Krakowaska domowa kiełbasa
Krakowaska domowa kiełbasa
Zrobiłam tą kiełbasę dla moich gości z Polski, byli zachwyceni. Trochę sie obawiałam bo wyglądem mnie nie zachwycała. Bez saletry nie uzyskałam ładnego różowego koloru. Kiełbasa ma kolor gotowanego mięsa, no może trochę wpadający w blady róż. Myślę, że to nie jest najważniejsze bo smak był naprawdę pyszny. Do możdzierza wrzucamy ziarenka pieprzu, gorczycy i ziela angielskiego, sól, czosnek, gałkę muszkatołową, cukier, majeranek, czonek i saletrę. Jeśli chcesz ją dodać. Saletra nadaje kiełbasie rózowego koloru, j... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń
Autor
kuchniapokolen
Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kiełbasa, mięso, słoik, barszcz, boczek, grochówka, galaretka, zupa, kiełbaski, kiełbasa w słoikach
Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję