Pasztet z cielęciny

Pasztet z cielęciny

Pasztet z cielęciny

Przepis na wyśmienity pasztet z cielęciny. Ten pasztet to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Pasztet z dodatkiem suszonych grzybów, wątróbki. Przepis na tradycyjny pasztet świąteczny. Robi go od lat mój tato właśnie na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Zawsze ma taki sam smak, jest naprawdę smaczny. Przepis pochodzi z książki ”Pasztety, paszteciki…” z 1966 r. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasztet z cielęciny Składniki 1 kg cielęciny z kością 40 dkg wątróbki cielęcej lub wieprzowej 20... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co lubię - gotuję i polecam

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.