Schab z ziołami pieczony w niskiej temperaturze

Schab z ziołami pieczony w niskiej temperaturze

Schab z ziołami pieczony w niskiej temperaturze

Składniki – porcja na 1 kg mięsa: 1 kg schabu w kawałku bez kości, 1 łyżka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka białego pieprzu, 3 – 4 ząbki czosnku, olej do smażenia. Krok 1 Czosnek siekamy, łączymy zioła z pieprzem. Krok 2 Nacieramy mięso z każdej strony przyprawami i pokrojonym czosnkiem. Odstawiamy mięso na minimum godzinę (lub najlepiej na całą noc) do lodówki. Krok 3 Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z każdej strony. Krok 4 Przekładamy mięso do formy do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nag... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Coś bym zjadła

Autor

Jilian PrażynkaJilian Prażynka

Kocham życie i wszystko to, co mnie otacza – ludzi, miejsca, muzykę,podróże. Wieczna optymistka szukająca wyzwań, Już zastanawiam się „Ciekawe, co fajnego się dziś wydarzy?” :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, schab, soczysty schab pieczony, przekąska, impreza, przystawki, przekąski, mięsa pieczone, przekąska na imprezę, przekąski na impreze, bez pieczenia

Inne przepisy z Coś bym zjadła

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.