Schab pieczony w folii

Schab pieczony w folii

Schab pieczony w folii

  Składniki: 1 kg schabu Marynata: 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1 i 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki pieprzy 4 łyżki oleju Sposób wykonania: Składniki marynaty miksujemy  w blenderze. Umyte mięso układamy na półmisku, polewamy marynatą i dokładnie nacieramy ze wszystkich stron. Schab przekładamy na srebrną folię spożywczą. Dokładnie, mocno zawijamy, formując ścisły wałek i wkładamy do lodówki na 12 godzin. Mięso w folii układam w naczyniu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.