Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 1 kg surowej słoniny bez skóry 1 duża cebula 2-3 duże ząbki czosnku
W garach u GosiTaki pasztet to świetna alternatywa dla jego mięsnego odpowiednika. Znacznie lżejszy, bardzo smaczny. Najlepszy z kromką świeżego chleba i posiekanym szczypiorkiem. składniki: 10 ugotowanych na twardo
6nieboWyobrażacie sobie Wielkanoc bez białej kiełbaski? Ja nie. Od jakiegoś czasu robimy swoją własną i powiem Wam,że naprawdę warto. Nie ma ona
Niespełnione zdolności kulinarneDoskonały schab, który może być na święta, ale też na każdy smaczny dzień :) Pomysł wyszedł przypadkowo...po peklowaniu solą i cukrem na wędliny suszone. Jeden
chleba naszegoJeśli zastanawiacie się jeszcze czym zachwycić rodzinę bliższą czy dalszą to mam dla Was propozycję. Rolada z mielonego mięsa z dodatkiem wiejskiej kiełbaski
Niespełnione zdolności kulinarneSMALEC DOMOWY Moja Książka Kucharska przedstawia przepis na smalec domowy. Jest łatwy, choć niezbyt szybki w przygotowaniu, ale za to o wiele lepszy niż ten ze
Moja Książka KucharskaMangalica to rasa świń, która powstała ze skrzyżowania serbskich świń rasy sumadia i węgierskich świń rasy szalantai. Są to świnie z kędzierzawą sierścią barwy rudej, płowej
królestwo garówKlopsik :) Tym razem z dodatkiem jajek. Składniki na jedna foremkę 10 x 25 cm 500 gr mięsa mielonego ( u mnie szynki i indyka ) 1/2 startej cebuli
Gotowanie...to proste !Pyszna,swojska mieloneczka na kanapki,dodałam pieczarki marynowane i smak jest naprawdę wyjątkowy-polecam gorąco!! Składniki: 500 g łopatki wieprzowej 500g szynki b/z kości 20 dag
Swojskie jedzonkoPieczeń mięsna z papryką i serem żółtym. Bardzo smaczna, soczysta, dzięki dodaniu papryk i sera nabiera niepowtarzalnego smaku. A podczas pieczenia w kuchni unosi się niesamowity
Kuchnia z widokiem na ogródRobicie w domu wędliny? Ja zdecydowanie za rzadko. Ale czasami nie umiem sobie odmówić. Dzisiaj mam dla Was przepis na peklowaną szynkę pieczoną. Bardzo aromatyczna
Smak mojego domuKolejna propozycja domowej wędlinki,tym razem kofitowany karczek,pyszny z chrupiącą skórką ,pachnący i delikatny w środku-polecam,robiłam tak również boczek i był równie wyśmienity
Swojskie jedzonkoNie wiem czy znacie tę konfiturę z czerwonej cebuli, ja raz przypadkiem kupiłam w sklepie i przepadłam, taka pyszna była, postanowiłam odtworzyć sama ten smak i
Wanilia i KardamonSchab z pończochy ... dlaczego tak... czy naprawdę niektórzy wieszają mięso w pończosze (pończochy, rajstopy) ? Ja mięso zawijam w gazę bawełnianą. Nie wyobrażam sobie powiesić mięso owinięte
królestwo garów