Boczek z szynkowaru -wędlina domowa

Boczek z szynkowaru -wędlina domowa

Boczek z szynkowaru -wędlina domowa

kolejna propozycja z szynkowaru-zrobiłam boczek-wyszedł genialny,a do tego pięknie się kroi,nie rozpada się,nawet jak kroję bardzo cienko,a do tego tłuszczyk jest mięciutki i kremowy-mniam.... Składniki: 1 kg boczku(bez kości) 2-3 ząbki czosnku, łyżka majeranku 1,5 łyżeczki soli(może to być sól peklowa,mięsko będzie wtedy  różowe,ale trzeba je w przyprawach i tej soli potrzymać dobę) Przygotowanie: boczek nacieramy przyprawami i wyciśniętym czosnkiem, zawijamy i wkładamy do woreczka i do szynkowaru,szynkowar ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.