Polski na pewno zasmakuje. Domowy boczek wędzony na gorąco krok po kroku Przedstawiamy stary domowy przepis dziadka na domowy wędzony boczek. Pełen smaku dymu i niezwykle aromatyczny. Musisz spróbować! Domowe wędzone w dymie kabanosy wieprzowe Własne, domowe, wędzone kabanosy w niczym nie przypominają sklepowych. Poznaj nasz sprawdzony, prosty i szybki przepis na wędzenie kabanosów. Aromatyczna domowa szynka wędzona Czas(...)jednej porcji Przedstawiamy prosty przepis jak z jednej porcji mięsa można przygotować wędzone kiełbasy na 3 różne sposoby. W taki sposób z jednego wędzenia mamy 3 rodzaje wędlin. Artykuł Domowe wędzarnie i wędzenie wracają do łask pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Paweł Clad
ProstePesto.plZapewniam was, że ta rolada będzie często gościła w waszym domu bo jest przepyszna ! Składniki na blaszkę od piekarnika : 3 jajka 250 gr sera np. gouda
Gotowanie...to proste !wędlinę znalazłam na blogu Czary mary gotuje Cezary . To kolejna propozycja dla tych co nie mają możliwości wędzić, lub tak jak ja, mają zamiar ale zbierają się do wędzenia pomału. Kiełbasa nie jest kłopotliwa w przygotowaniu, wychodzi bardzo smaczna, znika błyskawicznie więc porcja jest w sam raz. Bez problemu daje się kroić w cienkie plasterki. Najsmaczniejsza z domowym chlebem
Stare GaryNasz ulubiony kawałek mięsa na chlebek. Można roladę również podać pokrojoną w plasterki z dodatkiem sosu chrzanowego lub czosnkowego. Odciąć skórę z boczku, doprawić solą, pieprzem
Kuchnia Pokoleń- Mamo, co robisz? - Pasztet w szynkowarze. - Pasztet? - Tak. - Jak pasztet, to chyba w pasztowarze? I tak to wyglądała rozmowa z moją 5 - letnią córcią, która zakradła
Czary - gary w kuchniSchab wieprzowy jest źródłem pełnowartościowego białka. |Zawiera mniej tłuszczu, niż inne części tuszy wieprzowej. Często gości w moim domku. I w postaci tradycyjnych kotletów, pieczeni
LatosiowydomTen schab był już na moim blogu dawno temu i do dziś jest to bardzo popularny przepis.Kto raz spróbował go zrobić na pewno zrobi go ponownie.Jest
Swojskie jedzonkoPieczony schab w większości polskich domów przygotowywany jest właśnie na święta. U mnie gości także dość często w trakcie roku jako wędlina na kanapki. Najczęściej wtedy piekę jego mniejsze porcje po 0,5 kg mięsa, gdyż wolimy urozmaicone kanapki. Mięso dzięki pieczeniu w rękawie wychodzi soczyste, bez problemu pokroicie je w plasterki. Bardzo ważne jest także jego obsmażenie przed pieczeniem(...)soki", dzięki czemu nie będzie suchy i nie będzie się kruszył. Możesz go podać z czym tylko lubisz - chrzanem, ćwikłą itp. Składniki: 0,5 kg schabu 2 łyżeczki domowej przyprawy do wieprzowiny + 1 łyżka oleju 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Z oleju i przyprawy przygotować marynatę. Obmyty i osuszony kawałek schabu obtoczyć w marynacie. Wstawić na całą
Fabryka pomysłówPancetta to rodzaj surowego suszonego zwijanego boczku, przepis pochodzi z Włoch. Pancetta dojrzewa w soli i przyprawach, a potem jest suszona zawinięta w gazę lub siatkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSKŁADNIKI: - 1 kg łopatki (im tłustsza tym lepsza) - 20 g pektosoli - łyżeczka czarnego pieprzu - 1,5 łyżeczki żelatyny - 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę - łyżeczka suszonego
Kuchnia bezglutenowa LoliNiezwykle soczysty i pyszny filet z indyka -jeśli myśleliście dotąd ,że indyk to suche mięso to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Mięso zrobione w ten sposób jest
Swojskie jedzonkoLubicie salceson? A galaretkę z mięsem ? Dzisiaj mam dla Was coś co jest połączeniem ich obu czyli właśnie salcesonu i zimnych nóżek. Mięciutkie podroby zatopione w
Smaczna PyzaPopularne kotlety mielone, u nas po prostu klopsy. A że w wersji mini to klopsiki. Każdy ma swój własny sposób na to danie, u
Smaczne ZdroweSzynkowar to urządzenie kuchenne do parzenia szynki oraz innych podobnych wędlin w domowych warunkach. Na rynku dostępne są bardzo różne szynkowary – wykonane z różnych materiałów (najczęściej metalu, ale zdarzają się też szynkowary zrobione z plastiku ), w różnych kształtach, typach zacisku i zamknięcia. Niektóre wyposażone są we wbudowany termometr. Szynkowary dzielą się na owalne i prostokątne i występują w bardzo różnych(...)komora, w której umieszcza się przygotowane mięso. Może mieć różny kształt i wielkość. Niektóre urządzenie mają na wyposażeniu płytkę dzielącą, dzięki czemu na raz można przygotować dwie różne wędliny. Pokrywka – może być zdejmowana lub montowana na zawiasie, to do niej z reguły doczepiana jest sprężyna zaciskowa. Pokrywka bardzo często ma specjalny otwór na termometr. Sprężyna zaciskowa – umieszczona jest pomiędzy pokrywką
Trochę smakuCzyż nie zapowiada się smacznie? Magia kolorów na zewnątrz, pyszne kruche mięso i słodka niespodzianka w środku. Szynkowar jak dla naszej rodziny jest strzałem w
Malinowe Pocałunki