swoich pasji, odkrywania nowych smaków i delektowania się nimi. Niech to będzie dobry rok. Ja wkraczam w niego popijając nie tylko szampana ale także pyszną domową nalewkę z ananasa. Do jej przygotowania wykorzystałam syrop będący produktem ubocznym kandyzowania ananasów . Robi się ją bardzo szybko i w przeciwieństwie do tradycyjnej nalewki nie musi tak długo dojrzewać. Wystarczy tydzień aby smaki się
Wiem co jemchia 2016-11-08 15:43:20 Porcje 2 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 300 ml zaparzonej kawy 200 ml mleka kokosowego (z kartonu lub domowego) + ok. pół szklanki do spienienia 2 łyżki syropu klonowego pol łyżeczki przyprawy do kawy (lub mieszanka cynamonu, imbiru, kardamonu, goździków) 8 łyżek nasion chia Sos karobowy 1,5 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka karobu/kakao
Powiedz dietom niefiliżanki soku trzy razy dziennie. Sok ananasowy można podawać już niemowlętom w 10. miesiącu życia jako dodatek do potraw, np. do przecierów owocowych. Natomiast syrop znacznie później , po konsultacji z lekarzem (ten domowy ma w składzie alergeny oraz ostre przyprawy). Oczyszczający koktajl z ananasa: Mieszamy pół szklanki soku ze świeżych ananasów i pół szklanki wody Ananasowy koktajl wspomagający odchudzanie: Składniki
w mojej kuchniCórcia sama odmierzała, mieszała a potem smażyła placuszki. Ja jedynie pomagałam odwracać je na drugą stronę. Same w sobie niezbyt słodkie. Pyszne z syropem klonowym ale i w formie kanapki z domowa nutellą. No i idealne do pudełka :) Pankejki 1 szkl. maślanki 2 łyżki masła jajko łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. mąki 1 łyżka
Dzieje kuchennej Wiewióryzobaczeniu "ćekolady" był niesamowity. W dodatku znowu rozczuliła mnie słowami "mamo, jak ty to zrobiłaś"? Przepis na budyń czekoladowy Składniki 500 ml mleka (u nas domowe owsiane) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki syropu daktylowego / cukru trzcinowego 3 łyżki kakao żółtko (opcjonalnie) Wykonanie W garnku zagotować 300 ml mleka. Do miski wlać pozostałe mleko, dodać kakao, mąkę, żółtko, syrop/cukier(...)było pozować Lilce do zdjęć z miseczką budyniu czekoladowego. W pewnym momencie już nie wytrzymała i zamoczyła palca, "chciałam tylko zobaczyć". Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta
lady-och-mistrzyni.blogspot.comPodzielę się z Wami wypróbowany przepisem na domową cytrynę z rumem i cynamonem. Świetnie rozgrzewa w jesienne - zimowe wieczory. Składniki: 1 cytryna 3 / 4 szklanki cukru trzcinowego 1 / 3 filiżanki rumu 1 laska cynamonu Przygotowanie: Sposób 1: Cytrynę dokładnie szorujemy i kroimy na cienkie plasterki, układamy w słoiczku, podsypujemy cukrem wstrząsamy lekko słoiczkiem, żeby cukier opadł. Zalewamy rumem. Zamykamy wieczko(...)wyszło rewelacyjnie. Po odkręceniu słoiczka wydobywa się piękny aromat cynamonu i skórki cytrynowej. Polecam nadaje się świetnie do herbaty, wody na chłodne jesienno - zimowe dni. Syrop można również wykorzystać do ciasta. Podobny przepis na domową cytrynę jest z dodatkiem wanilii, który znajdziecie pod linkiem http://ciastkadomoweslodkosci.blogspot.com/2015/03/cytryna-z-wanilia.html
Ciastka - domowe słodkościskładniki: 4000 g wiśni 2000 g cukru wykonanie: Wiśnie myjemy, drylujemy. Następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy, aż puszczą sok (ja odstawiam na ok. 8 godz. lub
Domowy Smak JedzeniaSkładniki na maliny w syropie (5 słoiczków 400 ml): - 5 x po 400 ml malin - 1 i 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki domowego cukru waniliowego - 1/2 szklanki cukru kandyzowanego - 1 i 1/2 litra wody Sposób przygotowania: Przygotowujemy syrop z wody i cukru, gotujemy aż stanie się gęstawy. Maliny płuczemy na sicie, jeśli są to usuwamy szypułki. Maliny przekładamy do wygotowanych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki: ok. 1000 g malin ok. 200 g cukier opcjonalnie: sok z1/2 cytryny wykonanie: Maliny partiami przekładamy do garnka i przesypujemy cukrem. Opcjonalnie wlewamy sok z
Domowy Smak JedzeniaSyrop czekoladowy...własnoręcznie zrobiony...pycha...do lodów, deserów..a nawet do podjadania bez niczego.. 1/3 szkl. kakao 1/2 szkl. wody 1 i 3/4 szkl.cukru 1
Moje domowe kucharzenieblaszki pysznych ciastek. Składniki: - 2,5 szklanki * mąki żytniej pełnoziarnistej - 150g twardego masła - 2 jajka - 12 łyżek pestek dyni - 8 łyżek syropu z agawy (lub płynnego miodu) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie domowy bezglutenowy ) - 2 płaskie łyżeczki cynamonu * szklanka 250ml Masło pokroić na mniejsze kawałki. W misie miksera umieścić mąkę, dodać pokrojone masło, syrop z agawy
Smaczne Zdrowemniszka lekarskiego, orzechówka na dolegliwości żołądkowe, czy wszelkie maści robione na bazie żywokostu, to tylko nieliczne ze znanych mi domowych sposobów na pozbycie się bólu. Przyznam szczerze, że o ile do niektórych mam zastrzeżenia, tak w przypadku tego syropu jestem skłonna uwierzyć w dobroczynną moc i stosować. Choćby dlatego, że ten syrop nie wymaga gotowania, podczas którego wszystkie właściwości(...)placebo, który stosuję na dziecięce dolegliwości. Uwierzcie mi, że dziecięcy ból znika prawie od razu po podaniu czarodziejskiego syropu! O jego przygotowaniu i właściwościach poczytajcie poniżej. Czy to w ogóle ma sens? O właściwościach słów kilka ;) Z takimi domowymi lekarstwami czasem mam wrażenie, że jest tak, że działa tylko w momencie kiedy sami w to działanie wierzymy. Też
Kuchnia w czekoladzietego zimowego deseru. I nie pomyliłam się :) Deser z kaszy manny Składniki: 5 łyżek kaszy manny 1,5 szklanki mleka 5 łyżek syropu malinowego 100 ml konfitury z leśnych malin łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią - wykorzystałam domowy bita śmietana w sprayu – niestety, zapomniałam kupić świeżej kremówki do ubicia pestki granatu do posypania Wykonanie: Szklankę mleka zagotowałam w rondelku
Kuchenne zapiski Edytymojprzepisna.pl | Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa Święta zbliżają się wielkimi krokami, ja już szykuję swoją kandyzowaną skórkę pomarańczową do Makowca zawijanego , a wy, używacie skórki pomarańczowej, do jakich ciast? Nie powiem, jest z nią trochę roboty, ale warto mieć swoją skórkę pomarańczową w spiżarce. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na 4 słoiczki po 200 ml: 12 pomarańczy (najlepiej ekologiczne i niewoskowane(...)ilość syropu zredukuje się, a skórki staną się półprzezroczyste, już bez przykrycia. Wrzące skórki przekładać do wyparzonych słoiczków (razem z syropem). Mocno zakręcić, odwrócić do góry dnem, odstawić pod kocem do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić do spiżarki, w ciemne miejsce. Skórki można też przechowywać kilka tygodni w lodówce, wtedy syrop można odcedzić i nie trzeba też pasteryzować. Powodzenia! Domowa kandyzowana
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa Święta zbliżają się wielkimi krokami, ja już szykuję swoją kandyzowaną skórkę pomarańczową do Makowca zawijanego , a wy, używacie skórki pomarańczowej, do jakich ciast? Nie powiem, jest z nią trochę roboty, ale warto mieć swoją skórkę pomarańczową w spiżarce. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na 4 słoiczki po 200 ml: 12 pomarańczy (najlepiej ekologiczne i niewoskowane(...)góry dnem, odstawić pod kocem do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić do spiżarki, w ciemne miejsce. Skórki można też przechowywać kilka tygodni w lodówce, wtedy syrop można odcedzić i nie trzeba też pasteryzować. Powodzenia! Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='12 pomarańczy (najlepiej ekologiczne i niewoskowane) 4 szklanki cukru'; document.write
moj przepis na