Hej! Najlepsze mięsko piecze moja Mama. I teraz podzielę się jej przepisem, bo kiedy jedliśmy to słychać było ochy i achy ☺ takie dobre. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieRewelacyjna w smaku kiełbasa ze słoika. Ma w sobie wszystko: mięso, galareta i trochę naturalnego tłuszczyku. Przygotowana w kilka chwil. Bez konserwantów i ulepszaczy. Do wykonania
Zrób to smacznieNiezwykle mięciutkie i pyszne mięsko na kanapki,zazwyczaj robię po kawałku boczku i karczku,żeby nie było monotonnie.Dobrze jest używać do tej metody pieczenia lekko tłuste
Swojskie jedzonkoPyszny schab na chlebek czy bułeczki. Idealny również podany z sosami tj. czosnkowy, chrzanowy czy tatarski. Schab umyć i osuszyć. Doprawić wszystkimi przyprawami. Włożyć schab do
Kuchnia PokoleńPrzygotowanie tej pysznej i aromatycznej wędlinki należy rozpocząć już na tydzień przed pieczeniem. Tyle czasu bowiem trwa peklowanie. Dzięki temu schab nabierze pięknego różowego koloru ale
Smakołyki AsiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 1 kg surowej słoniny bez skóry 1 duża cebula 2-3 duże ząbki czosnku
W garach u GosiTaki pasztet to świetna alternatywa dla jego mięsnego odpowiednika. Znacznie lżejszy, bardzo smaczny. Najlepszy z kromką świeżego chleba i posiekanym szczypiorkiem. składniki: 10 ugotowanych na twardo
6nieboWyobrażacie sobie Wielkanoc bez białej kiełbaski? Ja nie. Od jakiegoś czasu robimy swoją własną i powiem Wam,że naprawdę warto. Nie ma ona
Niespełnione zdolności kulinarneDoskonały schab, który może być na święta, ale też na każdy smaczny dzień :) Pomysł wyszedł przypadkowo...po peklowaniu solą i cukrem na wędliny suszone. Jeden
chleba naszegoJeśli zastanawiacie się jeszcze czym zachwycić rodzinę bliższą czy dalszą to mam dla Was propozycję. Rolada z mielonego mięsa z dodatkiem wiejskiej kiełbaski
Niespełnione zdolności kulinarneSMALEC DOMOWY Moja Książka Kucharska przedstawia przepis na smalec domowy. Jest łatwy, choć niezbyt szybki w przygotowaniu, ale za to o wiele lepszy niż ten ze
Moja Książka KucharskaMangalica to rasa świń, która powstała ze skrzyżowania serbskich świń rasy sumadia i węgierskich świń rasy szalantai. Są to świnie z kędzierzawą sierścią barwy rudej, płowej
królestwo garówKlopsik :) Tym razem z dodatkiem jajek. Składniki na jedna foremkę 10 x 25 cm 500 gr mięsa mielonego ( u mnie szynki i indyka ) 1/2 startej cebuli
Gotowanie...to proste !