Święta bez domowego pasztetu to nie święta. Lubię dodawać do pasztetów grzyby bo bardzo wzbogacają ich smak. Tym razem też miałam taki zamiar, ale chciałam, żeby
Smaczna PyzaWitajcie Kochani! Dziś zapraszam na pysznego indyka, idealnego zarówno na ciepło jak i na zimno. Mięso jest wyjątkowo soczyste, miękkie, wręcz rozpływające się
Rozpustne gotowanieSchab ze śliwką to obok zrazów wołowych jeden z najpopularniejszych obiadów świątecznych. Poza tym świetnie się również sprawdza jako wędlina na kanapki. Schab ze śliwką –
Kulinarne PrzebojePieczeń doskonała zarówno na zimno na kanapki, jak również na ciepło na obiad, wystarczy pokroić w grube plastry, polać sosem , np. pieczarkowym i podać ziemniaczki, pychotka
słodki bratekSkładniki – porcja na 1 kg mięsa: 1 kg schabu w kawałku bez kości, 1 łyżka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka białego pieprzu, 3 – 4 ząbki
Coś bym zjadłaWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszną pieczeń rzymską z mięsa indyczego. Danie jest soczyste, aromatyczne, idealne zarówno na ciepło jak
Rozpustne gotowanieEfektowna, własnoręcznie zrobiona wędlina? Ogromna satysfakcja! Mimo, że aby jej spróbować trzeba sporo poczekać, to przygotowanie nie wymaga dużo wysiłku, robi się sama :) Składniki: - 1 kg
Cook&LoveSkładniki: - kilogram łopatki wieprzowej - rękaw do pieczenia Marynata: - łyżka musztardy - łyżka miodu - łyżka oliwy - łyżeczka soli - łyżeczka pieprzu - łyżeczka papryki słodkiej - pół łyżeczki gorczycy - kilka
Cook&Lovekiedy takie mięso pozostanie nam z obiadu świetnie sprawdza się również jako dodatek do kanapek więc bywa tak że celowo przygotowuję większy kawałek by mieć na następne dni domową pieczoną wędlinę. Czosnkowy schab Składniki : 1 - 1,2 kg schabu 5-6 ząbków czosnku sól, pieprz papryka słodka i ostra czosnek granulowany około 200 ml wytrawnego białego wina bulion do podlania
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiOstatnio miałam ogromną ochotę na boczek pieczony, postanowiłam go nafaszerować mięsem mielonym i pieprzem kolorowym. wyszedł bardzo smaczny i aromatyczny a w dodatku ładnie się prezentuje
Bajeczna KuchniaWitajcie :) dzisiaj mam dla Was propozycję pieczeni z indyka z mięsem wieprzowym i mozzarella.Na kanapki w sam raz. Do mięsa użyłam foremki i przypraw firmy Tradismak
Sama słodycz i szczypta chiliNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomikolejna propozycja z szynkowaru-zrobiłam boczek-wyszedł genialny,a do tego pięknie się kroi,nie rozpada się,nawet jak kroję bardzo cienko,a do tego tłuszczyk
Swojskie jedzonkoZrobiłam tą kiełbasę dla moich gości z Polski, byli zachwyceni. Trochę sie obawiałam bo wyglądem mnie nie zachwycała. Bez saletry nie uzyskałam ładnego różowego koloru. Kiełbasa
Kuchnia PokoleńSzynka wyszła super, trochę się obawiałam tego soku jabłkowego, niepotrzebnie. W ogóle nie czuć soku, a smak wyszedł super. Włożyć szynkę do dużego garnka i
Kuchnia Pokoleń