Karczki czy szynki,boczki wędziłam już wiele razy ale pierwszy raz robiłam taką kiełbasę,udała się super,pachnąca mieloną gorczycą ,zielem angielskim,i wędzeniem-mniam polecam
Swojskie jedzonkoZwykle szynki peklujemy przez kilka dni. dzisiaj chcę Wam podać przepis na szynkę, którą nie trzeba peklować i jest również pyszna. Super szynka z sosem tatarskim
Kuchnia PokoleńCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuBardzo lubię kawałki mięsa w wędlinie więc postanowiłam upiec, a raczej uparzyć łopatkę w moim ulubionym szynkowarze. Część mięsa zmieliłam w maszynce do mięsa, a część
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniezawsze szukałam idealnego sposobu na schab-bo zawsze był albo za suchy albo za twardy, i teraz znalazłam-wyszedł cudowny,delikatny,kruchy i soczysty,po prostu
Swojskie jedzonkoKarkówka pieczona w płatkach suszonego czosnku jest aromatyczna i bardzo smaczna. Idealnie się sprawdza na kanapki lub jako danie obiadowe. Składniki: 2 kilogramy karkówki
Bajeczna KuchniaTaki obiad trzeba zaplanować, ponieważ szynka powinna leżeć w zalewie dwa dni. Właśnie dzisiaj była na obiad, jest przepyszna, delikatna i rozpływająca się w ustach. Byłam
Kuchnia PokoleńPostanowiłam sobie, że zacznę robić kiełbasy. Tu w Anglii nie lubię kupować kiełbas, wszystkie smakują tak samo. Trochę się bałam bo robiłam tak pierwszy raz, ale
Kuchnia PokoleńCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuBardzo lubię taką wędlinę z szynkowara, jest bardzo smaczna i soczysta, idealna na kanapki. Składniki: 2 kilogramy mięsa z łopatki 4 łyżeczki soli peklowej 4 łyżeczki
Bajeczna Kuchniamięciutkie. Na drugi dzień nic nie tracą ze swoich walorów (lekko podgrzane w mikrofali smakują, jak porosto wyjęte z piekarnika). Na śniadanie, kolację, do pracy i szkoły, z wędliną (Najlepiej domową szynką drobiową – przepis wkrótce – ale wyrób jest wyżej na zdjęciach, dodam tylko, że jest tak wspaniała, że właśnie specjalnie do niej upiekłam puszyste bułeczki) i marynowanym imbirem
mojewypiekiinietylkoMoja pierwsza wędlina przygotowana w szynkowarze. Dzięki Monice z bloga Sio-smutki i jej przepisowi na łopatkę z szynkowara, postanowiłam to urządzenie zakupić. Schab
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiRolada z suszonymi owocami jest smaczna i soczysta a w dodatku ładnie się prezentuje. Roladę możemy podać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako
Bajeczna KuchniaSuper na zimno jak i na ciepło. Na zimno idealnie smakuje z sosem tatarskim lub czosnkowym. Pomysł na taki schabik mam od mojej bratowej Moniki, ona
Kuchnia Pokoleń