Kiełbasa z szynkowaru z łopatki

Kiełbasa z szynkowaru z łopatki

Kiełbasa z szynkowaru z łopatki

Bardzo prosty sposób wykonania swojskiej kiełbaski. Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Najpierw do worka włożyć połowę plasterków cebuli i potem mięso i drugą część cebuli. Zawinąć worek i zamknąć szynkowar. Ja miałam długi płat łopatki, zwinęłam go i umieściłam w worku. Jeśli mięso jest zbyt duże to odkroić i powpychać do środka mięsa. Mocno przydusić, żeby mięso szczelnie wypełniło szynkowar. Do dużego garnka wlać ciepłą wodę, na dno rozłożyć jakiś materiał i postawić szynkowar. Przykryć garne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.