Szynka pieczona w soku jabłkowym, super
Szynka pieczona w soku jabłkowym, super
Szynka wyszła super, trochę się obawiałam tego soku jabłkowego, niepotrzebnie. W ogóle nie czuć soku, a smak wyszedł super. Włożyć szynkę do dużego garnka i zalać wodą, odstawić na 12 godzin. Następnie wyjąć i osuszyć. Następnego dnia doprawić solą i pieprzem, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki do następnego dnia. Do foliowego rękawa do pieczenia włożyć szynkę, wlać sok jabłkowy. Dokładnie zamknąć, zostawić zapas na powietrze. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 C i piec 2 godziny ( 20 ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń
Autor
kuchniapokolen
Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szynka, pieczeń z szynki, pieczona szynka, marynaty, kanapki, sosy, chleb
Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję