także na gorąco - wystarczy podgrzać, ukroić grubsze plastry i zrobić jakiś prosty sos a na pewno będzie pysznie. Ze zmielonej wieprzowiny można zrobić też domową mielonkę albo łopatkę prasowaną - są dużo smaczniejsze niż kupne wędliny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPyszny schab z forum cincin.cc. Polecam. Smaczna i efektowna wędlina, a przy tym proste i nie bardzo czasochłonne przygotowanie. Składniki: ok 1 kg schabu Kilka
Praktyczna plmacie to możecie szczelnie owinąć w folię i ugotować w wodzie,ale smak może się nieco różnić. Polecam przygotowywanie wędlin samemu w domu,bo smak jest zupełnie inny ,a skład o niebo zdrowszy i taka wędlinka domowej roboty wytrzyma dużo dłużej w lodówce no i oczywiście wiemy co jemy.... Po więcej pomysłów na domowe wędlinki zapraszam tutaj Składniki: 900g
Swojskie jedzonkoRobiłam już różne wędliny suszone dojrzewające i wszystkie były genialne.Tym razem zrobiłam mieloną troszkę przypominającą salami i znowu się nie zawiodłam-wyszła przepyszna i bardzo
Swojskie jedzonkoŁatwa a przede wszystkim smaczna i domowa mielonka z szynkowara uda się każdemu. Już dawno "chodziła" za mną taka domowa mielonka z odrobiną galarety i
Zrób to smacznieKolejna wędlina w moim wykonaniu-tym razem z szynkowaru Super sprawa-polecam taki szynkowar daje nam dużo możliwości na różne rodzaje wędlin-na pewno będę
Swojskie jedzonkoNie wyobrażam sobie śniadania Wielkanocnego bez domowej białej kiełbasy, przygotowuję ją od kilku lat. Przygotowanie białej kiełbasy wcale nie jest trudne, trzeba tylko trochę cierpliwości i
Bajeczna KuchniaMój foch na wędlinę ze sklepu nadal trwa! I dobrze mi z tym. A to mój pierwszy raz z szynkowarem, który jest prezentem od właścicieli
Blondynka GotujeKiełbasa bankietowa z udźca indyka Kiełbasa bankietowa to zdrowa , domowa alternatywa dla komercyjnych wędlin , zawierających 50-60 % mięsa . Ta kiełbasa ma go 100 % i jest zrobiona dla bliskich z uczuciem i uczciwością . Nie ma nic piękniejszego niż obdarowanie bliskich zdrowiem . Warto więc wrócić do wyrobu własnych wędlin , choćby w niewielkim procencie . Uwierzcie , że to zaprocentuje lepszym zdrowiem i smakiem . Kiełbasa
Ogrodnik w podróżyKarkówka pieczona to fajny pomysł na smaczną wędlinę do kanapek, a także danie obiadowe, do którego pasuje wiele dodatków np.: kasze, kluski śląskie, ziemniaki lub po
To co lubię - gotuję i polecamPyszna wędlina z szynkowaru,ale spokojnie możecie zrobić ja również jak nie macie szynkowaru. Dzięki połączeniu mięsa z piersi z kurczaka (które jest białe )i karkówki
Swojskie jedzonkoŚwięta coraz bliżej jedna z moich propozycji jest przygotowanie golonki bez kości, którą możemy podać na świąteczne śniadanie, na ciepło do obiadu. Golonka wyszła pyszna, delikatna
Kulinarne pyszności MolkiWędzone półtuszki kurczaka z ziołowej marynaty, domowe wyroby Wędzone półtuszki , zresztą jak każdy wędzony kawałek kurczaka to po prosu niebo na talerzu. Od dziecka uwielbiam ten
Ogrodnik w podróżyBaleron zrobiłam na święta i cieszył smakiem wszystkich domowników. Polecam go przez cały rok bo to wyśmienita wędlina do kanapek, do jajecznicy, czy żeby ją zajadać
Moje Małe Czarowaniekolejna propozycja suszonych na suszone wędliny-tym razem wołowinka-wyszła genialna-jak wszystkie suszone wędlinki -był już Boczek , Karczek i Schabik polecam
Swojskie jedzonkoSuszone mięso w formie wędliny to już u nas nie nowinka. Od czasu do czasu wieszam schab w pończosze . Kilka dni marynowania w kolejnych dodatkach a
Smaczna PyzaŚwięta za pasem, więc najwyższy już czas rozpocząć do nich przygotowania. Ja zaczęłam od przyrządzenia swojskiej, domowej kiełbasy w słoiku. Jest przepyszna!!! Jeśli jeszcze takiego specjału nie przygotowywaliście to serdecznie zachęcam, naprawdę warto! Największą zaletą takiej wędliny jest to, że wiemy z czego się składa, nie ma żadnych E-dodatków, możemy ją przyprawić według własnych upodobań, nie jest skomplikowana
Rozpustne gotowaniePasztet domowy każdy z nas lubi ale nie każdy sam robi… a szkoda… bo jego przygotowanie wbrew pozorom nie jest skomplikowane, a smak takiego
UgotujmyTo.plZaczęłam przygodę z wyrobami mięsnymi na kanapki, oczywiście wytwarzanymi metodami domowymi. Bo się obraziłam na sklepy mięsne! Strasznie mnie irytuje jak kupuję wędlinę w cenie nawet 35 zł za kilogram i po dwóch dniach, a czasami wcześniej plasterki robią się śliskie, czasami pływają w jakim bezbarwnym płynie, który wycieka z wędliny. Co to jest? Dlaczego? Co dodają? Nie wiem
Blondynka Gotuje