domowe wędliny - 3445 przepisów (strona:105/230)

Polędwiczka z Varomy 99

Polędwiczka z Varomy Thermomix. Thermomix przepisy Składniki: 1 polędwiczka 30 g oliwy z oliwek 1 rozgnieciony ząbek czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu kilka kulek

Themo przepisy
Szynka domowa z majonezowej zalewy 152

Już niejednokrotnie podkreślałam, że najlepsze wędlinydomowe! Szynka w tej zalewie jest pyszna, krucha a jednocześnie delikatna! Składniki: Szynka wieprzowa 1 kg Przyprawa do marynowania mięsa 1 opakowanie Składniki na zalewę: Woda 2 litry Sól 2 łyżki Vegeta 2 łyżki Majonez 2 łyżki Wrząca woda 1 szklanka Czosnek 4 ząbki Ziele angielski (kilka ziarenek) Pieprz ziarnisty(kilka ziarenek) Listek

Tradycyjna Kuchnia
Świąteczny boczek pieczony z goździkami 122

Warto jeszcze taki boczek sobie upiec, by na świątecznym stole pachniało goździkami a smakowało wyśmienicie. Boczek jest dobrze wypieczony i ma aromatyczną, chrupiącą skórkę, zachwyci biesiadników

Moje Małe Czarowanie
Rolada serowa z mięsem i pieczarkami 1681

Można ją jeść na ciepło np na obiad lub na zimno podać w grubszych plastrach na talerzu na domowej imprezie czy na święta,lub cienko pokrojoną

Swojskie jedzonko
Pasztet pieczony z suszonymi pomidorami 211

Uwielbiam domowe pasztety i ciągle próbuję jakiś nowy przepis-tym razem padło na moje ukochane suszone pomidory-wyszedł pyszny-polecam spróbować,idealnie sprawdzi się na święta

Swojskie jedzonko
Filet drobiowy z piekarnika 176

          Filet z piekarnika, czyli wygodny sposób na przyrządzenie mięsa na obiad lub jako dodatek do pieczywa. Żeby z obiadem było jeszcze

Praktyczna pl
Domowy pasztet, wykonanie w thermomix i nie tylko 189

Postanowiłam zrobić pasztet tym razem z szynki, boczku i wątróbki ,oczywiście. Bardzo dobrze się smaruje i smakuje. Wiem co jem i radość że zrobiłam sama Wywaru

Kuchnia Pokoleń
Rolada schabowa z boczkiem 217

Składniki: 1 kg schabu w kawałku kilka plasterków boczku wędzonego przyprawa do wieprzowiny czosnek suszony zioła prowansalskie sól, pieprz Schab umyć, osuszyć, rozciąć tak aby powstał

kulinarnyswiatdomi
Proste czerwone curry z kurczaka 203

głodni. Ale byli głodni. Szybki przegląd lodówki uświadomił mi, że zbyt dużego pola do kulinarnych popisów nie mam. Jakieś resztki warzyw, kawałek kurzego biustu, kilka plasterków wędliny i domowe masło . Na szczęście zawsze mam w domu spory zapas mleczka kokosowego i przypraw. Powstało więc błyskawiczne, proste czerwone curry z kurczaka Znajomym bardzo smakowało, więc mam nadzieję, że Wy także

Cztery Fajery
SZYNKA PIECZONA W RĘKAWIE 141

Szynka upieczona w rękawie to smaczne danie obiadowe na ciepło, ale także schłodzona jako wędlina na kanapki. Smaczna, aromatyczna mięciutka, soczysta, ponieważ mięso piecze się we

Zrób to smacznie
Domowa wędlina - pieczony filet z indyka 176

Dziś proponuje przepis na filet z indyka z piekarnika pieczonego w woreczku. Indyka możemy podawać z ulubionym sosem do obiady lub serwować jako wędlinę na kanapki

Kulinarne przygody
Smakowita karkówka na gorąco i zimno 154

Moi synowie przypomnieli mi, że dawno nie robiłam mięsa. Cóż było robić? Zrobiłam pyszną karkówkę,bo oczywiście mieli rację 😊 . Karkówka wyszła smakowita. Część zjedliśmy jako danie

Tylko pysznie
Mięso ze słoika na kanapki 379

Kolejny sposób na przygotowanie domowej wędlinki,tym razem w dostępny dla każdego sposób,znany jeszcze przez nasze babcie -czyli gotowane w słoiku-pyszne,pachnące i kruche

Swojskie jedzonko
Rolada drobiowa parzona w garnku-przepis i dokładny opis 318

można użyć ulubionej kompozycji ziół i nie wymaga żadnego wcześniejszego marynowania przez co czas przygotowania jest naprawdę krótki. Rolada drobiowa parzona w garnku to świetny pomysł na przygotowanie domowej, zdrowej wędliny. Jest wyborna nie tylko do kanapek ale także na ciepło w połączeniu z ulubionym sosem np pieczarkowym lub duszoną papryką. Rolada z indyka parzona w garnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zielonacukinka
Schab 5-minutowy 468

Idealny pomysł na domową, zdrową wędlinę, którą możemy wykonać przy minimalnym nakładzie pracy. Gotuje się go dwa razy po 5 minut, stąd nazwa „schab 5-minutowy”, choć spotkać go można również pod nazwą „schab 10-minutowy”. Schab jest rewelacyjny. Nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Uda się każdemu. Jest delikatny i kruchy - po prostu wspaniały. Składniki: 1 kg dobrej

Krokusowy Dom