Chałwa ! Uwielbiam ten najstarszy na świecie smakołyk. Możesz zrobić chałwę w domu sama. To banalnie proste. Dwa składniki: nasiona sezamu, odrobina miodu i domowa chałwa gotowa! Sklepowa ma w swoim składzie cukier, syrop glukozowy, sól i wiele innych niechcianych dodatków. Dlatego polecam chałwę domową. Różni się od tej sklepowej brakiem karmelowych igiełek, ale i tak jest super smaczna. Chałwa to bardzo zdrowy i wartościowy smakołyk, ponieważ sezam to bogactwo witamin i minerałów. Jest bogaty w białko, tł... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...