Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Składniki: * Schab bez  kości 0,7 kg * mleko 1 l * sól 1 łyżeczka * pieprz 1/2 łyżeczki * majeranek 2 łyżeczki * rozmaryn 1 łyżeczka * papryka słodka 1 łyżeczka * olej 2 łyżeczki * liść laurowy 2 * Ziele angielskie 3 ziarnka Przygotowanie: Schab myjemy i czyścimy i marynujemy w  mieszance przyprawach (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, majeranek) z dodatkiem oleju. Zamarynowany kawałek mięsa wkładamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie w garnku zagotowujemy litr mleka. Wrzucamy liść laurowy i ziele an... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.