lody miętowe. Domowe lody miętowe z likierem miętowym: Składniki na małą porcję: 1 żółtko, 3 łyżki syropu miętowego zamiast cukru(...)łyżki likieru miętowego, 150 ml jogurtu greckiego, Przygotowanie: Do misy robota dodajemy 1 żółtko, do żółtek dodajemy zamiast cukru – 3 łyżki dobrej jakości syropu miętowego i miksujemy tak długo aż masa stanie się puszysta. Dodajemy jogurt grecki i likier miętowy, wszystko dokładnie miksujemy. Ja to robię wszystko FP 270 Kenwood. Masę przekładamy do silikonowej formy i wstawiamy do zamrażarki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsyropu z agawy lub miodu akacjowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (użyłam domowego) 1/2 łyżeczki herbaty Matcha 3 łyżki nasion Chia kilka łyżeczek masła migdałowego domowego jeden banan garść jagód Wykonanie: Mleko, wodę kokosową, syrop i herbatę Matcha zmiksowałam wszystko razem w blenderze. Mieszanką zalałam nasiona chia i przez pierwsze 15 minut co jakiś czas mieszałam nasiona z płynem. Potem
Blondynka Gotujewyjdzie pyszne, zdrowe Monte :) Poniżej możesz zobaczyć skład deserów, domowego i kupionego. Który wybierasz? porównanie składu, Monte domowe, Monte Zott Przepis na domowe Monte Składniki serek (polecam Bieluch -> dobry skład) ciemne kakao syrop klonowy orzechy Wykonanie Pół serka mieszamy z syropem klonowym (biała wersja), a pół z syropem klonowym i z kakao (ciemna wersja). Dodajemy(...)orzechy. I to koniec roboty :) Mistrzyni Mama, yeah! Syrop klonowy możesz zamienić na miód. Pamiętaj, że miód należy podawać po 12 miesiącu życia, ponieważ jest silnym alergenem. Kakao podawałam po roczku, wcześniej używałam karobu, który zawiera masę drogocennych pierwiastków - magnez, wapń, potas, selen, fosfor, żelazo oraz witaminy A, D, E oraz z grupy B. Jeśli chcesz być na bieżąco
lady-och-mistrzyni.blogspot.comKsiążka przedstawia ważne dla zachowania lub podreperowania zdrowia dziko rosnące rośliny lecznicze oraz uczy jak je zbierać i jak samemu, w domowych warunkach uzyskać z nich lecznicze syropy, soki, herbatki, cukierki, maści i kremy, oleje, nalewki, esencje, kojące dodatki do kąpieli i gojące do okładów – każdy znajdzie coś dla siebie; herbatka z rumianku, sok z mniszka, olej z dziurawca, cukierki
Malinowo w kuchnibyły wczoraj, ale uważam, że bliskich trzeba częściej rozpieszczać niż raz w roku. Mój P. uwielbia budyń i pomyślałam, że zrobię mu tę przyjemność i wykonam domowy budyń. Budyń przyozdobiłam malinami i polałam syropem żurawinowym:) Składniki: - 0,5 l mleka - 1 łyżka masła - pół opakowania cukru wanilinowego - pół laski wanilii - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 żółtka Wyskrobać ziarenka(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/domowy-budyn/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('07afd5a47bcb9b76782e9cc444571732').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Domowy budyń appeared first
dom-agi.plCzereśnie z syropu to fajny dodatek do przeróżnych deserów. Warto mieć w spiżarce kilka małych słoiczków. Składniki: wydrylowane czereśnie woda cukier ekstrakt migdałowy lub olejek migdałowy
Kuchnia domowa Anizwolenników. Charakterystyczny smak sosu idealnie komponuję się z makaronem tworząc apetyczn e i pożywne danie - idealne na codzienny smako wity obiad . Domowy Sos Słodko-Kwaśny - Składniki: ok. 400 g makaronu Lubella Gniazda wstążki - Nidi tagliatelline 200 ml syropu spod ananasów 550 ml wody 1/3 szklanki cukru (lub mniej) 4 łyżki octu ryżowego 200 g ananasów z puszki 2 duże(...)kolory) pomidory krojone z puszki 400 g 2 cebule sok z jednej cytryny 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150 ml wody sól, pieprz, słodka papryka Domowy Sos Słodko-Kwaśny - Sposób przygotowania: 200 ml syropu i 400 ml wody zagotowujemy wraz z cukrem i octem ryżowym. Następnie wlewamy pomidory, wrzucamy pokrojone w słupki marchewki i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy pokrojone
Słodka Stronacytryny do smaku Przepis na domowy kompot - przygotowanie krok po kroku: Krok 1. Jabłka i gruszki obrać, przekroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne. Następnie owoce wrzucić do lekko zakwaszonej wody, aby nie ściemniały. Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Krok 2. W szerokim garnku zagotować wodę i wsypać cukier. Następnie do wrzącego syropu wrzucić owoce, jedną warstwą na powierzchni. W razie konieczności(...)podgrzewać jeszcze chwilę. Można dodać sok z cytryny do smaku. Podgotowane owoce porcjować do kompotierek lub przełożyć do innego większego naczynia (najlepiej szklanego ). Gorący syrop przelać do owoców. Smacznego :) Pyszny, domowy kompot do obiadu
Moja Książka Kucharskaktóra zapewni nam udany start nowego dnia Składniki: 3 łyżki nasion chia 1/2 łyżeczki japońskiej herbaty zielonej matcha 2/3 szklanki mleka roślinnego 1 łyżka syropu z agawy owoce czarnej porzeczki (ja używam mrożonych) płatki migdałowe domowa granola płatki kokosowe Wykonanie: Do nasion chia dodajemy matchę, zalewamy mlekiem i syropem z agawy, a całość dokładnie mieszamy i odstawiamy, żeby nasiona chia
Lamarida.plmedytacje o gastronomi doskonałej". ** Babę Savarin piekłam kilkakrotnie. Ale robię to tylko latem. Właśnie letnią porą najbardziej mi smakuje. Schłodzona przez całą noc, nasączona aromatycznym syropem z rumem( a teraz z domową wiśniówką) i podana z macerowanymi w nalewce truskawkami jest idealnym, rześkim i jakże uskrzydlającym deserem:) Zrezygnowałam z dodatku bitej śmietany, która nie do końca pasuje
KUCHARNIA