Krakowaska domowa kiełbasa

Krakowaska domowa kiełbasa

Krakowaska domowa kiełbasa

Zrobiłam tą kiełbasę dla moich gości z Polski, byli zachwyceni. Trochę sie obawiałam bo wyglądem mnie nie zachwycała. Bez saletry nie uzyskałam ładnego różowego koloru. Kiełbasa ma kolor gotowanego mięsa, no może trochę wpadający w blady róż. Myślę, że to nie jest najważniejsze bo smak był naprawdę pyszny. Do możdzierza wrzucamy ziarenka pieprzu, gorczycy i ziela angielskiego, sól, czosnek, gałkę muszkatołową, cukier, majeranek, czonek i saletrę. Jeśli chcesz ją dodać. Saletra nadaje kiełbasie rózowego koloru, j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kiełbasa, mięso, słoik, barszcz, boczek, grochówka, galaretka, zupa, kiełbaski, kiełbasa w słoikach

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.