Pyszny, mięciutki, rozpływa się w ustach. Idealny na kanapkę. Otoczony smalczykiem i galaretką. Gotowany w słoikach może stać wiele miesięcy, w chłodnej piwnicy lub spiżarni, jeśli
Swojskie jedzonkoSałatka hot dog Sprawdzony przepis na sałatkę warstwową hot dog. Sałatka z parówką i pieczywem to nie jest klasyczna sałatka warstwowa jaką znamy. Jak mawia moja
Dieta moja pasjaMięso z rosołu można wykorzystywać na wiele sposobów. Ja tym razem przygotowałam pyszną wędlinę na kanapki. Wbrew pozorom taką wędlinę przygotujemy w bardzo prosty sposób.
Andzia PichciTak przygotowany schab jest soczysty i delikatny, rozpływa się w ustach. Można go zajadać na ciepło i na zimno jako wędlinę do kanapek, jest idealny, polecam
Moje Małe CzarowaniePyszna ziemniaczana kiszka, Kiedyś bardzo często robiła ją moja mama. Uwielbiałam ją i teraz robię sama dla swojej rodziny. Ziemniaczki ze smażoną cebulką i boczkiem - zapieczone
Swojskie jedzonkoW Wielkopolsce, gdzie spędzam dużo czasu, a może nawet już mieszkam :), kiełbasa w słoiku jest bardzo popularna. Mam swoich ulubionych lokalnych producentów, ale bardzo chciałam zrobić
Cytryna&Co.Niezwykle krucha i pyszna, idealna na ciepło ale również na zimno na kanapki . Bardzo prosta do zrobienia ale potrzebujemy na to kilka dni . Idealna na świąteczny
Swojskie jedzonkoPyszny pieczony boczek - idealny do świeżego chlebka. Składniki: 1,2 kg boczku główka czosnku 1 bądź 2 cebule 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka
Niespełnione zdolności kulinarnePieczeń rzymska to klops z mięsa mielonego z różnymi dodatkami, pieczony w piekarniku w keksówce. Tradycyjnie pieczeń rzymską przygotowuje się z mielonej wieprzowiny i najczęściej nadziewa
Kuchnia MagdaLenyPieczeń rzymska to klops z mięsa mielonego z różnymi dodatkami, pieczony w piekarniku w keksówce. Tradycyjnie pieczeń rzymską przygotowuje się z mielonej wieprzowiny i najczęściej nadziewa
Kuchnia MagdaLenyTak przygotowana wędlinka na pewno Wam posmakuje, mięsko jest aromatyczne, dobrze przyprawione i nie suche. Składniki na roladę: duża pierś z kurczaka 10 małych plasterków
Gotowanie...to proste !Od dawna chodził za mną domowy salceson-taki prawdziwy ,pachnący, pyszny. Próbowałam gdzieś taki kupić, ale te w sklepie nie przypominają prawdziwego salcesonu-więc postanowiłam zrobić
Swojskie jedzonko