Grahamki

Grahamki

Grahamki

Grahamki to pełnoziarniste (inaczej razowe) bułeczki jakie na pewno znacie. Ja do swoich nie dodaję białej mąki, co odróżnia je od tych kupnych. Wilgotności nadają im ugotowane ziemniaki i jogurt naturalny. Możemy posypać je płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, sezamem, makiem, pestkami słonecznika lub dyni – co kto lubi. Jeśli nie mamy sprawdzonej piekarni to zachęcam do robienia pieczywa samodzielnie. Niestety bułki z supermarketu to w większości produkty wcześniej mrożone, z dodatkiem spulchnia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mąka, ziemniak, owsiane, ciasto, pieczenie, jogurt, miód, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, śniadanie, zdrowe, susz, płatki owsiane, pieczywo, jogurtu, ziemniaki na obiad, mak, puree, zdrowe śniadanie, słonecznik, śniadania, syrop, domowe pieczywo, pestki dyni i słonecznika, sezam, bułki, dynia, obiad, ciasto na niedziele, ziemniaki na śniadanie

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.